Gradient Prelude

Oliko niin, että Preludeen ei enää saa uutta elementtiä? Siis valmistus loppunut?
 
Ihan saman näköinen elementti on käytössä Gradientin nykymallistossa, toiminnassa on mahdollisesti tapahtunut ajan myötä kehitystä eli elementin vaihto voi vaatia jakosuotimen viilausta.
 
Eiköhän se Salmen Jorma liene oikea henkilö vastaamaan tohon elementtiasiaan, joten suoraan soittoa / postia sinne suuntaan. Tiedä vaikka elementtejä löytyisi vielä tehtaan varastosta...
 
Nän Gradientiltä vastattiin:

Hei,

"Elementin valmistus on loppunut. Kyllä voi hankalaksi käydä kun meiltä nämä loppuvat."
 
^ joo, en kauaa miettisi, jos tarvetta olisi Preludeille. Tuossa hintalaatusuhde kohillaan todella, mikäli kunnossa ovat. Mutta mullapa on jo oma pari.
 
Olisiko joku avannut preludea ja tutkinut onko jakosuodatin kiinni pohjassa vai takaseinässä ?
Oliko muuten Preludea vastaavaa forvoiceja tehty suljetulla kotelolla ? Niissä jakari pohjalla ?

Kysymys liittyy katto/seinäkiinnityksen tukevaan kiinnitysrautaan, joka pitäisi saada kaiuttimen takalevyyn kiinni.
 
Viimeksi muokattu:
Gradient Prelude, Forvoioce 6.1 ja 7.7 sekä on suljettuja ja näissä jakosuodin on takaseinässä naparuuvien yläpuolella. Forvoice 10.2 ja 18.2 jakosuodin on pohjassa 18.2 on suljettu. Forvoice 9.9 ja 13.2 ja 14.8 jakosuodin on takaseinässä naparuuvien alapuolella ja takaa katsottuja vasemmalla naparuuvien yläpuoleela noin 5cm. Kaikkien näiden kaiuttimien takaseinän paksuus on 19.5mm, eli ei yli 17mm kannata porailla. Jos ruuvit menee kelojen lähelle ne vaikuttaa kelan toimintaan, jos epäilyttää niin kannattaa laittaa rosteri tai messingiruuvit.
Kaikki aikaisemmin mainitut Forvoice mallit saa suljetuksi.
 
nyt on Gradientit olleet keskusteluissa paljon tapetilla. siitä innostuneena hain tyttäreni huoneesta Preludet ja kytkin ne omaan settiini.
olen ollut kova Gradient fani pitkään. Prelude, Intro, Evidence, Revolution ja Revolution active ovat olleet useamman kerran setissä pääasiallisina toistimina.
olen tässä aamun kuunnellut, esim. Kumma heppu ja lopunajan voidellut, Hassisen kone (harsoinen teräs), Pedros heavy gentleman (reggae). toimii hienosti, todella hienosti. ääni on koreilematon, eheä ja puhdas. paikoitellen Preluden soundi on ohkainen ja kovempaa soitettaessa kohtuu isossa tilassa tämä leimaa hiukan liikaa kokonaisuutta. ääneltään kumminkin rehellinen ja todella yllättävän kovatasoinen toistin. tätä kun totuttelet kuuntelemaan, niin muiden kaiuttimien kanssa voi aiheuttaa hetken vaikeuksia kuunnella musiikkia. johtuen siitä, että nämä toistaa niin puhtaasti ja oikeaoppisesti kuin olla ja voi, ilman ylimääräistä höttöä.

näiden kylkeen kun istuttaisi esim. hyvän RELin hoitamaan alarekisterin, niin oltaisiin kyllä musiikinkuuntelijan asialla.
 
Onko Gradient Prelude millainen kuorma vahvistimelle, onko mittaustuloksia jossain nähtävänä (+vaihekäyttäytyminen)?

Kyselen kun tuo Audiotaso Solo -stereopääte pukkaa 2*50W @8ohm ja vaatii "yksinkertaisen" jakosuotimen kaiuttimelta, jotta jaksaa sitä ajaa. Ko. kaiutin on tulossa lähikenttään kädenojennusetäisyyden päähän. On mahdollisesti tulossa, jos natsaa kuorma vahvistimella ja saan hifiä yms. myytyä, jotta voin sitten moisen ääniparin lunastaa markkinoilta.

Muistiinpanoista kaivoin seuraavan vaateen päätteelle: "kaiuttimet, ei vaikeita kuormia, matala impedanssi, ei jakosuodinosia paljoa eli normaali kaksitie tai koaksiaali".
 
Viimeksi muokattu:
Onko Gradient Prelude millainen kuorma vahvistimelle, onko mittaustuloksia jossain nähtävänä (+vaihekäyttäytyminen)?

Ote Gradient Preluden testistä, tässä lienee oleellinen kuorman osalta:

”Impedanssin itseisarvo on koko bassoalueella vähintään 7 ohmia, ja vaihekulma pysyttelee +/- 30 asteen sisällä. Suurimmillaan vaihekulma on -50 astetta 7 kilohertsillä, mutta sekään ei tuota vahvistimelle ongelmia. Impedanssin minimi on 5,3 ohmia 20 kilohertsillä.”
Pekka Tuomela, Hifi-lehti 2/2000
 
Ovat epäherkät kaiuttimet ja vaativat isosti papua koska suljettu pieni kotelo. Jos hissuttelee rokkia niin sitten selviää vähällä.

Lähetetty minun SM-N770F laitteesta Tapatalkilla
 
soon-to-be Prelude parin omistaja tiedustelee. Millä vahvistimella Preludeja kannattaa lähteä soittamaan tällaisessa betonikuutiossa?

Oli mainittu, että kysyy hieman tehoja suljetun rakenteensa vuoksi ja soveltuu kokeiltavaksi lähelle takaseinää. Budjetti 0-500e ja toivoisin subilähtöä vahvistimesta (mulla ei ole vielä koskaan ollut subia passiivien kanssa, joten tämä kiinnostaa). Lueskelin, että Regan Brioon saisi myös subin kiinni vetämällä johdot high level-sisääntuloon. Onko tämä metodi mikä mahdollista minkä tahansa stereovahvistimen kanssa?
 
Back
Ylös