Grado improved?

Tawe

Hallituksen jäsen
Hifiharrastaja
Liittynyt
12.9.2006
Viestejä
15 446
Kaupunki
Kuopio
Milloin näihin malleihin on ilmestynyt tuo i perään? Onko mallit muuttuneet radikaalisti? Onko joku tehnyt vertailuja?
 
Alkuvuodesta 2009 tapahtui muutokset. Ja wikipedia tietää kertoa:

"The improvements made for early 2009 include upgraded driver designs, enhanced ventilated diaphragms, eight-conductor cable design, and refinements to cup housing, just to name a few"

Laiska kun olen niin jokainen saa itse kääntää.
 
Muutoksia ovat kaikkiin muovisiin malleihin tullut isompi kuppi (samanlainen kuin SR-325is:ssä) ja comfyt tulevat nykyisin SR-125i:hin asti mukana. SR-225i ja pienemmät omaavat käytännössä vanhan RS-1:n 4-johtimisen johdon kun SR-325is ja paremmat saivat uuden 8-johtimisen johdon.
 
Ammuskelen vähän ohi, mutta ohi tähtäänkin.

Olen pitkään ihmetellyt, miksi Grado päivittää nettisivujaan niin hitaasti. Sinne ei ole esimerkiksi ilmestynyt kuvia uusista i-malleista ollenkaan. Okei, näyttävät ilmeisesti identtisiltä, mutta kyllä suurin osa valmistajista laittaa kaikki muutokset näkyviin myös kuvien muodossa.

Sivut noudattavat kaikessa karuudessaan liiankin uskollisesti Gradon luurien karuutta.

Tämmösiä vaan.
 
Nythän ne sivut ovat justiinsa ajantasalla, eli jokaikinen malli on kuvissa just sen näköinen kuin kaupasta saa. Aiemminhan siellä oli lähes kaikkien luurien pädeinä flatit kun taas SR-325i oli bowleilla.

Ei noiden varmaan tarvitse paljoa mainostella itsestään, ne ostaa ketkä haluavat ja se riittää yritykselle.
 
Olen minäkin ymmärtänyt, ettei Grado edes halua kasvaa suuremmaksi. He tietävät, että tuotannon kasvattaminen toisi uusia ongelmia ja haasteita.
 
Hyvä esimerkki tästä oli juuri viime kesänä kun Grado esitteli HF-2:t ja samalla he alkoivat saamaan noita i-malleja ulos jolloin niidenkin kysyntä nousi reippaasti. Siellä ilmeisesti tehtiin pitkää päivää tai jotain vippaskonsteja että kaikki saatiin edes suht ajallaan ulos. Varmaan tulee hyvä tulos tältä vuodelta yritykselle.
 
onko mittään järkeä ostaa kolme vuotta vanhoja 325sia parilla satasella?
vai kannattasko siirtyä suoraan noihin tämänvuotisiin malleihin vaikka vähän kevyempiin versioihin.
onko se laatu tehny niin miten suuria harppauksia?
 
vanhoissa ja uusissa malleissa ei välttämättä ole muuta eroa kuin hinta, eli onko siinä järkeä riippuu rahatilanteesta ja halukkuudesta törsätä rahaa :D voihan ne kuulokkeet mennä rikki ja sittenhän ne on rikki, kaput. itellä on 325iit ja ilmeisesti tuo virtajohto on improved, en vanhempia 325 gradoja ole testannutkaan, olispa kiva verrata tosiaan!
 
Mun mielestä toi Gradon uusi 8-johtiminen johto ei ole parannus ainakaan käyttömukavuuden saralla. Jos johto ei kulje ihan keskeltä kroppaa alas ja sieltä vahvarille, niin noi kuppiin menevät johdot tuntuvat kokoajan vetävän jompaa kumpaa kuppia pois korvalta. Eli ihan liian massiivinen ratkaisu kehitetty noihin ja ensimmäistä kertaa harkitsen vakavissani jopa uudelleenkaapelointia, koska silloin saisi hyvän johdon kärsimättä tosta vetelystä.
 
kimturtiainen sanoi:
onko mittään järkeä ostaa kolme vuotta vanhoja 325sia parilla satasella?
vai kannattasko siirtyä suoraan noihin tämänvuotisiin malleihin vaikka vähän kevyempiin versioihin.
onko se laatu tehny niin miten suuria harppauksia?
sinuna ostaisin itse ostin 325:set joskus vuonna 98 käytettyinä kruunuradiosta maksoin 1700 mk ja vielä pelaa tosin tänä vuonna meni niiden tyynyt vaihtoon ne mureni vanhuuttaan, mutta niitähän saa mulle tuli vaan uusi avo malli ennen ne oli suljetut mutta kuulemaa muut suljetut käyvät niihin mutta kuulema avo malli on musiikillisesti parempi.
 
^Kyllä ne molemmat ovat varmaankin avomalleja. Toista kutsutaan bowliksi ja toista flatiksi - tai jotain sinnepäin. Toinen siis on sellainen pieni, mutta paksu, munkkirinkilä ja toinen litteä ja ohut tyyny.
 
Onkos kukaan verrannut näiden mallien äänellisiä eroja:

SR225 vs SR225i

Vanha SR225:n on aina ollut yksi suosikeistani. Lyömätön musiikin toistaja, vaikka toisto onkin hitusen yksinkertaisen karu ja äänikuvatonkin. Mitä i-malli on siis tuonut tullessaan?

RS-1(napillinen) vs RS-1(napiton) vs RS-1i

Itse pidin aikoinaan napillista RS-1:stä selkeästi parempana kuin napitonta RS-1:stä. Napiton soi mielestäni häiritsevästi pään sisällä ja sterokuvaltaan leveämmin ja syvyysvaikutelmaltaan kehnommin. Lisäksi äänen ääripäät olivat napittomassa versiossa enemmän esillä ja basso oli jotenkin epämääräisempi.
Vanha napillinen versio oli mielestäni erittäin tasapainoinen kokonaisuus(jos joku haluaa myydä niin saa tarjota :)).
Mitäköhän tuo i-malli on tuonut tullessaan?


GS1000 vs GS1000i

GS1000 ei koskaan oikein säväyttänyt minua. Varsinkin basso oli mielestäni liian tuhti ja epämääräinen. Basso ei siis pysynyt oikein kontrollissa ja monesti musiikin tapahtumat jäivät epämääräisiksi. Myös keskialue jäi jotenkin basson varjoon ja liian etäiseksi mielestäni.
Onko i-malli tuonut siis kontrollia alemmille äänille ja keskialuetta enemmän esiin?

Gradon PS1000:sta olisi myös mukava kuulla kommentteja?
 
Mulla oli GS-1000:t Gradon vakiojohdolla ja GS-1000:t Stefan Audio Artsin Equinox johdolla 2008-2009. Ymmärtääkseni toi GS-1000i on hyvin lähellä tuota Equinox-viritettyä versiota. En tosin ole itse kokeillut iitä.

GS-1000 vs GS-1000 Equinox:
Johtoviritys paransi varsinkin ääripäiden toistoa. Ylärekisteriin tuli lisää ilmaa ja dynamiikkaa verrattuna vakio GS-1000. Samoin basso tuli iskevämmäksi ja tarkemmaksi. Joskin ehkä jopa liiankin päällekäyväksi. Joka tapauksessa vakiojohtoiset GS-1000:t lähtivät aika pian eteenpäin.

Viime syksynä hommasin PS-1000:t USAsta. Ensiksi oli lievä pettymys, kun Gradon uusi vakiojohto ei oikein vakuuttanut olemuksellaan. Jotenkin kummasti Gradon tyyliin kuuluu tehdä pieni rimanalitus aina jossain yksityiskohdassa. Mutta huolellisen sisäänsoiton jälkeen alkoi mieli muuttua PS-1000:n suhteen.

GS-1000 Equinox vs PS-1000
Selkein ero PS-1000 hyväksi on juuri keskialueella ja alemmassa ylärekisterissä. Eli lauluäänet ja suurin osa soittimista tulevat tosi elävästi ja erottelevasti. Bassopäässä on menty hieman kontrolloidumpaan ja erottelevampaan suuntaan. Eli nää Gradot myy eteenpäin perikunta :D

Jahka Stefan Audio Artsilta tulee balansoitu johto PS-1000:lle, pitää sellainen hankkia. Parannus oli GS-1000:lla dynamiikassa niin huomattava.
 
Onko jollain pistää kuvia esimerkiksi miten nuo GS1000 ja GS1000i eroavat toisistaan? Ostin käytetyt GS1000, mutta niiden sarjanumero (100) ja kunto ei mielestäni vastaa toisiaan. Noiden pitäisi olla vuodelta 2006 eli 5 vuotta vanhat. Niissä ei kuitenkaan näy pienintäkään virhettä tai käytön jälkiä. Myyjä sanoo, että niitä on käytetty noin 10tuntia ja hän on ostanut ne puolivuotta sitten uutena edelliseltä käyttäjältä (olen siis kolmas omistaja). Voisiko olla, että ne ovat sittenkin GS1000i?
 
GS1000i tuli Gradolta markkinoille talvella 2008-2009. Eli jos ne sun luurit on vuodelta 2006, ovat ne varmasti vanhemmat GS-1000:t.
Johdosta noi versiot erottaa helpoiten. iissä on hieman paksumpi, 8-johtiminen kaapeli vakiona.
 
Siis epäilen itse niiden olevan vuodelta 2006 sarjanumeron perusteella. En ole koskaan kiinnittänyt huomiota piuhojen paksuuteen. Täytyy mennä Hifimestaan vertailemaan. Ihmettelen vaan kyseisten luurien 10 tunnin käyttöä. Minulle on sinänsä sama onko niitä käytetty 10 tuntia tai 500 tuntia. Täytyy vaan elää sen kanssa mitä väitetään. Kyllä ne kuitenkin taitaa olla GS1000t, koska ei tuo piuha miltään poikkeuksellisen paksulta näytä. Melko aihaisen valmistusnumeron olen saanut.
 
Back
Ylös