Gradojen diskantin pehmeneminen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja kai_81
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä

kai_81

Käyttäjä
Liittynyt
25.7.2008
Viestejä
17
Tervehdys,

Ajatus oli päivittää tuo valtavirtaan kuuluva kuulokevalikoima yhdellä parilla pykälää paremman toiston omaavilla kuulokkeilla.
Käytin koekuuntelussa tässä kotosalla Gradon RS-2:sia sekä paria muuta merkkiä, joista itseäni miellytti eniten nuo G:t.
Pääosin pidin ääntä miellyttävänä, mutta diskantit, ne tuntuivat riipivän korvaa ja vähän turhan huomiota herättävästi.

Olisinkin kysynyt mielipidettä kanssa harrastajilta, muuttuuko Gradojen toisto sisäänajon myötä pehmeämmäksi diskanttien osalta?

Tarkoitus nyt olisi selvitä ilman suurempia muutoksia vahvistin-soitin akselilla, varsinkaan kun kokonaisuudessa mennään kaiuttimien ehdoilla.


Br,
AK
 
Gradoissa tapahtuu kyllä sisäänajon myötä muutosta parempaan ja RS-2:n pitäisi olla yksi "helpoimmista" kuunneltavista. Head-fi:lle tehty Grado HF-2 pitäisi olla vielä helpompi diskantiltaan, mutta ton mallin kaikki 500 kpl on nyt myyty loppuun.

Jos Gradojen diskantti ei tunnu iskevän millään, kannattaa niitä kuunnella vielä oikeasti hyvällä lähteellä ja putkivahvarilla ja sitten katsoa mikä on tilanne. Gradoista voi sitten edetä vaikka Denoneihin ja niistä Sennheisereihin jos haluaa entistä pehmeämpää diskanttia.
 
Okei,
ehkä vois harkita virallista kuulokevahvaria. Gradot kyllä muuten olivat äänellisesti mielestäni parhaat.
Kyykytin luureja Naim 5x-Leben 300 combolla, ja en sitten tiedä miten tuon Lebenin etupään putket vaikuttaa diskantteihin..
Pääteasteen JJ:t ovat kyllä pehmeään kallellaan.
Muut, AKG K701 & HD650, menivät tuossa kattauksessa vähän ohi omien mieltymysten. Eivät kyllä aiheuttaneet rasituksiakaan korville.

Kiitos vastauksesta,
 
Toki jos kuuntelussa käytit uudenkarheita Gradoja voit myös olettaa saundien muuttuvan sisäänajaessa. Diskantit pehmenee, basso terävöityy ym. Äänikuva ei Gradoissa ole samanlaista kuin monella muulla valmistajalla, huonompi/parempi - makuasia. Parhaita vertauksia joita olen lukenut ja todennut on seuraava: Sennheiser 650:sten kanssa istut suuressa salissa parhailla keskipaikoilla, Gradon RS-1:sten kanssa jammailet bändin kanssa lavalla...

Monet puhuu Gradoissa olevan turhan riipivät diskantit, itse en ymmärrä näitä puheita lainkaan ??? Mulla on ollut mm. RS-1:set käytössä enkä koskaan huomannut riipivää saundia noiden osalta. Vahvistimina toimi ensin Apogee Duet ja sitten Woo Audio 6, joista jälkimmäistä lämmöllä myös suosittelen Gradojen pariksi.

Jos pidät Gradon ominais saundista niin etsi noille RS-2:lle sopiva vahvain, toisaalta jos budjetti ei ole este kannattaa sirtyä suoraan RS-1:siin ja sille sopivaan vahvistimeen. Ovat huomattavan suuri harppaus olkoonkin että ovat astetta arvokkaammat imho.

Olen kanssasi samaa mieltä AKG:n ja Senkkujen saundista. En ole koskaan ymmärtänyt kuinka jotkut saattaa hehkuttaa moisen tylsää toistoa. Eikä kyse mielestäni ole Gradojen värittyneisyydestä, vaan napakasta ja eläväisestä saundista jolla oikealla vahvistuksella saa kaikenlaisesta musiikista aivan uusia ulottuvuuksia irti.

Toivottavasti löydät itsellesi mieleisen combon ;)
 
Mullapa sattuukin just olemaan suht uudet RS2-kannut. Huomasin tuon diskantin riipivyyden itsekin.
Olen myös huomannut nuo kaksi edellä mainittua asiaa mitä enemmän olen kuunnellut eli diskantti pehmenee ja bassot terävöityy.
 
Kyllä Gradojen riipivyys liittyy pitkälti oheiskalustoon. Itselläni on käytössä Rs-1:ten kaverina Mufin X-can v3, enkä huomaa mitään riipivyyttä.

Omistin aiemmin 325i-malliset Gradot ja kuuntelin niitä Meier-Audion Corda ha1-mkII-vahvarin kanssa ->soundi oli pelottavan riipivä.
Tosin nuo 325i-mallin luurit ovat ymmärtääkseni pahimmasta päästä kirkkauden suhteen.
 
Minulla oli nuo RS-2 jonkin aikaa, ja uudesta asti se diskantin riipivyys oli ja pysyi. Ilmiö oli minun korvaan melko lievä ja siihen tottui jonkin verran. En toisaalta välttämättä edes kunnolla sisäänajanut koko luureja joten olen ehkä huono sanomaan pysyvyydestä. Gradosssa miellytti ennen kaikkea "epäkuulokemaisuus" ja tietty irtonaisuus/aitous, mutta miellyttävämpää äänenväriä löytyy minusta muista kuulokkeista. RS-1 oli pikaisesti kaupassa kokeiltuna minusta aavistuksen miellyttävämpi ja maltillisempi.

Joka tapauksessa olen sitä mieltä että sopiva kuulokevahvistin, esim. putkilla, lienee paras tapa kokeilla noita luureja. Ehkä yksi keino olisi hankkia hyvä kuulokevahvistin ensin ja hakea sitten kokeilemalla luurit jotka toimii parhaiten omaan korvaan.
 
Kyll kyll, eli siis kuulokkeille tarvittaisiin oma vahvain jos halutaan saada hyvää ääntä ulos.

Alkuperäinen tarkoitus oli löytää Lebeniin sopivat kuulokkeet ja taidan pitäytyä linjassa, josko sitten löytäisi vain siihen sopivat luurit.
Vähän ihmetyttää tietysti, että miksi kaiutin piireissä hyväksi havaittu vahvistin, samalla signaalilla, ei olisi hyvä myös luuripuolella.
Ehkä se nyt vaan vaatii oikeat kuulokkeet parikseen, kuten kaiuttimetkin :)
 
Leben on erittäin hyvä kuulokevahvistin mutta hieman ronkeli luureista. Kokeile vaikka AKG:n tai Audio-Technican luureja, niillä olen kuullut Lebenillä hyvää ääntä. Gradot (RS-1) eivät mielestäni toimineet, jotenkin tumppu saundi. Nämä suositukset siis Mullard/GE NOS-putkilla.
 
Takaisin
Ylös