Genelecit ja passiivietunen

pkleemola

Käyttäjä
Liittynyt
3.8.2006
Viestejä
79
Kaupunki
Helsinki
Tuttava on hankkimassa etuvahvistinta Geneleceille ja yhtenä vaihtoehtona on noussut esiin Creek OBH 22.

Onko käyttökokemuksia Creekin passiivietusesta ja Geneistä tai yleensä passiivietusista ja Geneistä.

Ajattelin kysellä täältä kun nuo Genet eivät aivan omaa harrastussuuntausta kuvasta... ;)
 

Jari

Kaupallinen toimija
Liittynyt
8.9.2006
Viestejä
15 082
Kaupunki
Espoo
Petteri Kleemola sanoi:
Onko käyttökokemuksia Creekin passiivietusesta ja Geneistä tai yleensä passiivietusista ja Geneistä.

Toimiva kombo, etenkin lyhyillä (pari metriä) johdoilla. Toinen vaihtoehto voisi olla ProJectin PreBox (aktiivi, kaksi ottoa, kauko).
 

mkutvonen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
4 131
Kaupunki
Orimattila
Riippuu sitten kanssa lähteen antoimpedanssista. Jollain perus-opariannolla voi ruveta oleen hommaa, kun se joutuu ajamaan ensin kaapeleiden päässä olevaa vastusta, ja sitten vielä sen jälkeen paria metriä lisää kaapelia. Vielä kun tuossa hommassa häiriösuojaus on tärkeä, ja se tuo aina jonkun verran lisää kapasitanssia, on riski että passiivietusella rupeavat korkeammat karkaamaan kuulumattomiin. Tai ainakin sörsseliksi.
 
T

tkau

Genelecit ja Greekit ovat aika tarkkoja analyyttisiä yhdistelmiä, jos siitä pitää niin ok. kuuntelemalla se selviää mistä pitää (ajattelematta sähköisiä arvoja). Sorry, mutta ihan näin uteliaisuuttani kyseilisin mikä se kleemolan harrastussuuntaus nykyään on :).
 

Seba

Käyttäjä
Liittynyt
29.10.2006
Viestejä
549
Kaupunki
Espoo
Kaverilla oli Genelecin 8030:n kaverina Advance Acousticsin MPP205 ja oli muuten oikein mainio, mutta volumensäätö oli todella herkkä. Sitä olisi tietysti voinut kompensoida laskemalla gainia Geneleceistä. Jotain kuullut että tota potikan herkkyyttä olisi korjattu tähän nykyiseen MPP206-malliin.
 

pkleemola

Käyttäjä
Liittynyt
3.8.2006
Viestejä
79
Kaupunki
Helsinki
tkau,

no eipä sointipreferensseissä ole hirveästi muuttunut. Laiteralli sen sijaan on loppunut (ei jaksa enää kiinnostaa) ja kuuntelusta suurempi osa on yleiskuuntelua, joka on intensiteetiltään varsin vaihtelevaa. Siinä koen päässeeni eteenpäin, että nykyisin tulee soitettua sellaisia levyjä, jotka sisältävät mieleistä musiikkia, hyvä äänitys on plussaa muttei välttämättömyys. Eli kilahdukset ja kolahdukset on bongailtu.

Setti on ollut syksystä 2006 sama, eli Acapella - Densen - Nordost. Nyt kun muutin juuri, niin sain uudessa kuuntelutilassa kaiuttimet yli 4 metrin leveydelle. Täytyy sanoa että musiikki heräsi aivan uudestaan eloon ja pienten jalustakaiuttimien aineeton ääni pääsee oikeuksiinsa. Asiallista on myös se, että 35Hz tulee vielä aivan kunnolla noista. Eipä ulkonäön perusteella uskoisi. Dynamiikkaa saisi tietysti olla väkevämmin.
 

thomas_s

Käyttäjä
Liittynyt
7.8.2006
Viestejä
1 031
Ei ole kokemusta, mutta ajattelin että voisi olla mielenkiintoista tutkia asiaa Dactiin sivuilla olevan laskurin avulla. Sillä selviää jääkö korkeiden taajuuksien vaimentuma turvallisesti kuuloalueen yläpuolelle kun kaapelissa on tietty kapasitanssi.

http://www.dact.com/html/ac_calculator.html

Tarvittavat tiedot ovat passiivietusen potikan arvo, luultavasti 10kOhm, kaapelin ja oton yhteenlaskettu kapasitanssi (ehkä 100pF per metri), sekä Genelecien ottoimpedanssi (olisiko 10kOhm?).
 
Ylös