Fostex F200A

Juha

Käyttäjä
Liittynyt
15.11.2006
Viestejä
232
Onpa tässä alkanut laajakaistat kiinnostamaan ja mietin, että jospa rakentelisi moiset. Otsikossa mainittu elementtimalli pompsahti monen muun joukosta esille mielenkiintoisinpana, vaikka aika hinnakas onkin. Aikaisemmin olen rakennellut kitaravärkkejä: putkivahvistimen ja kaapin johon laitoin Eminencen Red Fang -elementin, jossa on alnico -mangneetti. En tiedä onko mangneetilla mitään osaa saundin hyvyydessä, mutta yhtä hyvää äänimaailmaa en ole muista ämyreistä kuullut, siitä siis innostus osittain tuohon Fostexiin; löytyisköhän jotain yhtäläisyyksiä, vaikka vähän eri maailmoissa liikutaan hifi- ja kitaraäänen toistamisessa. Ensin mietin, että tekisin suljetulla kotelolla kokeiluita, mutta Fostexin sivuilla on refleksikotelon ohje, joten sillä vois kokeilla ensin, vaikka sitten täyttää refleksiputken.

En löytänyt pikaisella nettihaulla F200A -mallia Suomesta. Onko kellään tietoa saako, vai pitäiskö tilailla ulkomailta?

Entäpä löytyykö foorumilta kokemuksia moisesta kapistuksesta?


No, saas nyt nähä miten innostus kestää, vai laantuuko ennen aikojaan... :-\
 
Tervehdys kaima!

Kyselepä Noretron-nimisestä firmasta, varmaankin tilaavat minkä tahansa Fostexin.

Itse tilasin FE206E-elementit ja tein niille mukana seuranneiden ohjeiden mukaan laskostorvikaapit.
 
Kyllähän tollasella suljetulla kotelolla pääsee makustelemaan vähän Fostexin yläpäätä ja keskialuetta, mutta mihinkään edes semi-full-range-suoritukseen sillä ei päästä.

Pelimiehen laajakaistoille onkin torvikotelo. Kaupallisista toteutuksista tutuin lienee Cain & Cainin kaiuttimet, joissa käytetään Fostexin Sigma ja E -sarjaa, jotka on ehkä parempi lähtökohta aloittaa laajakaistaharrastus.
 
Back
Ylös