Gradient Revolutioneille seuraa.

SATA

Käyttäjä
Liittynyt
29.7.2007
Viestejä
1 434
Mikä olisikaan sopiva vahvain Gradientin Revolutioneille? Tällä hetkellä Arcamin AVR-280, ja kokeilussa myös FMJ-sarjan A38 integroitu. Kumpainenkaan ei lämmitä, syki tai sytytä. Ongelmana bassobään kontrolli tai pikemminkin sen lievä puute, myöskään pikku lisä kirpakkuutta yläpäähän ei olisi pahitteeksi.
Olenkin siinä hullussa kuvitelmassa että lisäteho toisi toivotun konttrollin bassopäähän, mene ja tiedä… :-\
Yhtenä vaihtoehtona voisi olla Revojen aktiiviversio, mutta mitään kokemusta en omaa muista kuin passiiveista. Tietenkin olisi mukavaa, jos uuden vahvistimen kaveriksi löytyisi myös samaa sarjaa oleva CD-soitin, olis meinaan semmosta synergiaa. :p

Asiaan, eli olisko Revojen omistajilla tai asiaan vihkiytyneillä kokemusta tai tietoa mikä vahvistin olisi kaiuttimille ”sopiva”. Hintaluokka voisi olla n. 1500-3000 euroa.
Asiaan kaksi, mitkä ovat Helsingin keskustan alueella varteenotettavia Hifi-myymälöitä, ajattelin katsastaa paikallista tarjontaa, kun täältä Turkusest nokkani kohti Hesaa viikonlopuksi suuntaan.
 
Itse en ole koskaan edes kuullut Revolutioneja, mutta joku Primaren vahvistin voisi tulla kyseeseen. Onhan niitä sitten myös Bladelius ja vaikka Accuphase josta saa hieman neutraalimpaa ääntä. Tai mitenkähän toimisi Exposure 3010.
 
Vahvasti noiden kuvailujen perusteella kallistuisin kokeilemaan merkkiä nimeltä Exposure. Kokeile ihmeessä, veikkaan ettet pety ;) 3010s:stä voisit vaikka aloittaa.
 
Exposuresta olikin musiikin.comin mainoksessa juttua, myymäläkin sopivalla kävelyetäisyydellä.
Voishan noita Hesan myymälöitä enemmänkin ratsata, ihan sokkona en jaksaisi vaivautua..
 
Janste sanoi:
Mikäs sulla on lähteenä?
Arcamin CD:itä käynyt DV88 ja nyt levyjä lämmittää DV137.
Ei vaan toimi :mad: Eli siihenkin vois olla jotain muuta.
Toissijaisena lähteenä Dual levyjyrsin, mallia edullinen mutta ...öh edullinen. :p
 
Lähteenä siis melko hinnakas dvd-soitin.

No mää pilkkosisin tuon 3k€ uuteen cd-soittimeen ja vahvistimeen.
Sillä lähteellä on mielestäni luultua enemmän vaikutusta ja etenkin basso-osastolle.
Merkki jota itse suosittelisin on helposti pääteltävissä aikaisemmista posteistani.
Ja en ota kantaa tuohon tehoasiaan, muutakuin että on viiskytävattisia jotka laittaa bassonkuvion juoksemaan.

Kuuntele, tunnustele ja osta mieleinen vaihtoehto.
 
Niimpä, tuohon tehoasiaan en itsekkään turhan vakavasti suhtaudu, jos 0,5W putkilaite toimii niin mennään vaikka sillä sitten. Myös DVD-soitin poistuu piakkoin taka-alalle.
Vaihtoehtojen ylitarjonnassa ongelma onkin, jos etsin "parasta" vaihtoehtoa kuuntelemalla ja tunnustelemalla, menee siihen ikä ja terveys. Haluaisin karkeasti rajata vaihtoehtoja, lähinnä muiden (ei kauppiaiden) kokemusten avulla.

Tuohon äänilähteen vaikutukseen yhdyn, kaikki vaikuttaa kaikkeen.. ainakin psykoakustisesti :D :D

Itsellä on hiukan pattitilanne laitevalintojen kanssa, kun on uudet tilat ja vanha kuuntelusetti on myyty. Nyt kertarysäykselle päivitän koko setin mieleiseksi, eli aloitan ns. puhtaalta pöydältä.
 
Itselläni revojen kanssa accuphasen vahvistin, siihen mukaan lämminsävyinen soitin. (merkkiä en sano jottei menisi liian helpoksi >:D). Arcamin laitteet ei minunkaan mielestäni sopineet revojen kaveriksi, mutta forvoicen kanssa kotiteatterissa hyvinkin.
 
Entäpä Denon PMA 2000AE. Hyvä tehonanto ja nimenomaan äänilähteellä pääset vaikuttamaan saundiin koska Denonin vahvistin ei tuo itseään esille millään. Uskon, että bassokontrolli ja ulottuvuus olisivat passelit. Laitteessa on mukana kelpo riaa. Minulla on tuosta vanhempi malli ja olen ollut siihen todella tyytyväinen jo useamman vuoden, todennäköisesti en vaihda ennekuin leviää.

1_gr_eb_PMA2000AE_inside2.jpg


Siisti ja hyvä suunnittelu puolustavat paikkaansa. Hifimaailman källöt ei tajunneet ottaa kaikkia irti vahvistimesta vaan tyytyivät "vain" testaamaan sen. Kaapeloinnilla on suuri vaikutus, myös kauttimien sijoittelulla. Tällä vahvistimella kuulet kaikki muutokset toistoketjussasi ja voit päästä todella pitkälle. Ehdottomasti köyhän miehen Accuphase, anteeksi-et varmaan ole köyhä.
 
Mf a300 jos jostain löydät käytetyn sopii kuin nenä päähän Revojen kanssa,Trigon Energy kannattaa myös testata enkä unohtaisi Creekin vahvareita.
 
Itselläni on Revojen kanssa hieman samanlaisia tuntemuksia välillä. Vahvistimena on arcam fmj a32 ja fmj soitin. Omat tuntemukseni eivät kylläkään tule aina, että saattaa olla oma ongelmani myös korvien välissä.

Arcam fmj a38 en ole itse kuullut Revojen kanssa mutta olen kyllä kuullut muilta tuon toimivan tosi hyvin Revojen kanssa mutta tiedä sitten.

Sen olen kuitenkin huomannut, että se kuinka paljon Revoilla on tilaa takana ja sivussa vaikuttaa paljon bassoihin.
 
Toki sijoittelulla ja suuntauksella on suuri vaikutus bassoihin, haenkin pientä hienosäätöä kontrolliin / seurattavuuteen. Sijoituksen kanssa olenkin tuskastellut jo pitempään yrittäessäni vähentää kuuntelutilassa esiintyvää 40Hz:n korostumaa. Taitaa talttua lisäämällä vaimennusmatskua (=villaa) alaslaskuun... ??? ???

Onko Revojen pyörittelystä kokemuksia, puolesta / vastaan ??
 
Mulle suositeltiin Revojen seuraksi aika monesta liikkeestä MuFi:n A5:sta. Omia kokemuksia ei tosta oo liikkeessä tehtyä koekuuntelua lukuunottamatta (jossa ne oli suht kuivakkaat). Tosin noiden omien Helsinkien kans toi KW250:nen sopii loistavasti. Tosin noi Helsingit on jo muutenkin soundiltaan lämpimämmät.
 
Olen Denonit kuunnelleeni samaa mieltä Seppo kaksosen kanssa "pikku Accuphaset",ilman muuta. Siihen tarvitset edelleenkin lämminsävyisen soittimen >:D.
 
Back
Ylös