Grado RS-1 vs RS-2 vs Alessandro MS-Pro

Seba

Käyttäjä
Liittynyt
29.10.2006
Viestejä
549
Kaupunki
Turku
Tähän voisi aluksi kertoa hieman taustatarinaa...

Grado-seikkailu alkoi viime syksynä SR-225:lla, jotka olivat omaan korvaan niin hyvät ääneltään että AKG K701:t ja Sonyn SA5000:t saivat lähteä. Melko pian aloin kuitenkin katselemaan RS-sarjalaisten suuntaan ja vuodenvaihteessa tulikin RS-2:t myyntiin tällä palstalla mitä kohtaan kiinnostus oli erittäin kova.

Saatuani RS-2:t olin erittäin tyytyväinen niihin vaikka testissä kävikin tuttavan vintage RS-1:t ja kuulokemiitissäkin tuli mm. PS-1:iä testattua omalla kalustolla. Tänä syksynä satuin löytämään asialliset RS-1:t Tanskasta ja päätin ostaa ne pois kuleksimasta. Alussa RS-1:t eivät sytyttäneet sitten yhtään ja pidin RS-2:ia parempana. Annettuani enemmän aikaa RS-1:lle aloin lämpenemään soundiin ja päätin että kuulostelen rauhassa nämä kaksi ja myyn sitten toiset pois.

RS-1:ssä on hieman suttuinen keskialue kuitenkin häirinnyt aina, tämä tulee esiin jos vaikka yrittää kuunnella tarkasti biisien sanoituksia. Toinen kuunteluväsymystä paikoiten aiheuttava on RS-1:n diskanttipiikki.

Nämä asiat laittoivat jo alkusyksystä miettimään että mitenköhän ne Alessandron MS-Pro:t mahtaisivat soida. Olen pitänyt erittäin paljon MS-1:n soinnista bowleilla. Kuin kohtalon ivaa, nämä MS-Pro:tkin tulivat yhtäkkiä forumille myyntiin ja päätin että ne on saatava. Olin aiemmin lukenut monista paikoista kommentteja, että MS-Pro:t ovat täysin turha ostos jos omistaa RS-2:t tai RS-1:t. Äänestäkin sain sellaisen käsityksen, että ne ovat melkein kuin Gradon irvikuva eli kaikki se draivi ja elämä on imetty niistä pois.

Sitten tullaan itse asiaan, eli mitä mieltä MINÄ olen MS-Pro:sta. Tämän illan olen kuunnellut näitä niin mielestäni ääni on justiinsa kohdallaan ja tästä puuttuvat RS-1:stä vaivaavat ongelmat kuitenkaan tuomatta uusia ongelmia. Diskantti on sopivasti kohteliaampi korville ja keskialueen suttuisuutta ei löydy. Kaveri ja minä kuunneltiin Vesa-Matti Loirin Ivalo/Inari/Kasari -levyiltä biisejä ja molemmat oltiin sitä mieltä että Loirin ääni kuulostaa paljon puhtaammalle ja luonnollisemmalle Alessandroilla. Monista tutuista biiseistä on paljastunut uusia erittäin pieniä vivahteita mitä ei RS-1:llä meinannut kuulla niin selvästi.

Eli yhden illan kuuntelun perusteella olen sitä mieltä, että jos RS-2:n ja MS-1:n äänestä pitää, kannattaa ehdottomasti kokeilla MS-Pro:ta jos on mahdollisuus. Flat padit multa löytyy myös RS-1:lle mutta en mä niitä voi käyttää, ovat niin pirun epämukavat.

Edit: Unohtui mainita, että mulle on tulossa Alessandroihin GS1000:n padit sekä Dark Audio Liberatorin -tyyppiset korotusrenkaat. Sen jälkeen pääsee testaamaan MS-Ultimate -versiota. Pitäisi tuoda kaikista matalimmat bassot kuuluviin, laskea hieman midejä ja äänikuvan pitäisi suurentua huomattavasti. Ensi viikolla varmaan pääsee testaamaan.
 
Ite oon päässy kerran testaileen Gradoja (uudet ja vanhat RS-1:t) "rauhassa", mutta sillon oli orastava darra ja tuli enempi juteltua hifistelystä.
Siihen aikaan mulla oli vakio WA6 ja en tienny mitä tästä pienestä paholaisesta voi saada irti.
Vieras toi kylään Audio Notea, piuhoja, "possun" ja Gradoja. Itse huomasin ensimmäistä kertaa merkittäviä eroja, kun Moukkunen vaihteli välijohtoja.

Olisi kyllä kiva kuulla uudelleen noi kaikki Gradot ;)

Moukkunen kävi aikoinaan kylässä:
 
Olen molemmat Gradot omistanut ja myös noita Alessandroja päässyt suoraan vertaamaan RS-2:n kanssa.

Todella lyhyesti omat havainnot näistä kolmesta:

RS-2: Eniten potkua bassoissa. Lämpimin soundi. Hieman paksu ja epätarkka verrattuna RS-1 ja MS-Pro. Äänikuva eniten "in your face" näistä kolmesta. Rokkaa parhaiten.

RS-1: Yleispätevin kuuloke. Vähemmän potkua bassoissa kun RS-2:ssa, kuitenkin syvälle ulottuva base. Avarampi äänikuva kuin RS-2:ssa. Hieman neutraalimpi meikäläisen korvaan kuin RS-2. Sopii myös parhaiten rokille, mutta toimii paremmin kuin RS-2 myös muilla musiikkilajeilla.

MS-Pro: Analyyttisin ja monitorimaisin soundi kaikista kolmesta. Ei missään nimessä vähemmän-kuunteluväsymystä-aiheuttava kuin RS-1 (joskaan yksikään näistä ei meikäläistä kuunteluväsymyksellä vaivannut). Muuten aika samanlainen kuin RS-1.

Kuvia MS-Pro vs. RS-2: http://www.saunalahti.fi/tuolaaks/Kuulokesetti/MSPro-RS2/
 
Onkohan noi samat MS-Pro:t kuvissa? Ainakin näyttäis oikean kupin puun raidat käyvän yksiin oman kanssa.
 
Mistäs Seba tilasit nuo korotusrenkaat? Itse olen miettinyt tehdä samanlaisen tempun MS-1:lle, ei vain tahdo mistään löytää noita korotusrenkaita.
 
Mulla olis hyllyssä tarpeettomana "Bubinga Z-Flat Ported C-Pads". Jos kiinnostaa, niin noista voi kysellä lisää YV:llä.
 
Seba sanoi:
Onkohan noi samat MS-Pro:t kuvissa? Ainakin näyttäis oikean kupin puun raidat käyvän yksiin oman kanssa.

Voi ollakin. Comfyltä noita tosiaan lainasin. Siitä on jo varmaan 1,5-2v aikaa. Silloin nuo olivat aivan uudet, juuri sisäänajetut. Olisin nuo varmaan ostanut itse tuolloin, jos rahatilanne olisi ollut yhtään parempi. :)
 
Fosu sanoi:
Mistäs Seba tilasit nuo korotusrenkaat? Itse olen miettinyt tehdä samanlaisen tempun MS-1:lle, ei vain tahdo mistään löytää noita korotusrenkaita.

Otin YV:llä yhteyttä Head-fi:n "Nickhen"-käyttäjään.
 
Back
Ylös