Goertz MI-2 Veracity T ja Arcam FMJ A32

fkuti

Käyttäjä
Liittynyt
18.10.2006
Viestejä
23
Hei!

Goertz MI-2 kaiutinkaapeli omaa matalan impedanssin, mutta korkean kapasitanssin. Voiko MI-2 1.8m parilla FMJ A32 vahvarin kanssa tulla ongelmia? ja jos voi niin miksi ja minkälaisia? Kajareina tulisi olemaan normaalit jalustalla olevat kaksitiet, joiden nimellisimpenanssi on 8 ohmia.
Tartten apua, koska saisin ko. kaapelit käytettynä, mutta en tiedä uskallanko ostaa, koska netissä pyörii tietoa siitä, että ko. kaapelit voivat aiheuttaa jotain ongelmia tietyillä kokoonpanoilla.

Jhelp. ???

Ystävällisin terveisin
Fkuti
 
Suuri kapasitanssi voi olla ongelma joidenkin vahvistinten takaisinkytkennän stabiliteetille. Ongelman voi korjata zobel-piirillä, joista on Internetissä ohjeita. Alphacorelta on myös saatavissa kyseinen "komponentti", mikäli sitä tarvitsee. Arcamin suhteen en olisi hirveän huolissani, mutta varmaa tietoa ei kyllä ole. Kaapeli on myös lyhyehkö, joka pienentää riskiä.
 
Tak tak Jani P!
Olin tuosta jotain jo lukevinani. Pitänee sitten varmistaa onko kaapelissa tuota Zobel-piiriä ja jos ei niin hommaan.

Onkos tää muuten asiallinen kaapeli? Tiedän, että kaapeiden hyvyys on kontekstisidonnaista, mutta noin teoriassa. Eli äänellisesti, kehuja on saanut, mutta mikäs HE-kaapeli ei. cd-soittimena on FMJ CD33 ja pöntöiksi meinaan Monitor Audion GS10:jä. Välikaapelit on vielä kuuntelematta.

Ystävällisin terveisin
Fkuti
 
Zobel on helppo tehä ite jos se puuttuu, görtsin suosittelema tais olla 10ohm+0,1µF yhdistelmä.

Käytettynä MI2 hinta/laatu on varmasti kohdallaan, hyvää piuhaa.
 
Itselläni oli jonkin aikaa tuo MI-2. Minuä jäi vaivaamaan jonkinlainen yläpään suttuisuus ja vaihdoin piuhaa.
Homma on kuitenkin varsin laitesidonnaista mielestäni, joten kannattaa ensin kuunnella.
 
Back
Ylös