Esivahvistimen herkkyys

M. Kekki

Käyttäjä
Liittynyt
24.8.2006
Viestejä
10
Päätin päivittää levysoitinosaston ja kotiin on tulossa Technicsin SL-1210M5G -soitin ja Denonin DL-103R -rasia.
Nykyisen Vincent PHO-111 -levysoitinesivahvistimeni teknisiä tietoja vilkaistessani huomasin, että MC-oton input sensitivity on 0,45 mV / 1 kHz. DL-103R puolestaan pukkaa ulos vain 0,25 mV.
Riittääköhän rasian antama hönkä ko. esivahvistimelle?
Otan myös mielelläni vastaan vinkkejä levysoitinesivahvistimista, joiden kanssa mainitun rasian on todettu toimivan hyvin yhteen.
Tarkoituksenani olisi kuunnella laadukkaasti musiikkia, ei niinkään aloittaa olohuoneessa mittavaa laitetestausta.
 
Ei se taida ihan optimi olla eli hieman joutuu enemmän vääntämään volaa vahvaimesta, mutta luultavasti toimii silti ihan ok. Häiriöetäisyys saattaa kärsiä eli aavistus lisää kohinaa/hurinaa tulla matkaan.

Itsellä tällä hetkellä sama ongelma kun tuo Ortofon MC20 super mkII antaa ulos suunnilleen samaiset 0.25mV, mutta soundi on silti ihan ok. Hyvä kun etusesta löytyy jokaiselle otolle herkkyyden säätö niin on saanut cd-soittimen laskettua samalle tasolle vinyylin kanssa niin ei tule vahinkoa volan kanssa..
 
Tämä ehkä etäisesti liippaa aihetta niin laitetaanpa tänne..

Mulla on tällä hetkellä tuollanen Vivanco PA-111 RIAA-romu tuossa Pro-Ject Debut III:n ja Yamaha RX-V650 vahvarin välissä. Ei siinä varsinaisesti mitään kriittistä vikaa ole, mutta ajattelin vaihtaa sen kuitenkin parempaan ~100e hintaluokan boxiin. Lähinnä olen katsellut sillä silmällä noita Cambridge Audio Azur 540P ja Pro-Ject Phono Box II laitteita.

Uudelta laitteelta toivoisin että se vahvistaisi enemmän kuin tuo Vivanco. En löydä tuosta Vivancosta kunnon speksejä enkä osaa verrata noita mitä siitä löytyy noiden parempien laitteiden arvoihin. Osaako joku siis heittää noiden arvojen tai speksien perusteella tai vaikka omasta kokemuksesta miten tuo Vivancon ulostulon taso (joka on ilmoitettu max arvona) mahtaa vertautua noihin ~+40dB vehkeisiin joita olen katsellut? Äänirasiana on debutin perus OM-5E jonka anto on 4mV, mutta saatan jossain vaiheessa kokeilla esim. AT95E:tä jossa vain 3.5mV. Yamahan volaa saa vääntää jo nyt sen verran kovalle et rupee käyttömukavuus kärsimään..

Tai jos joku haluaa kommentoida kumpi noista on parempi, 540P vai phonobox2, niin sekin kiinnostaa.. tai jos on muita ehdotuksia..

Vivanco PA-111
http://www.vivanco.de/cgi-bin/vivanco/en_US/productDetail.html?productId=4609
Gain ???, in: 2mV (typical) -> out 775mV (max)

Cambridge Audio Azur 540P
http://www.cambridgeaudio.com/specifications.php?PID=28&Title=Specifications
Gain 39dB, In 3.35mV -> Out 300mV

Pro-Ject Phono Box II
http://www.project-audio.com/main.php?tech=phonobox&cat=default&lang=en
Gain 40dB, In 3mV -> Out 300mV
 
Minulta tuo löytyy tuo 1200 & 103r kombo ja ne pelaavat oikein kivasti lehmannin blackcuben kanssa. Lehmannissa on hyvin monipuoliset säädöt:)

Kannattaa varmaan kuitenkin testata pelaako tuo tämänhetkinen RIIA korjain denonin kanssa..
 
Hainpa tänään tuon Vivancon tilalle Pro-Ject Phono Box II :n ja täytyy sanoa että ero on jopa hämmästyttävän suuri. Lisäksi tuo Phono Box antaa ulos korvakuulolta arvioiden ainakin 3-5dB kovempaa vaikka noiden lukujen mukaan vahvistus pitäisi olla samaa tasoa. Lisäksi bassot potkii sen verran lujempaa että piti kääntää subbaria hiljemmalle. Diskanteissa myös todella iso parannus. Olen tyytyväinen. Toistaiseksi..
 
suckho sanoi:
Hainpa tänään tuon Vivancon tilalle Pro-Ject Phono Box II :n ja täytyy sanoa että ero on jopa hämmästyttävän suuri. Lisäksi tuo Phono Box antaa ulos korvakuulolta arvioiden ainakin 3-5dB kovempaa vaikka noiden lukujen mukaan vahvistus pitäisi olla samaa tasoa. Lisäksi bassot potkii sen verran lujempaa että piti kääntää subbaria hiljemmalle. Diskanteissa myös todella iso parannus. Olen tyytyväinen. Toistaiseksi..

Nälkä kasvaa syödessä...
 
Technics/Denon -yhdistelmä on ollut iskukunnossa nyt vajaan viikon verran.
Soittimet jäsentyvät komeasti kanaville, soinnin sävyt "puhuttelevat" ja levyt ovat rutinavapaita. Jalka vipattaa!
Tuo Vincentin esivahvistin tuntuu toimivan mainiosti tässä yhdistelmässä. Potkukin riittää, tosin ei aivan cd:n tasolle.
Kyllä soi!
 
Back
Ylös