Esivahvistimen ja vahvistimen volyymin käyttö

Viljami

Käyttäjä
Liittynyt
14.2.2009
Viestejä
22
Hei kaikille!

Olen jäänyt miettimään asiaa, koska minulla on integroitu vahvistin (Consonance linear 100 -sarjaa), jossa etuvahvistinosa taitaa olla passiivinen läpisyöttö (vai onko?). Laitoin etuvahvistimen Consonancen eteen. Kysymys kuuluukin, että mitä volume-säätöä kannattaisi käyttää?

Tällä hetkellä minulla on esivahvistin täysillä ja säädän Consonancella volumea? Onko tämä haitallista vahvistimelle?

Terv. Ville P
 

Legis

Käyttäjä
Liittynyt
2.12.2009
Viestejä
13 195
Jos pidät tämän ylimääräisen etulaatikon maksimivolumella, tarkoittaa se lähinnä sitä, että signaali tulee bonarietusen läpi täyden amplitudin linjatasoisena signaalina, eli etunen "ei koske signaaliin". Etuvahvistimen päätehtävä on pienentää linjatasoisen signaalin jännitteen amplitudia, ts. toinen etunen on täysin tyhjänpanttina siinä linjalla. Kysymys kuuluukin, että jos et voi erottaa etu- ja pääteateita Consonancessa, niin tuossa ei ole yhtikäs mitään järkeä ellet sitten koe laitteistosi soundimaailman olevan aivan liian kovalla tasolla ja siksi välttämättä haluat ajaa signaalin kahden sitä degeneroivan etuasteen läpi. Ylimääräinen etunen, oli se sitten kvadriljoonan euron taikalaatikko tai pelkkä potentiometri, heikentää aina signaalia eikä suinkaan paranna sitä. Samalla tuplaat myös kanavatasapainoepäbalanssit (tai riskit niihin) ja heikennät kanavaerottelua melkolailla, kaiken muun sälän ohella.
 

Jyrki_H

Moderaattori
Hifiharrastaja
Liittynyt
6.8.2006
Viestejä
22 003
Kaupunki
Oulunsalo
^^ Haluat siis aktiivisen puskuriasteen käyttöön ennen Consonansen passiivista?

Jos aktiivietusen äänenvoimakkuus on täysillä, on se varmasti jo vahvistuksen puolelle ja hyvin mahdollisesti jopa niin isolla, että signaalin huiput säröytyvät. Mikset laita Consonansea täysille ja ohjaa äänenvoimakkuutta aktiivietusella?
 

Viljami

Käyttäjä
Liittynyt
14.2.2009
Viestejä
22
Ahaa. Selvä. Kuulostaakin kyllä siltä, että ylimääräisestä aktiivietusesta ei ole mitään hyötyä. Kiitoksia tiedoista.
 

javakalle

Käyttäjä
Liittynyt
25.3.2007
Viestejä
1 776
Kaupunki
Lohja
Ei sitä nyt noin jyrkästi kannata ottaa, itehän sä kuulet jos se soi paremmin kun on toinen etunen edessä. nostaa toi ainakin gainia, voi siitä joskus olla hyötyäkin. ja muuttaahan toi impedanssihommia. Luulis että eron kuulee, voi olla hyvä tai huono.

kokeile myös 3/4 volat passiivipotikassa ja volan säätö erillisellä etusella. Mulla oli yhdessä vaiheessa redwine audion 30,2 ja siinä suositeltiin käyttämään passiivipotikassa asentoa 3/4 mikäli ohjataan ulkoisella etusella.
 
Ylös