Grado Statement series?

Mika K

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
14 139
Kaupunki
Olut, eikun Oulu..
Olen tässä viime aikoina selvitellyt netistä eri rasioiden sopivuutta tiettyihin varsiin niin massan kuin dynaamisen sopivuuden osalta. Nyt mielenkiintoni ovat muutamien muiden rasioiden lisäksi saaneet nuo Gradon low output mallit eli tuo puurunkoinen Statement series. Onko täällä kotimaan harrastajilla kokemusta ko. sarjan malleista? Omat kokemukset rajoittuvat vain ja ainoastaan Gradon edullisempiin Prestige malleihin.

EDIT: Niin ja tietty kokemukset Reference sarjastakin kelpaavat, kyseessä kuitenkin lienee lähes vastaavan soundin omaavat rasiat niinikään puurungolla, mutta korkeammalla outputilla varustettuna..
 
Mä uskoisin että toi rasian sisäinen rakenne on hyvinkin pääperiaatteiltaan samanlainen Gradoissa - joka toisaalta aiheuttaa sit Grado-dance ym ilmiöitä jos komplianssia ja varren painoa ei ole laitettu balanssiin. Varsia jota itse katsoin aikanaan kun tykästyin Prestigeen oli JL/Mayware/Sonus Formula sarja (efektiivinen massa 4.5g), Infinityn Black Widow, Morchin vaihtovartiset kevyimmillä putkilla - eikös Grahamillakin ole nykymittapuussa kärpässarjalaisiksi laskettuja?

Morch oli itselle liian kallis uutena ja saatavuus käytettynä heikko, Black widowin saatavuus käytettynä kanssa heikonlainen, joten päädyin itse kohtuullisen helposti saatavilla olevaan Maywareen, sittemmin päivitin redin halvimpaan puukuoriseen ja hyvin on pelannut.

Grado on kerran yltänyt tanssimaan millään omistamallani levyllä - kyseessä on Capriccion Kunst der Fuge-boksi, jossa joka levyllä on kahdeksan-yhdeksän hertsin taajuinen pohjajyminä - piti oikein katsoa spektrometrillä kun rasia käyttäytyi hassusti koko levyn ajan. Rasia ja varsi träkkäävät kivasti muuten, ei ole tullut hankalia levyjä itselle eteen.

Grado on pärjännyt muidenkin varsioen kanssa, mitä on maailman palstoja lukenut, mutta jos mennään puhtaalla fysiikalla niin kevyt varsi on hyvä Gradon kaveri.

Jos tällä pääsisi alkuun :)

-Reko

/edit lisätty Sonus formulan valmistajaksi ja kommentti muistakin varsista
 
g'hamin tehollinen massa on n. 11g, eli normaali keskiraskas, medium varsi se on.
 
Hadcock GH242 ja sen versiot tiettävästi toimivat moving iron -rasioiden kanssa mainiosti.
hadcock1.jpg




http://www.tnt-audio.com/sorgenti/hadcock242_e.html
 
Kellään kokemuksia noiden Reference-sarjalaisten toiminnasta Regan vipstaakeissa? Otin summassa Silverin kokeiluun, ja nyt tekisi mieli kokeilla Sonataa tms. tuossa värkissä... Hyvältä tuokin kuulostaa dyniksen jälkeen...
 
mkutvonen sanoi:
Kellään kokemuksia noiden Reference-sarjalaisten toiminnasta Regan vipstaakeissa?

Puu-Gradot lepattaa helposti Rega-varsissa.
 
niin, juuri grado-rega kombinaatio taitaa olla klassinen tie dance-oireyhtymään, vaikkakin osaavat nuo toimia hyvinkin.
 
Näin olen kanssa lukenut, ettei tuo ainakaan olisi hyvä kombo. Onko kellään havaintoa miten nuo puurunkoiset Gradot toimisivat jossain smeekkelin halpavarressa eli malleissa 3009 s2i tai III?
 
Mika K sanoi:
Näin olen kanssa lukenut, ettei tuo ainakaan olisi hyvä kombo. Onko kellään havaintoa miten nuo puurunkoiset Gradot toimisivat jossain smeekkelin halpavarressa eli malleissa 3009 s2i tai III?

Kolmosessa toimii kuin junan vessa.
 
Mika K sanoi:
Onko ihan omaa kokemusta?


On toki. SME 3009 III S (eli ilman demppiä) mountattuna Gyroon ja siinä nokalla Statement Platinum. Nou problem whatsoever. Mutta ollos tarkkana noiden III-tyypin SMEkkeleiden kanssa, niihin ei kaikkia ylläpito-osia enää taida saada (toisinkuin kakkosiin).
 
Itselle on sellaista hyväkuntoista yksilöä tarjottu sopuhintaan, tuo varaosien saatavuus lienee ainoa miinus asiassa. Mietiskelyn alla on pitäisikö investoida tulevaisuutta ajatellen eli lähtisi tuommoisen kanssa seuraavassa projektissa liikkeelle ja sitten ehkä myöhemmin lähtisi modernimmalle tielle. Pitää kuutioida..
 
Mika K sanoi:
Itselle on sellaista hyväkuntoista yksilöä tarjottu sopuhintaan, tuo varaosien saatavuus lienee ainoa miinus asiassa.

Tsekkaa tuo varaosapuoli Santulta vielä. Ja mitä kolmoseen noin ylipäänsä tulee, sanoisin että juuri nyt on aika laittaa sellainen sivuun. Nyt kun niitä vielä saa - edullisesti. Kun kaikki eivät niiden päälle ymmärrä. Vanha Shure V15 II tai III tai puu-Grado tai iso Pickering tai vaikka Decca London siihen, pyörittimeksi mitä tahansa vuosikerta-Thorensista Gyroon tai suoraveto-Technicsiin. Just do it.
 
Kysyin jo, riippuu kuulemma aika paljon siitä mitä osia kaipaa. Kaikkea ei ole enää saatavilla mitään kautta niinkuin kakkosiin. Ostaisi vaikka toisen vara-osiksi jos vastaan tulee.

Jokatapauksessa juuri tuommoista suunnilleen ehdottamaasi komboa olen hieman miettinyt ja tsekin kyllä olen ajatellut asian juuri noin, hinnat on vielä kohtuu edullisia eritoten maailmalla eli ei kai se auta kun selvitellä vielä hieman lisää. Pitäisiköhän tässä nyt kiittää vai kirota rohkaisusta. :D Nyt vielä kääntämään kertaalleen levyn puolta ja sitten nukkumaan niin jaksaa aamulla herätä aikaisin.
 
Tawe sanoi:
niin, juuri grado-rega kombinaatio taitaa olla klassinen tie dance-oireyhtymään, vaikkakin osaavat nuo toimia hyvinkin.

Hassua. Ainakin tuo Silver toimii pirun hyvin. Ei se mitään, kun tässä nyt on kerran aktivoiduttu rasiarintamalla, niin pitäisihän noita keskitason Ortofonejakin kokeilla... Yksi mikä tuppasi kanssa lepattamaan oli Sumikon Blue Point 2 Pro-Jectin 8.6c:ssä, mutta sekin vain yhdellä levyllä. Dynavectorilla tuota ei tapahtunut (sama varsi/pyöritin).
 
Aika mielenkiintoiselta vaikuttaa tuo tuleva viritelmäsi Mika - Olenko rivien välistä ja blogista ymmärtänyt oikein että tuota komboa olet laittamassa muinaisbrittiläiseen kiekkovetosoittimeen?

Yhä suosittelen tuon Gradon kokeilemista myös noilla höyhensarjalaisilla, etenkin unipivoteilla, jos moisia sattuu tulemaan vastaan.

-Reko
 
Täällä palstoilla olenkin jo pariin kertaan asiasta kirjoitellut. Mulla on Grado The Reference ja se ainakin tanssii melko lailla Regan varsissa. Korkea komplianssi (20) ei sovi oikein keskiraskaaseenkaan varteen. Olen kokeillut Rega 300:sta ja OL Silveriä. Kunhan nyt saan tuon kevyen unipivotin kiinni, niin katsotaan miten sen kanssa käy.
The Statement oli Hifin testissä kiinni Gyro SE-OL Silver -parissa ja siellä se toimi kuitenkin ilmeisen hyvin.
 
rturja sanoi:
Aika mielenkiintoiselta vaikuttaa tuo tuleva viritelmäsi Mika - Olenko rivien välistä ja blogista ymmärtänyt oikein että tuota komboa olet laittamassa muinaisbrittiläiseen kiekkovetosoittimeen?
Jotain tuommoista on ollut ajatelmissa. pitää nyt vieäl hiukan asiaa selvitellä ja mietiskellä miten tuommoinen alkaisi mahdollisesti toimimaan eli katsotaan nyt miten käy. Kaikki on vielä aika levällään..
 
Nonni, nyt on SME IIIs kotiutunut. Kyllähän tuo ihan äänivarrelta näyttää ja hyvin kauniilta ja hyväkuntoiselta sellaiselta vielä, oli pakko ottaa poies kuljeksimasta kun niin edukkaasti tarjottiin, vaikka minulle sen sijään kyllä S2i mallia suositeltiinkin useamman henkilön toimesta.

Nyt sitten vain odotellaan jotain mihin sen voisi asentaa, ehkä tässä joskus on jotain uutisia sen osalta. Toivottavasti. Alustava ajatus on kokeilla miten tuo varsi pelittää yhteen tuon Ortofonin MC20 super II:n kanssa. Jos toimii niin ok, jos ei niin sitten pitänee kokeilla jotain muuta sopivampaa askia, kenties Gradoa tjsp. Kellään ei satu olemaan kokemusta III-sarjan varsista jonkun Ortofonin kanssa?
 
Herätellään vähän Gradon rasioita nykypäivään.

Kiinnostaisi kokeilla Gradon Reference Platinum1 (5mV) rasiaa. Onko kellään kokemusta? Entä se vs. Statement (0,5mV) versio.
Entä sen soveltuvuus Rojectin perus (RPM 5.1) varteen, kun tuolla yllä viitattiin, ettei Gradot sopisi kaikkiin varsiin.
 
Back
Ylös