focal

hifiguru284

Käyttäjä
Liittynyt
2.4.2008
Viestejä
902
Itse omistan kaikenlaista focal kamaa ja ihmettelen kovin mistä johtuu focal kaman aliarvostus.... joka hintaluokassa pirun hyvää kamaa ja aina kun yrittää vaihtaa niin jengi meinaa että mitä tommoset focalit oikeen on!!!!!!!!!!! aivan mahdotonta tapahtui viikonloppuna kun myin pahat elacin satelliitit ja kaveri tuli hakemaan ja sanoi meitsin electra 1027 focaleista että äijä vaan roikkuu noissa paskoissa itse... osta vaan kunnon elacit ??? löi miehen hiljaiseksi kun itse pidän noita hintaluokan parhaina mitä olen kuullut ;)
 
Autohifin puolellahan Focal on tunnetumpi ja hyvä merkki. Toisaalta tällä foorumilla moni on iloinen jos toisilla ei ole samanmerkkisiä laitteita ja osa ihan hakeekin sitä että samaa laitetta ei ole kuin ehkä yksi Suomessa. Mitä sillä on väliä, mitä muut ajattelevat, jos ei ole myymässä niitä laitteita ja silloinkin pitää vaan houkutella porukka kuuntelemaan omilla korvilla. (Voisin muuten laittaa tähän kuvan huutomerkkien käytöstä, mutta jätän tekemättä. Se meni jotenkin niin että yksi on hyvä, yli kolme on jo tarpeeksi ja jos on vielä enemmän, niin se on jo liioittelua)
 
Itse joskus kuullut be1007 kaiuttimia ja jäi kyllä sellainen mielikuva, että basson taso oli aika voimakas ... Riippuu tietysti tilasta.

Mikko
 
Taitaa tosiaan tilasta riippua, kun itselle jäi melko päinvastainen vaikutelma. :)
 
rajani sanoi:
Autohifin puolellahan Focal on tunnetumpi ja hyvä merkki.

Johtunee siitä, että joskus -90 luvun lopulla nämä ranskalaiset tekivät päätöksen, että Focal-nimisiä elementtejä ei enää myydä suoraan kuluttajalle kotikäyttöön. Kaikki Focal-merkkiset komponentit myydään joko suoraan JM-Lab -tuotemerkin alla, tai myydään toiselle kaiutinvalmistajalle komponentiksi.
Samalaisen päätöksen teki myös toinen ranskalainen valmistaja - Audax - jonka tuotteita on nykyään tarjolla ainoastaan Harman -brandin alaisuudessa toimivilla kaiutinvalmistajilla.

Omasta puolestani, voin sanoa, että mulla on ollut pelkästään hyviä kokemuksia Focal (kit) -tuotteista.
Hyviä komponetteja.

-128-
 
hifiguru284 sanoi:
... äijä vaan roikkuu noissa paskoissa itse ...

Itsepähän pyysit ;D , jos se onkin nimestä kiinni ? ?

fekalier / fécal / Fäkalien

tai ehkäpä Kurt Cobain:kin tajusi

Fecalmatter-illiteracywillprevail.jpgJa sitten asiaan eli vakavissaan. Ne Focal:it on ihan ok. Erittäin perinteikäs valmistaja. Varmasti ansainnut paikkansa audion kentässä. Toiset tykkää , toiset ei . Jos itsetuntosi on sillä vaakalaudalla pitävätkö tuntemasi ihmiset merkistä , niin voivoi , hanki 1) parempi itsetunto 2) toiset tuntemat ihmiset 3) toiset kaiuttimet , "tai jotain".

yst.t. ' r i f '
 
Nyt ot rif, 'vähän tuhma'.

Totta toisaalta, jotta miksi toisten hyväksyntää hankkia jos on itse tyytyväinen.
Muullahan ei pitäisi olla merkitystä - paitsi silloin, kun ei itse osaa päättää onko oikeasti tyytyväinen vai ei.

Focalin komponentit ovat jättäneet itsestään varsin hyvän kuvan.
Kokonaan toinen juttu on tietysti se, miten niitä missäkin on sitten lopulta käytetty.

-128-
 
Vietin Helsingin hifimessuilla toissa vuoden syksyllä melko unohtumattomia hetkiä ihmetellen Focal JM Lab 1007 Be:n diskanttitoiston puhtautta. Kaiutin on mielestäni myös yksi tyylikkäimmistä lajissaan, sama koskee merkin ylempien sarjojen koko muotokieltä. Viimeisimpään kaiutinvalintaan vaikutti kuitenkin paitsi bassotoiston hienoinen "löysyys" - liekö tosiaan tilasta kiinni -ja nuukana miehenä myös hinta, joka meni yli silloisen budjetin. Muistaakseni myös 700 euron pyyntö pelkistä jalustoista tuntui paljolta (ne olisivat olleet ehdottomat, koska myös visuaalisuus on tärkeää ja ne olisivat sopineet saumattomasti kokonaisuuteen). Toisaalta, jos joskus tulee oikein äveriäs olo ja kalusto päivittyy ns. seuraavalle kierrokselle, haaveissa siintelee yhtenä vaihtoehtona Micro Utopia Be.
 
Onko kellään kokemuksia Focal SW1000 BE subbarista. Kallis kampehan tuo oli aikanaan eli taisi olla 3500€ Suomessa. Onko tuosta mihinkään nykymittapuulla?
 
Itse omistan kaikenlaista focal kamaa ja ihmettelen kovin mistä johtuu focal kaman aliarvostus.... joka hintaluokassa pirun hyvää kamaa ja aina kun yrittää vaihtaa niin jengi meinaa että mitä tommoset focalit oikeen on!!!!!!!!!!! aivan mahdotonta tapahtui viikonloppuna kun myin pahat elacin satelliitit ja kaveri tuli hakemaan ja sanoi meitsin electra 1027 focaleista että äijä vaan roikkuu noissa paskoissa itse... osta vaan kunnon elacit ??? löi miehen hiljaiseksi kun itse pidän noita hintaluokan parhaina mitä olen kuullut ;)

Kuten Philips ja Audax, on Focalkin saanut laitettua oman leimansa kaiuttimien kehityskaareen. Paljon hyvää ovat tehneet tälle alalle.
 
Itsellä oli Focalin Chorus 816V ja 800CC. Lattiakauittimet olivat n.1500€/pari luokassa ja sentteri oli n.600€. Tykkäsin kovasti niiden äänestä. Tyylikkäät kaiuttimet mielestäni, hieman muotoilua haettu niin jalustalla sekä verkolla. Joskus oli autossa myös Focalin kaiuttimia, kivasti soi nekin.

Onko Focal vain liian harvinainen Suomen kotihifissä, harva sitä tarjoaa. Ohan heillä myös maailmanluokan kaiuttimia jos näin voisi sanoa ja hinnatkin sen mukaisia. Onko jollain tietävällä tietoa miksei Focalia kotihifinä ole tarjolla ? (Tarkoitan useampaa kauppaa)
 
Joskus Hifiklubin aikoihin tuli kuolailtua JM Labin Alcoria ja pienempää Antea -mallia. Oliskohan Alcor ollut jotain 30+ tuhatta markkaa, joka siihen aikaan tuntui ihan älyttömältä summalta, jota tuskin koskaan olisi varaa tai mitään järjellistä tarvetta äänentoistoon sijoittaa. :D Sitten piti rakentaa ne 75/4:set tai Hifitalon AW-752:set 45/3:sten korvaajaksi, nehän muistaakseni olivat jonkinmoinen Alcor -replica. Jäi sitten rakentamatta ja 45/3:set ovat palvelleet jo 20 vuotta, tosin kakkossetissä nykyisin - alkuperäiset Focalin bassot ovat edelleenkin iskussa, ripustuksetkin täysin ehjät.
 
Tuollanen 75/4 pari löytyy koteloiden kera tyhjänpanttina. Jakosuotimet on mallia sotkuset kalaverkot eli pitäisi purkaa ja laittaa hitusen järkevämmin kaikki komponentit yhdelle levylle, samalla tietty parantaa ainakin yläpäälle tulevia konkkia.
Tässä versiossa on siis kaikki elukat Focalia ja aw versiossa taisi olla jotain muuta ainakin yläpään osalta. Nämä on ihan viralliset köyhän miehen Alcorit:)
 
Olikohan viime messuilla Kanta no 2, erittäin pätevän kuuloinen kaiutin. Täytti isonkin tilan äänellä. Tuo voisi olla niitä finaalikaiuttimia. Jotenkin ei vain ole saanut Suomessa riittävästi huomiota...
 
Mulla oli joskus kalliimman pään focalin autokaiutinsarja 6.5" erkkasarja ja soivat varsin hyvin, olikohan ne krx:t semmoiset keltakartioiset...
 
Focal Electra 1028Be II kaiuttimet komeilevat omassa olohuoneessa. Dirac Liven korjattua huoneen ongelmia, yllätyin todella paljon siitä, kuinka napakka ääni noista lähteekään. Michael Ruff - Wishing Well kappaleen bassokitara ja bassorumpu nakuttavat todella vakuuttavasti.
 
Minulla on Focal Kanta 2:t ja olen tyytyväinen.Pitää vaan ottaa kauaksi seinästä 100cm+.
Oli vaikea plaseerata kun on ikänsä soittanut brittiläisiä seinäruusuja.
 
On aina vähän ihmetyttänyt kuinka vähän porinaa tältä palstalta löytyy Focalin kaiuttimista. Itse päädyin siis parisen vuotta sitten Focal Aria 948 parin omistajaksi, kun kaiutinten päivitys tuli ajankohtaiseksi. Edelleen erittäin tyytyväinen olen valintaani, vaikkakin tuossa ~3000€ hintaluokassa on laadukasta ääntä kyllä tarjolla vaikka millä mitalla. Arian sointi kyllä miellyttää erityisesti raskaamman rokin/metallin saralla siinä määrin, että seuraava päivitys tällä osastolla on luvassa vasta kun siirrytään selkeästi hintaluokkaa ylöspäin. Silloinkin Focalit tulevat ehdottomasti olemaan kuuntelulistalla, ja erityisesti Sopran lattiamalli on jo vähän haaveissa käynytkin, vaikkei toki opiskelijabudjetilla vielä realistinen toviin olekaan.
 
Back
Ylös