Geddon (diy Naim Armageddon)

Sella

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
405
Onko joku (Ossi) kokeillut tuota Naimin powerikloonia? Näyttää melko sivistyneeltä laitokselta yksinkertaisuudessaan. Maailmalla väittävät tuon hakkaavan Lingonkin.

Voi asentaa mihin tahansa 110V synkromoottoriin. Itse ajattelin testata kakkossoittimessani Rega P3:sessa.

Siis laitoksessahan on vain ylimitoitettu 230VAC -> 110VAC muuntaja sekä piiri, jolla moottorin toiseen käämiin tehdään vaiheen siirto. Vastuksella ilmeisesti trimmataan loput värinät pois.

http://www.neilmcbride.co.uk/ttpsu.html Tästä kaikki tais lähtee.

Rega P3:sessahan on aika saman tyyppinen piiri, sillä erotuksella, että se pyörii suoraan verkkojännitteellä. Siinä vaan virtaa rajoitetaan vastuksella. Tämän modin voi tehdä suoraan P3:sen sisältä löytyvälle piirilevylle vain vaihdellaan komponentit ja lisätään muuntaja johonkin ulkoiseen laatikkoon. Hullun halpa ja helppo modi.

Onko jollain tietoa Orbitin toimintaperiaatteesta? Toimiiko se kuten Lingo?
 
Hmm... Voisikohan moisen pyöräyttää Pro-Ject:in RPM9:iin? Ei tosiaan montaa euroa menisi tarpeisiin.
 
Sella sanoi:
Onko jollain tietoa Orbitin toimintaperiaatteesta? Toimiiko se kuten Lingo?
Orbit toimii kuten Valhalla/Lingo, eli siinä on keinosini ja sille lähtöaste. Trimmerillä voi säätää lähtöjännitettä ainakin v2 piirilevyltä, joka minulla on. Levarin sisään tulee pieni kortti, johon tulee tuo sama 0.22uf konkka, jolla siis siirretään moottorin toisen käämin vaihetta sopivasti väännön lisäämiseksi.

Mitään dramaattista muutosta Valhallaan tuo ei mielestäni tuo (ehkä moottori käy vähän hiljaisemmin, oma Valhalla oli niin vanha ettei siinä ollut tuota 0.22 uF konkka twiikkiä, joka tietääkseni Valhallaankin lisättäisiin huollosssa), mutta onpahan tuo 45 rpm myös käytettävissä. Jännitteen säätö on lähinnä kompromissi 45 rpm käynnistyksen hitauden suhteen. Jos jännitettä tiputtaa paljon, niin 45 rpm käynnistyksessä pitää antaa lautaselle käsin apuvauhtia.
 
Back
Ylös