Genalex KT77 reissue

mkutvonen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
4 204
Kaupunki
Orimattila
Satuinpa huomaamaan kyseisen putken tulleen myyntiin Uraltonen valikoimiin. Kyseessähän on siis suoraan EL34:n paikalle käyvä putki, joka kuitenkin sisärakenteeltaan ja soinniltaan on hieman erilainen.

Putki on New Sensorin tuotantoa, mutta sehän ei kerro vielä laadusta mitään; Electro Harmonixin 6CA7 on yksi äänellisesti parhaista EL34-varianteista mitä olen uustuotantoputkista kuullut. Tosin tuollakin on taipumusta mekaanisiin ääntelyihin: hehkulangat helisevät.

En vielä ole kuullut putkea, mutta tarkoitus olisi hankkia nelikkö noita. JJ Electronicin KT77 on soundiltaan mainio putki antaen todella tarkan ja dynaamisen soundin, mutta sen luotettavuus ei ole ihan parhaalla tolalla, eikä se pärjää esimerkiksi saman firman EL34:n kestävyydelle. Olen noita JJ:n KT77:ja polttanut jo useamman nelikön, joten kokemusta on. Pännärin vastavaiheinenhan on melkoinen putkisyöppö kyllä muutenkin. Kestävimmät putket siinä ovat tähän mennessä olleet aiemminkin mainitut EH:n 6CA7:t.

Jos kellä on kokemusta rööristä jo - se on kyllä vastikään tullut myyntiin - niin jakakoon sen kanssamme. Ainakin minua kiinnostaa, jollei ketään muuta. Hienoa, että tällekin putkityypille alkaa tulemaan vaihtoehtoja, NOS:ia kun ei oikein edes saa. Lupaan kyllä kertoa sitten omistakin kokemuksista, jahka jossain välissä uskaltaudun noita sarjan tilaamaan.
 
New Sensor taitaa olla myyntikonttori joka myy Electro-Harmonix putkia ja efektipolkimia jotka on sitten kotoisin Venäjältä, vai miten tuo menee. Mikähän on tehdas jossa nuo Genalex kopiot tehdään?
Periaatteeshan uudet vaikkapa Venäjällä valmistetut putket vois olla vaikka vanhojen Mullardien tai Telefunkenin tasoisia putkia, jolloin ei tarvitsisi haikailla N.O.S putkien perään.
Odotan mielenkiinnolla kommentteja Genalex KT77 putkesta ja mielenkiintoista olisi myös arvioita saundeista suhteessa EL34 putkiin. Itsellä on tällä hetkellä Köykkä/Kotkavalkaman vastavaihevahvistin, tekeillä on myös perinteisempi eli Leak TL25 plus johon kelpaa EL34.
 
Enpä ole päässyt vanhaa mullardia kokeilemaan, kun ei ole opiskelijaraukalla hintaa sellaisiin, mutta joku mainosti heivanneensa noiden JJ:n KT77:jen jälkeen Mullardin XF2:t menemään. Onhan se todella hienosointinen putki tuokin, valitettavasti tosiaan hiukan lyhytikäinen ainakin omassa setissäni. Tosin tuo Pännärin kytkentä on todella kuumaksi biasoitu ja siten melko putkisyöppö, joten esimerkiksi köykässä nuo voisivat kestää hienostikin.

Noiden kahden - 6CA7:n ja KT77:n - ero EL34:ään on lähinnä hilojen rakenteessa. Jarruhila on noissa samanlainen kuin esim. KT88:ssa, eli kyseessä on "beam power tube". Tällainen rakenne välttää elektronisuihkun hajoamisen anodille tultaessa, joten ainakin kohinan pitäisi olla vähäisempää. Noilla on ehkä taipumus hieman tavan EL34:ää puhtaampaan diskanttiin, vaikea sanoa johtuuko samasta syystä.

Yleensä suurin ero EL34:ään on bassotoistossa. EL34:llä kun on lievää taipumusta pehmoiluun alemmilla taajuuksilla, KT77 ja 6CA7 ovat huomattavasti kiinteämpiä ja nopeampia. Yleensäkin varsinkin KT77:n ääntä leimaa tietty pakottomuus ja nopeus. Tuo Electro Harmonix on hieman pehmeämpi ääneltään, mutta silti varsin mainio putki. Joskin kuulosti aivan seetanan rumalta ihan tuoreena, vaati aika pitkän sisäänajon.

New Sensorin laadusta noin ylipäänsä ei voi liikaa kehuja antaa. Täytyy toivoa, että Kulta-Jellonat tekevät poikkeuksen, mutta esimerkiksi New Sensorin S-logoisesta Svetlanasta ja aidosta winged-C-Svetlanasta ei kannata puhua samassa lauseessa. Laatu, kestävyys ja soundi ovat "jokseenkin" eri tasolla. Varsinkin soundi. No, tuota New Sensorin "svetlanaksi" nimitettyä ei kai enää saa myydäkään euroopassa, eli ei tarvitse niitä varoa. SED-Svetlanat ovat hyviä putkia, mitä EL34:ään tulee. Kaikki New Sensorin putkimerkit taidetaan käsittääkseni tehdä samalla Saratovin tehtaalla. Näitähän on ainakin Electro Harmonix, Sovtek, Tung Sol-reissue, Mullard-reissue ja nyt sitten tuo Genalex-reissue.

Ans kattoo, pitää tuota joka tapauksessa kokeilla josain välissä. Pitäneekin ottaa yhteyttä Uraltoneen ja kysellä...
 
mkutvonen sanoi:
Yleensä suurin ero EL34:ään on bassotoistossa. EL34:llä kun on lievää taipumusta pehmoiluun alemmilla taajuuksilla, KT77 ja 6CA7 ovat huomattavasti kiinteämpiä ja nopeampia. Yleensäkin varsinkin KT77:n ääntä leimaa tietty pakottomuus ja nopeus. Tuo Electro Harmonix on hieman pehmeämpi ääneltään, mutta silti varsin mainio putki. Joskin kuulosti aivan seetanan rumalta ihan tuoreena, vaati aika pitkän sisäänajon.
Tervehdys!

Olen uusi harrastaja/käyttäjä tällä foorumilla, mutta jo pidemmän aikaa on tullut mielenkiinnolla lueskeltua kokemuksiasi noista uuden tuotannon EL34 ja 6CA7 tyyppisistä putkista.

Itselläni on juuri par'aikaa rakenteilla pieni SE päätevahvistin, johon olen suunnitellut EH 6CA7 putkia ensimmäisiksi putkiksi. Vaikuttavat varsin lupaavalta, mutta silti kohtuuhintaiselta vaihtoehdolta!

Erilaisten putkilaitteiden parissa on mm. elektroniikka- ja radioamatööriharrastusten kautta tullut kokemusta jo vuosien varrelta kosoltikin, mutta näiden putkitoimisten hifivahvistinten kanssa olen vielä aika lailla harrastuksen alkutaipaleella.
Yhden pienen push-pull tyyppisen päätevahvistimen olen aikaisemmin rakennellut ja tämä Single Ended pääte on nyt sitten tällä hetkellä työn alla uutena projektina.

EH 6CA7 putkista olen lueskellut maailmalta paljon positiivisia, nimenomaan hifiharrastajien kommentteja ja tuo oma mielipiteesi putken laadusta ja tuottamasta soundikuvasta entuudestaan vahvistaa ajatusta, että ne ovat myös oma valintani nyt ensimmäisen Single Ended vahvistimeni ensimmäisiksi pääteputkiksi. :)
 
Back
Ylös