Erittäin simppeli putkipääte?

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
15 027
Kaupunki
Tampere
Onko tämä aivan kummallinen idea? Rakentaa tietokoneen kaveriksi todella edullinen ja pieni putkitettu päätevahvistin. Tietokonehan siinä voisi toimi etusena ja sisäänottoja tarttis vaan yhden. Paljonko tulisi maksamaan noin suurin piirtein osat jos pari wattisen päätevahvistimen putkilla haluaisi tehdä?

Heitelkää linkkejä jos tuollaisia rakennussarjoja on netissä ohjein.

Kokonaisuutena idea voisi olla: tietsikkapöydän eteen seinälle jotkin laajakaistat, esim. Fostex (Cornu Spiral tms.). Yhdellä watilla varmasti pärjäisi siinä käytössä.
 
Mulla on noista yllämainituista henk.koht kokemusta. Nimittäin Solitary on tossa olohuoneessa testissä ja Scherzon olen joskus rakentanut. Tosin se on jo purettuna ollut n. vuoden. Molemmat on ihan toimivia laitteita. Erilaisia soundiltaan, mutta siihen varmasti vaikuttaa eniten tuo pääterauta ja yhteensopivuus kaiuttimien kanssa. Nettihän on täynnä ohjeita, eli valitse joku projekti mihin sulla on osia / putket valmiina.
 
Linkin: http://www.diyparadise.com/darling.PDF
kytkentään perustuva Darling SET-vahvistin nököttää hyllyssäni. Ei ole tosin ite tehty. Ääni on nannaa ja ulkonäkökin soma. Suosittelen. Tehoja taitaa olla melkein watti ja vieläpä molemmissa kanavissa.

Antti[ylläpito on poistanut liitteen]
 
Tästä kaikesta SE-linjasta poiketen ehdotan seuraavanlaista kapistusta:

http://www.diyparadise.com/simpleel84.html

Kannattaa seurailla noita linkkejä sivun lopulla eteenpäin. Tuo ensimmäinen versio (ekalla sivulla...) on hieman huono. Tuo pääteaste yrittää olla differentiaalinen, mutta tuo katodivastus ei riitä. Siispä se korvataan seuraavassa versiossa vakiovirtageneraattorilla. Ilmeisesti lopputulos on rok. Itse ainakin meinaan jossain välissä kokeilla, varsinkin kun laskeskelin osakustannusten jäävän alle 300 euroon, jos näppärästi valkkaa toimittajansa. Tautisen simppeli, tuosta yksinkertaisemmaksi ei PP-vahvistinta saa millään.
 
Back
Ylös