Erottelevat ja heleät välikaapelit haussa

jni

Käyttäjä
Liittynyt
19.7.2007
Viestejä
3 427
Kommentoidaan tuota DIY:n tuomaa mahdollisuutta kokeilla erilaisia kaapeleita. Parhaiksi omista tekeleistäni ovat osoittautuneet puhtaasta hopealangasta tehdyt, puuvillaeristeiset, välikaapelit. Sekä RCA- että XLR-versioina. Hintaa ei kaapeleille tullut montaa euroa metrille. Jos kolvi pysyy kädessä, kannattaa kokeilla. Lankana olen käyttänyt (muistaakseni) 0,4 mm hopealankaa, jota saa tilattua esim täältä: www.hopealanka.fi. Lanka tuppaa olemaan hieman jäykkää, mutta kaapeli toimii kohtuullisen joustavasti, koska lanka liukuu eristeeseen nähden.

Eristeeksi käy puuvillainen kengännauha tai vastaava metritavarana kangaskaupasta saatava nyöri, josta poistetaan "sydän". Olen kokeillut sekä kierrettynä parina että palmikoituna. Ääntä kuvailisin juurikin erottelevaksi ja heleäksi ilman rasittavuutta, alapäässä on myös potkua ja erottelevuutta. En tiedä mistä johtuu, mutta ensimmäiset minuutit noilla kaapeleilla ovat olleet "karmeata kuultavaa". Näissä jos jossain huomaa sisänajon merkityksen. Ääni muuttuu selvästi jo ensimmäisten minuuttian aikana.

Nyt nuo hopeaiset XLR-versiot ovat referenssinä. Ne jäävät vaiin hieman, mutta selvästi Akuratumeille, jotka ovat käytössä. Suosittelen niitäkin.
 
Ylös