Goldring 1042 vai 2500?

ahvenistofan

Käyttäjä
Liittynyt
14.6.2008
Viestejä
369
Kellää kokemusta tuosta uudesta Goldringin 2500 rasiasta? Seurantakyky ja yleinen sointi? Olisko mahdollisesti parempaa rasiaa tässä hintaluokassa olemassa? Miten vertaat vanhaan 1042 rasiaan?
 
Lisäkysymys: mitä eroja on odotettavissa jompaan kumpaan goldringin rasiaan verrattuna Shure M97xE?
 
Hö ja joo. Taitaa tosiaan olla niin uusia rasia, että kellään ei kokemusta? Eikös jahvetti osteta tuommoiset ja anneta joku testiraportti sitten muillekkin?
 
Koska kukaan ei vastaa, heitän jotain. Mikäli olet kuullut Goldringin rasian välityksellä ääntä jossain ja se on mielyttänyt-Kannattaa kokeilla.
Toki voit ensin laskea käykö rasia varteen, vaikka fiilispohjaltahan harrastus on paljon "mielenkiintoisempaa". Toki luulisi tuon yleisimpin käyvän, riaan arvot voi myös katsastaa, mutta fiilispohjatakin voi kokeilla.
Linn on moodaillut tuosta Goldringistä (uudesta) oman rasiansa, vai miten se nyt oli. Linnin rasiaa olen kuullut, ei se paha ole. Ei näitä hirveesti uskolla suositella, kun näkemys "oikeasta äänestä" on niin henkiläkohtainen. Goldrin Eroica High on täällä ollut kiinni Linn Ittok varressa, Thorens levysoittimessa. Ei se huono ollut, mutta pidän kuitenkin enempi AT 440MLa rasian välittämästä äänestä tällä hetkellä.

Tässä kaavasivu:
http://www.theanalogdept.com/cartridge___arm_matching.htm
 
Itsellä tuo tulee kiinni RB-250 varteen. Tässä varressa noita goldringeja on kai käytetty menestyneesti.
 
Noin se varmasti on. Jospa ostaisit sen uuden mallin ja kertoisit miltä kuulostaa. Minua kiinnosti myös tuo 2000- sarjan Goldring, tuosta johonkin ketjuun kirjoitinkin. Minulla on kaksi levysoitinta ja AT 440MLa toimi toisessa soittimessa hienosti, tuon perusteella päätin ostaa Thorenssiinkin AT 440MLa rasian.
Täysin eri tyyppinen kuin Goldring Eroica. Goldring on sävyiltään aavistuksen tummempi ja tunnelmaltaan syvemmin latautunut. AT tarjoilee rytmillisesti mehukkaamman paketin tuossa soittimessa ja soi myös kovempaa. Levyjyrinöiden määrä ei sinänsä noiden kesken suuremmin eroa äänenvoimakkuutta nostettaessa. Molemmat rasiat heittävät poikittaisakselin informaation yhtä hyvin, mutta AT välittää täällä soinnut aavistuksen paremmin, vaikka tunteen välittymisessä jäädään. Goldring on myös jollaintapaa Thorenssissa läpikuultavampi verraten tuossa soittimessa AT:n hieman verhoutuneeseen esitystapaan.
Audiomecassa AT vastaavasti on lähes hyvinkin läpikuultava, ison stagen tekevä rasia. Audiomecassa myös saadaan mukavasti ilmaa soittimien väliin poikittaisakselilla, sekä soittimien seuraaminen on huomattavan helppoa. Thorenssissa AT on enempi pistemäinen, mutta siltikin soittimien seuraaminen on hieman hankalampaa koska ilmaa ääneen ei siinä mittakaavassa tulekaan kuten haluan.
Goldring ei vastaavasti sopinut Linn Basik varteen Audiomecassa, en ole sitä jaksanut nykyiseen varteen kokeilla.

Noissa Goldringin uusissa neuloissa on mielenkiintoisia hiontoja. Jos uutta rasiaa yhtään kaipaat, niin ei se Goldring varmaan hassumpi ole. Regan tikkuun se varmasti käy, se mistä luvut ottaa-Resonassitaajuus pyörii ~7.8-8.2 välillä.
Harmillista on kun itsekään en ole paljoa kokeillut. Jos jokin rasia on sielläpäin, niin siihen tyydytään. Kun rahaa olisi paljon, noita voisi kokeilla enemmänkin-Jopa kalliita.
Nuorempana rasioita (halpoja) kokeiltiin, eroja on, mutta mikään ei ole/ollut täydellistä.
 
Päätös tehty: 1042 on jo Regassa kiinni. Soi tosi hyvin. Ehkä suurin parannus on siinä, että erottelevuus parani ja myös seurantakyky verrattuna Shure M97xE rasiaan. Se mikä epäilyttää niin VTA. Netissä monet sanoo, että ei tarvi säätää, toiset taas sanoo, että tarvii. Ota tästä nyt selvää. Mulla on muuten VTA säätörengas soittimessani. Ilman sitä ainakin Shure olisi ollut väärässä asennossa.
 
Back
Ylös