Focal Electra1027 be ?

Zuschauer

Hifiharrastaja
Liittynyt
4.8.2006
Viestejä
79
Kaupunki
seinäjoki
Ajattelinpa kysästä löytyykö porukalta kokemusta tämmöisistä pöntöistä?

Stereophiliassa kehuivat hinta-laatu suhteeltaan lyömättömäksi... no niinpä siinä lehdessä on tapana.

Mitä mieltä olette, oletteko päässeet kuulemaan?
 
Ei kukaan...?

Noh itse pääsin noita pikaisesti liikkeessä kuuntelemaan. Tunnin sessiossa nyt ei mitään syvällisiä johtopäätelmiä tehdä , tila outo ,oheislaitteet oudot etc.. mutta any way.

Päällimmäisenä mieleen jäi selkeys ja raikkaus. Yläkeskialue oli todella skarppi mutta ei kuitenkaan kova tai päälle käyvän rasittava. Pellit soivat elävästi ja ja luonnollisesti. Varsinkin piano kuulosti näillä todella hyvältä. Kokonaisuutena pöntöt soivat varsin neutraalisti ja eleettömästi. Naisvokalistit kuulostivat tosi raikkailta ja luonnollisilta. Ainoa asia joka hiukan ihmetytti oli kielisoittimet, ne eivät soineet aivan niin luonnollisesti kuin kuvitella saattaisi. Ehkä sitä on vaan tottunut laajakaistoja kuunnellessa erilaiseen kielisoittimien soundiin. Toki jotain samaa näissäkin oli kun jakosuodattomissa laajakaistoissa. Soundi oli jotenkin irtonaista ja herkässä.
Bassojakin noista pöntöistä lähti ihan sopivasti, ja mikä tärkeintä basson laatu oli etenkin yläpään osalta hyvää. Toki kaiuttimen kokoon nähden mataliakin bassoja tuli varsin laadukkaasti.
Mitkään täydelliset yleiskaiuttimet eivät nämäkään kyllä olleet, oliko sitten oheislaitteista kiinni (vahivistin consonancen M100S Plus, CD vincent cd-S2) mutta raskaampi meno ei oikein luonnistunut. Toki varmaan sopivalla vahvistimella rokkikin soisi huomattavasti paremmin. Stereokuvasta ja kolmiulotteisuudesta en mene sanomaan yhtään mitään, kun sessio oli niin olemattoman lyhyt ja tila oli mitä oli.

Kaiken kaikkiaan lyhyenkin kuuntelun perusteella varsin hyvät pöntöt. Jos noita rauhassa saisi kotonaan kuunnella, niin varmaan pitempään kuunneltaessa osaisi arvostaa vielä enemmänkin. Kokeilun arvoiset pömpelit !
 
Onhan näitä nyt muutaman kuukauden ajan tullut kuunneltua. Soundia voisi tosiaan kuvailla todella puhtaaksi, aidoksi ja nopeaksi. Toki oheislaitteistollakin on vaikutuksensa, koska täällä rock ja raskaampikin meno toistuvat mielestäni hienosti. Tosin hieman kevyempi musiikki onkin sitten täyttä timangia. Stereokuva on todella laaja, mutta ei aivan tarkimmasta päästä. Bassot toistuvat meikäläisen makuun juuri passelisti. Joissain arvosteluissa 1027:t kuvailtiin bassojen suhteen ohuiksi, itse en sellaista termiä kyllä käyttäisi. Dynamiikan tuntuvat toistavan myös varsin vaivattomasti.
 
on tossa pari kuukautta kuunneltu tuollaisilla, ainakin tähän asti joka osaalue on vakuuttanut. ei ole tuossa hintaluokassa vielä tullut voittajaa vastaan. todella hieno diskantti, keskialue ja basso ainakin omalla musalla menee tarpeeksi alas. kannattaa todellakin testailla.
 
Back
Ylös