genelecin kotiteatteri

Totta, saa toimimaan. Tokihan se olisi hyvä toimia myös jos sellainen ominaisuus on olemassa.
Itsellänikin kyllä jossain kohtaa PS5 hankinta tulossa. Omassa telkkarissani (Samsung Q95) eARC -portti ei ole HDMI 2.1, joten jos PS5 kytkee vahvistimeen, niin vahvistin pitäisi sitten kytkeä ”väärään” (game) porttiin televisioon ja TV:n audioita varten pitäisi kytkeä toinen kaapeli eARC -portista vahvistimeen.

Ajattelin siis pääseväni helpommalla, kun kytken PS5 vaan suosiolla TV:n game-porttiin ja otan audiot vahvistimelle eARC:lla.
 
Ymmärsinkö siis oikein, että Geneleciltä ohjeistettiin GLM:n sijaan käyttämään vahvistimen huonekorjainta?
Et, kirjoittajalla ei ollut GLM-kajareita. Mutta yhtäkaikki, GLM:n käyttömahdollisuuskaan ei huononna vahvareiden omia korjaimia. Kyse on puhtaasti siitä, kummalla tavalla pääsee miellyttävämpään lopputulokseen. Mikään huonekorjain ei ole universaali, eli kaikille sopiva. Huomaa jo siitäkin, miten usein GLM:nkin kalibroinnin jälkeen käyttäjät haluavat manuaalisesti rukata säätöjä mieleisikseen. Audysseyllakin se onnistuu nykymallistolla ja Diracillakin tais pystyä jotain tekemään.
 
Ketjussa oli sivuttu esivahvistimia (preout) ja Genelec kaiuttimia. Onko merkkien välillä preouteissa suuria eroja laadullisesti? Puhutaan AV-vahvistimista.

Toisena, olen ymmärtänyt preoutin puhtaaksi AC-signaaliksi (ei DC-komponenttia). Eli ei pitäisi olla tasojen puolesta ongelmia ja Genelecit herää, kunhan dipit oikeissa asennoissa ja vahvarin laittaa päälle. Linjalähtö on sitten eri asia, jossa kiinteällä amplitudilla (merkeillä on eroja) voi olla merkitystä esim. päätevahvistimen heräämiseen standby tilasta.

Olen päätymässä Yamahan uuden generaation AV-vahvistimeen RX-A4A. Vahvarista löytyy preoutit 7.2 kanavalle, johon voisi optiona rakentaa pienistä G1/G2- aktiivikaiuttimista 5.1 kotiteatterin ja rinnalle jättää nykyiset passiivikaiuttimet Zone2 lähdön taakse stereokuunteluun.

Lähinnä haluaisin kuulla voiko preouttien kanssa tulla jotain ongelmia Genelecien kanssa mitä tulisi ottaa huomioon vahvistinta valittaessa?
 
Mielenkiintoinen ketju koska itsekin etsin laitetta Geneleceille surround-settiin ja musan kuunteluun. Aivan tolkuttoman hintaisia nuo AV-esivahvistimet ja on todella hyvä kysymys miten paljon se antaa sitten lisäarvoa verrattuna siihen vaihtoehtoon, että liittää kaiuttimet AV-vahvarin pre-outiin.

Olisi todella mielenkiintoista kuulla omakohtaisia kokemuksia asiasta.
Minulla on Marantzin sr5013av -vahvistin, jonka perässä on sitten 3xG3, 1xF2 ja kaksi G2 -kaiutinta surroundeina Hyvin on setti pelittänyt. Tosin kaikki äänet kulkevat subbarin kautta. Olen ymmärtänyt, että näin pitää olla. En laittaisi kaikkia rahoja pelkkään esivahvistimeen. Nuo mainitut Denonit riittävät varsin hyvin moneen tarkoitukseen. Laitteiden on hyvä olla balanssissa, myös hintansa suhteen.
 
Ittellä kotiteatterikäytössä onkijan pr sc 5508. Liitettynä xlr piuhoilla 9.2 analogiset genet. Ostin sen käytettynä ouseampi vuosi sitten. Maksoin n. 1400€. Toiminut moitteettomasti. Ei omaa kaikkia viimeisimpiä optioita.
 
Kysyin muuten suoraan Iisalmen lähteeltä, että kumpi on ns. suositellumpi tapa; tuo miten olet itse tehnyt eli kaikki kaiuttimet subin kautta vahvarille vai kaikki suoraan vahvistimille. Tästä on ollut tälläkin palstalla hieman vääntöä miten tämä kuuluisi tehdä "oikein".

Geneleciltä vastattiin, että nykyisten vahvistimen huonekorjaukset ovat erittäin päteviä ja siksi suosittelivat kytkemään kajarit suoraan vahvistimeen. Aiemmin oli kuulemma eri kun vahvareiden korjaukset olivat mitä sattuu.

Meillä oli tosin puhetta 80X-sarjasta eli en tiedä olisiko suositus sitten eri jos käytössä on nuo sinun SAM-setti.
Menee hieman offtopic… No tämäpä olikin uusi tieto. Mitähän tarkoittaa nykyiset vahvistimet? Kuinka uusi vahvistin pitää olla, jotta voi liittää suoraan vahvariin?
 
Subbarin kautta johdottamisessa on sellainen haaste, että AV-vahvistin mittaa eri kanavien viiveet ja säätää ne kohdalleen. Kun kaikki kanavat menevät subbarin kautta, niin subbari näkyy AV-vahvistimen mittauksessa aina tavallaan osana mitattua kanavaa. Subbarin etäisyysmittaus tehdään sitten vain LFE-signaalille. Kavakohtaiset viivesäädöt vaikuttavat tätä kautta myös subbarin toistamaan signaaliin. Jos bassomanagerointi jätetään kokonaan AV-vahvistimen tehtäväksi, niin viiveet tulevat ainakin teoriassa enemmän oikein.

AV-vahvistinten huonekorjausalgoritmien laadussa on vaihtelua, mutta mikrofonilla tehdyt etäisyysmittaukset ovat olleet tarkkoja jo vuosia. Hyvin on toiminut myös bassomanagerointi, eli kaikki kanavat tulee asettaa pieniksi ja jakotaajuus sitten kaiuttimen kykyjen mukaan.
 
Nonii, nyt on piuhat vedetty uudestaan suoraan vahvariin(subbari vain yhdellä piuhalla) ja ajettu perusaudussey. Kaiuttimet kaikki small-asetuksessa. En tiedä, muuttuiko mikään ratkaisevasti, pitää opetella tekemään mittauksia ja ehkä hankkia se MultiEQ -appi. Crossoverit säädin manuaalisesti 80HZ
Subbarin asetus hieman mietityttää LFE+ Main?? Vai jotain muuta? 90hz?
 
Mä ostin Denonin AVC-X4700H. Tän saa etuvahvistintilaan (päätteet kytketään irti) ja oli ~1000€ halvempi kuin halvimmat AV-etuset. Myös pykälää alemmassa 3700-mallissa myös tuo etuvahvistintila. Mulla on vahvistimen "perässä" 7360A, 3x 8330A ja 2x 8320A GLM-kalibroituina, enkä ole tehnyt vahvistimella kalibrointia (vaikka siinä ilmeisen pätevä huonekorjain kai onkin), vaan "ajelen" pääosin direct-tilassa, eli käytännössä kajareille suoraan ulos se, mitä inputista sisään tulee. Balansoituja lähtöjä tässä ei ole, mutta matkaa vahvistimelta subille (jonka läpi kaikki kanavat menevät) on alle 1,5 metriä. Subilta ulos sit balansoituina. Olen ollut erittäin tyytyväinen.
Minkä kokoinen tila, että kuunteluetäisyys on käytössä kyseisellä setillä?
 
Back
Ylös