ForVoice 6.1 vs. Gradient Prelude

sihvis

Hallituksen jäsen
Hifiharrastaja
Liittynyt
16.8.2006
Viestejä
12 339
Kaupunki
Kouvola
Eilen tuli jokunen tovi näitä kuunneltua ja mieleen jäi seuraavaa (pahoittelen kuvausten maallikkotasoa).
ForVoice: rasittamaton, helppo, lämpöiseen päin oleva ääni, äänikuvasta oli hankala sanoa tuntuiko ääni tulevan kaittimesta vai oliko soittaja vain sijoittunut kaiuttimen läheisyyteen.
Prelude: selvästi "hifimpi" ääni, lautasten sointi ja laulajan ääni sssuhahduksineen pinnemmassa. Äänikuva oli parempi.

ForVoice on enemmän yleiskaiuttimen oloinen, sen äänellä tuskin tiputellaan vierailijoiden leukoja lattialle. Prelude taas on selkeästi "jotain muuta", eron taviskaiuttimeen huomaa heti, ongelmana voi olla väsyminen äänen kirkkauteen.

Jos heti olisi pitänyt ostaa, niin omalla musiikkivalikoimallani valinta olisi ollut ForVoice, se peittää paremmin heikompaa äänitystekniikkaa ja tuntui että niitä voisi kuunnella tuntikaupalla ongelmitta. Heti ei kuitenkaan visaa tarvinnut vinguttaa vaan saan nämä vielä ensi viikonlopuksi loppusijoituspaikalle koekuunteluun. Silloin selvinnee viimeistään kumpaan vaaka kallistuu.

Ja kuuntelumateriaalina oli: Nick Cave & the Bad Seeds - No More Shall We Part, Muse - Black Holes and Revelations, Jacques Loussier Trio - Bolero ja U2 - POP.

-----

U2:sen POP oli mukana siksi että aikoinaan erään kaverini luonna sitä kuunnellessa setillä jossa oli Sonyn kotiteatterivahvistin ja dvd-soitin sekä Choruksen 662 -kaiuttimet kuulosti ko. levy paskalle. Oli kuin bändi olisi ollut seinän takana ja Bonolle olisi laitettu sukka suuhun. Siihenastisen elämäni suurin musiikillinen järkytys. Nyt yllättäen, odottaessani sontaa kaistan leveydeltä, tulikin ulos musiikkia aivan kuunneltavassa kunnossa. Eihän levy miksikään mestariteokseksi muuttunut, mutta kyllä hymy levisi kasvoille kun nuoruuden lempilevyni ei osoittaunutkaan täysin sudeksi.
 
Nyt on parivertailua suoritettu täysin epätieteellisesti pari päivää kotiolosuhteissa ja lopputulema oli että jalustojen päälle päätyivät Gradient Preludet.

Kun kaiuttimien paikkaa oli tarpeeksi pitkään haettu lötyi kohta jossa Preludeilla alettiin olla lähellä asian ydintä ja jalka alkoi vipattamaan. Peloista huolimatta diskantit eivät käyneet vaivaamaan ja pienoisesta korvissa ilmenneestä epämukavuuden tunteestakin pääsi kun ei suunnannut kauttimia niin suoraan korvaa kohti.

Ja se mikä lopullisesti asian Preludeille ratkaisi oli juuri tuo pieni kirkkaus ja hyvä lauluäänen toisto. Tässä vertailussa Forvoice tuntui hieman tumpummalle, jotain puuttui.

Naapuritkin ovat varmasti tyytyiväisiä valintaani, ei tarvitse kuunnella basson jumputusta kun ei kaiutin niitä toista. :)
 
Kuuntelin itsekin Forvoicet sekä Preludet ja valitsin Forvoicet.Kuuntelu havainnot oli hyvin samanlaiset kuin sinulla,mutta juuri neutraalin äänen ansiosta pidin Forvoicesta enemmän.
 
Preluden kanssa olen huomannut itse lähteen merkityksen ääneen. Varsinkin putkikalusto sopii kaiuttimelle erinomaisesti. Eikä vähiten diskanttitoiston takia. Kaiutin kyllä varmasti paljastaa yläpäältään karkean vahvistimen. Itse olen vielä kahden vuoden jälkeen melko tyytyväinen noihin. Mutta vasta putkipäätteillä nuo ryhtyivät rokkaamaan kunnolla.
 
Itsekin omistin aiemmin Preludet ja nyt Laurit. Laureissa on mielestäni hillitympi diskanttitoisto, mikä tekee niistä jonkin verran Preludeja yleispätevämmät kaiuttimet, ainakin omalla laitteistollani (Audio Analogue).
 
Jos kämpässä ei ole liikaa neliöitä, suosittelen erittäin lämpimästi tällaisten pännäri-mallisten putkosten keittämistä. Vaikea uskoa, kuinka paljon 15 wattia onkaan. Korkealla impedanssipohjallaan (7 ohmia) prelude on todella helppo kuorma. Uskomattominta oli bassotoiston yhtaikainen mehevöityminen ja tiukentuminen Vincent-monopäätteisiin verrattuna. Kuulin uusia nuotteja melkein joka levyllä.

Pistä, sihvis, privaa, jos koekuuntelu kiinnostaa
 
Minäkin vaihdoin tuon Densenin kaveriksi Preludet. On näissä omaan korvaan kivempi saundi ku Dyniksen A42:ssa.

Ainoa ongelma vain on tämä asunto, molemmille kaiuttimille ei saa akustisesti samanlaisia olosuhteita vaikka mitä tekis :( Tämä johtaa siihen, että millä tahansa sijoittelulla oikean kaiuttimen bassot korostuvat ja vasemman vaimenevat. Too bad :mad:
 
Mulla oli aikoinaan kasattu kotiteatterisetti Preludeista.Tykkäsin niiden soundista ja muotoilusta erittäin paljon.Kotiteatteri vahvistin oli kyllä silloin aika heikko(Sony 3000ES).Joten todellista kyvykkyyttä hyvällä vahvistimella en ole päässyt testaamaan.Preludet päätyivät kuitenkin jo muutama vuosi sitten vaihtoon.Kun en tuota kotiteatteria missään muodossa tarvinnut.Hyvät kaiuttimet kuitenkin.Tiedä vaikka joskus hankkisin kakkossettiin Prelude parin kaiuttimiksi.
 
antvarh sanoi:
Minäkin vaihdoin tuon Densenin kaveriksi Preludet. On näissä omaan korvaan kivempi saundi ku Dyniksen A42:ssa.

Ainoa ongelma vain on tämä asunto, molemmille kaiuttimille ei saa akustisesti samanlaisia olosuhteita vaikka mitä tekis :( Tämä johtaa siihen, että millä tahansa sijoittelulla oikean kaiuttimen bassot korostuvat ja vasemman vaimenevat. Too bad :mad:

Luulen kyllä noiden basso-ongelmien johtuvan edelleen kaiuttimista. Eiköhän kannattaisi jo äkkiä vaihtaa nuo seuraaviin? :D
 
En usko noiden basso ongelmien ratkeavan kaiuttimien vaihdolla,vaikkakin esim. noissa Forvoicessa tuleekin enemmän matalaa bassoa ja ehkäpä tarjoaa erilaisia sijoitus ratkaisuja.Subbaria kannattaisi kokeilla myöskin.
 
Back
Ylös