Formaattisi musiikille

Tomsku

Käyttäjä
Liittynyt
8.9.2008
Viestejä
3 117
Kaupunki
Turku
Mä olen tätä nyt kysellyt ympäri intternetsiä foorumeilla, joten miksei täälläkin.

Tehdään oletus: sinulla on kaikkia formaatteja toistamaan kykenevä laadukas laitteisto (balansoidaan formaatin valinta), tilavat ja asianmukaiset säilöntätilat (balansoidaan edelleen formaatin valintaa) ja olet voittanut lotossa juuri 86,4 miljoonaa (eliminoidaan siis hintakysymys). Kaikista mahdollisista kuvittelemistasi levyistä olisi olemassa kussakin formaatissa oma painoksensa (formaattibalanssi). Voisit kuitenkin hankkia vain kutakin levyä yhden kappaleen, eli vain yhdessä formaatissa hyllyä koristamaan. Mihin päätyisit?


Myös pikku perustelut olisi ihan kiva päästä lukemaan :)

Saa myös vapaasti referoida unelmointiaan tällaisesta äänentoistotilanteesta.


Olis muuten kiva tietää myös vastaajan ikä! En tajunnut sitä tuolla muilla mestoilla kysellä..
 
Kiintolevy ja materiaali 196kHz/24B formaatissa häviöttömästi pakattuna (formaatti vaikkapa FLAC). Perusteluna käytön helppous, ehdoton laatu, materiaalin säilyvyys (varmuuskopiot eri tiloihin) ja edelliseen liittyen sopivan avoin formaatti, jolloin materiaali on hamassa tulevaisuudessakin käytettävissä ja siirrettävissä. Iältäni olen tietotekniikan kanssa kasvanutta sukupolvea.
 
Valitsisin itse vinyylit ehdottomasti. Olen vain niin totaalisesti viehättynyt niiden hiplailusta ja kansien koosta, että jos ei vain olisi tilanpuutetta ja jos jokaisesta levystä tulisi aina vinyylipainoskin, niin sellaisen hankkisin. Kieltämättä FLAC-palvelin nurkkaan pörräämään olisi helppokäyttöisyyden huipentuma, mutta mulle tärkeä osa kuuntelua on tuntea ne kannet ja itse levy. Kelanauhat kyllä kiehtovat myös omalla tavallaan, mutta niiden kelailuun menisi varmasti hermot, vinykällä on helppo vaihtaa biisiä halutessa (vrt. kasetit ja kelat) :)Ja ikää on 20 vuotta, ilmeisesti poikkean muista CD- ja tiedostosukupolven yksilöistä vinyylifetissilläni >:D
 
Apple Lossless

Perusteluna: Toimii, ei kulu, kulkee mukana, apple, apple, apple :D
 
Vinyyli. Ja loput rahat käyttäisin bittien tuhoamiseen maailmasta.
 
Jos levyjen saatavuus ei olisi ongelma ja nuo muutkin alkuoletukset täyttyisivät, niin valintani olisi myos tuo vinyyli. Jostain syystä itsekkin pidän siitä että levyjä saa vaihdella ja hypistellä ihan fyysisesti.

Reaalimaailmassa sitten CD...

Niin ja se ikä, neljääkymmentä lähestyy huolestuttavasti...
 
SACD. En usko bittien säilyvyyteen ilman fyysistä levyä, ja toisaalta cd:n resoluutioon olisi hölmöä jäädä junnaamaan. Vinyylit on ihan kivoja, mutta SACD menee niistäkin ohi äänenlaadussa.
 
kre sanoi:
SACD. En usko bittien säilyvyyteen ilman fyysistä levyä, ja toisaalta cd:n resoluutioon olisi hölmöä jäädä junnaamaan. Vinyylit on ihan kivoja, mutta SACD menee niistäkin ohi äänenlaadussa.

Samaa mieltä, ja ikää 26 vuotta.
 
Sain tässä anonyymiä palautetta keski-ikäiseltä käyttäjältä, joka kuului näin:

"Radio, kunhan eivät soita musiikkia vinyyleiltä. Äänenlaatu on aivan riittävä, ja suon mielelläni jonkun muun, kuin itseni ostavan ja varastoivan kaikki maailman levyt."
 
kamak sanoi:
Jos levyjen saatavuus ei olisi ongelma ja nuo muutkin alkuoletukset täyttyisivät, niin valintani olisi myos tuo vinyyli. Jostain syystä itsekkin pidän siitä että levyjä saa vaihdella ja hypistellä ihan fyysisesti.
Komppaan tätä ja ikää lienee mittarissa tuo hieman reilu 30 vuotta..
 
En kyllä suostu siirtymään vain yhteen formaattiin. Käytössä on cd ja vinyyli suhteessa 50/50 ja molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa. Esim en koskaan siivotessa uskalla soittaa vinyylejä, liikaa riskejä kun heiluu imurin kanssa vieressä. Muutenkin soitan usein cd-levyjä kun pitää touhuta jotain samalla. Siitä vaan ei tule mitään jos vartin välein pitää käydä kääntämässä/vaihtamassa levy. Vinyylejä soitetaan sitten kun istutaan rauhassa ja keskitytään siihen olennaiseen :D niin, ikää tuli 40 mittariin elokuussa.
 
Reaalimaailmassa valintani olisi vinyyli. Utopiassa korkealaatuinen digitaalinen tallenne masternauhoista.
 
Kuten nytkin: Vinyyli - ikä 39v.
 
Sam Other sanoi:
Vinyyli. Ja loput rahat käyttäisin bittien tuhoamiseen maailmasta.

Bitit ovat ainoa mahdollinen näköpiirissä oleva formaatti minulle, ja silloin siis flac. Se on ainoa, joka laadullisesti täyttää kriteerini ja tällöin kyseessä niin käytettävyys kuin äänenlaatukin sekä ympäristönäkökulmat. Loppurahoilla tuhoaisin mp3 formaatin mutta antaisin toki menneeseen takertuneiden ihan kaikessa rauhassa pyöritellä vinyylejään ja ceedeitään. SACD tai DVD-A voisivat olla kaikkein maukkaimpia äänellisesti mutta en usko niiden suosion kasvavan kyllin suureksi, jotta kaikki musiikki olisi saatavilla...

niin ja ikää tällä nörtillä 53 v. vai mitä se nyt olikaan
 
Hei,

Yhtä oikeaa tallennusmuotoa ei olekkaan.
Tietyt levyt vinyylinä, tietyt vaikkapa kelanauhoina, jotkut SACD/DVD-A:na ja loput FLAC:na serverille.

Ongelmanahan on se että paras versio jostain tallenteesta ei ole säännöllisesti joku tietty. Ainoa mitä en kaipaa on mp3 tai vastaavat häviölliset formaatit. Tallennuskapasiteetti alkaa olla käytännössä rajaton, tai tulee sellaiseksi muutamassa vuodessa.

--
 
En ole nirso. Kelpaa CD, SACD, DVD-A, FLAC, Apple Lossless, radio, nettiradiot ja vinyylikin (jos ei maksa 300 € / levy). Onneksi C-kaseteista on päästy jo eroon.
Alle 320 kbps mp3:set saa vain vihaiseksi.

Ikää 30v + 1 viikko. :D
 
Jos ehdottoman yksi pitäisi valita, olisi se varmasti vinyyli. Syynä se fiilis. Tulee hieno olo kun saa ihan itse laittaa sen siihen koneeseen pyörimään, vaikka onhan näin CD-ssäkin, mutta CD on vain niin arkisen tuntuinen, kun on syntynyt tähän uuteen digitaalisuuden maailmaan. Kuitenkin levysoitin on niin ihmeellinen, miten se voi tuottaa ääntä siitä urasta? Kai se siinä viehättää.

Tosiaan CD kelpaisi, kaikenmaailman MP3:et, radiosta kuuntelu, lähes mikä tahansa C-kasetit mukaanlukien.

Ikää 14 + puolivuotta.
 
Vinyyli. CD-levyt eikä muut formaatit ole itselleni onnistuneet tuottamaan sellaista omistamisen iloa kuin vinyylit. Ikää 36v.
 
Meikäläisen formaatti on FLAC. Tulevaisuuden formaatti joka tarjoaa CD-tasoisen äänenlaadun tietokoneelta soitettuna. Käytettävyydessään täysin omaa luokkaansa (vrt. CD ja vinyyli). D/A -muunninten laaja kirjo takaa laiterumban jatkuvuuden.
 
Back
Ylös