Hakukone toimii hassusti

petri

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
287
Palstan hakukone toimii jotensakkin ihmeellisesti .. näin siis ainakin omalla kohdallani. Onko tämä nyt jokin kosto siitä kun erehdyin sanomaan palstan ylläpitoa mafiaksi? Jos näin on, niin SORRY kauheasti!!! Olen hirveän pahoillani!!

Jos esimerkiksi kirjoitan hakusanaksi "Xindak", niin saan kyllä tuloksia ihan kiitettävästi. Tuloksissa näyttää kuitenkin olevan vain ne viestit, joissa ei ainakaan esiinny sanaa "Xindak".

Off-the-topiccina pitää mainita palstan ylläpidon hoitanee asiansa erittäin hyvin. Ruusuja siitä.
 
hmm, minäpä en saanut hakutulokseksi mitään muuta kuin tämän ketjun, ylläolevan viestin, missä ko. sana todistetusti esiintyy.. mutta noin muuten en ole itse huomannut hassuutta (hakukoneen) toiminnassa. Kovin paljoa en ole kyllä käyttänyt edes hakua. Hassua toki silti..
 
Kokeilin kerran hakukonetta ja ei siinä kyllä mitään logiikkaa ole. Tai on jotain mutta tulokset on mitä sattuu. Se logiikka lienee siinä että jos olet jossain threadissa niin se haku rajoittuu siihen threadiin ja jos olet etusivulla saat paljon löydöksiä, joista valtaosassa ei esiinny hakemaasi merkkijonoa ja silti merkittävyysprosentti on +50%. Very kummallista...
 
Mulla hakukone hakee aina kaikki myydään ja ostetaan ilmoitukset vaikka ne valitsisi pois ruksilla ja eikä haettua sanaa edes ole missään myynti-ilmossa :mad:
 
Joo, toimii näköjään ihan päin p****ttä tuo haku. Hakusanalla Xindak saa näköjään ihan kelpoja tuloksia kun laittaa tuon "isoimmat aiheet ensimmäisenä" kohdan vetovalikosta, muilla irtoaa ihan mystisiä hakutuloksia. Sen sijaan perusasetuksilla Musical fidelity -hakusanalla tulee ihan kurantteja tuloksia. Tutkitaanpa asiaa.
 
"Hae edellisen käyttökerran jälkeen tulleet viestit"-nappi toimii ihmeellisesti. Ei näyttänyt mulle integroitu vahvistin-threadia vaikka siihen oli tullut viesti edellisen kerran jälkeen.
 
Kyselin vähän vinkkejä tuon haun korjaamiseen henkilöltä, joka ylläpitää tälläistä samanlaista SMF foorumia. Toivottavasti tästä olisi apua.

Vastaus kuului seuraavasti:
Haku toimii uusimmissa SMF versioissa Indexiin luottaen. Default indexi on hyvin vajavainen, suosittelen kokeilemaan asteittain niitä kahta muuta indexiä. Eli siellä on muistaakeni full text index, ja custom index. Kaikkein luotettavin on custom, mutta tämäkin lauta pelaa full text indexillä tällä hetkellä.
 
Laitoin ehdotuksen ylläpidon porukalle erikseen, josko tekisimme tämän perusteella kokeilun. Asiat vievät yhdistystoiminnassa aikansa, malttia ;)
 
Vinkkinä kaikille:

Olen pärjännyt tuon hakukoneen kanssa kun käytän aina tarkempaa hakua ja valitsen

Tuloksien järjestys:
Isoimmat aiheet ensimmäisenä

Silloin myyntipalsta jää usein pois hakutuloksista. Jos ei löydy silläkään, niin kokeilen ruksata
[ x ] Hae vain otsikoista

Toivottavasti tästä jollekin on apua. Se laajempi haku löytyy tuolta.
 
Olen luonut hakukoneelle muokatun (Custom) indeksin, mutta jostain syystä hakukone ei kuitenkaan toimi kovin hyvin vaan hakee mm. epämääräisiä myynti-ilmoja joissa hakusanaa ei ole ollenkaan.

Totesin rajanin kanssa hieman samansuuntaisia havaintoja kun yritin kokeilla eri hakuvaihtoehtoja. Toistaiseksi nostan siis kädet pystyyn asian osalta, ikävä kyllä.
 
Back
Ylös