Entry/mid -level kamoja.

Vesa H

Käyttäjä
Liittynyt
27.8.2006
Viestejä
114
Kaupunki
Oulu
Moikkelis,

Minulla on ollut jo pidempään (ehkä kausiluontoisesti) mielessä siirtyillä massavalmistajista vähän "parempiin" laitteisiin. Eilisiltainen harrastajan visiitti pani taas hifihormonit hyrräämään (rane prkl :D) käymällä luonani Regan kuvankauniin CD-soittimen kanssa. Olihan se laite ihan kivan oloinen muutenkin.

Kysyisin näin keskusteluista paljolti sivussa olleena, mitkä merkit, mallit jne olisivat nykytiedon valossa potentiaalisia ehdokkeja? Aloitetaan nyt ainakin CD-soittimesta. Hintaluokkana entry-mid, eli muutamasta satkusta-alle tonni kai puhutaan jos CD:tä ajatellaan? Olen pyöritellyt levyjä perustason (halvoilla) japsimerkeillä, sekä hieman rautaisemmalla Sonyn DVD:llä, joka taas on kömpelö ja hidas CD-käytössä.

Lisäkipinää aiottiin aiheuttaa tuomalla minulle lainaan Regan vahvistin :p Vahvistinkin kai pitää joskus (hemmabio) korvata stereovahvaimella.

Liikaa rahaa ei sitten myöskään ole :(

Creekin Evolutionia on ainakin tarjottu. Saa nähdä, päästäänkö kaupoissa eteenpäin..
 
XTZ merkki on ollut toisinaan esillä foorumilla ja käsittääkseni omistajat ovat olleet tyytyväisiä. Itse kuuntelin pikaisesti merkin vahvain+cd yhdistelmää ja kyllä se hyvältä kuulosti, hinta/äänenlaatu kohdillaan, minusta. Edustus löytyy HighEndStudio Tampere suunnasta.
 
Enpä ole ikänä kuullutkaan XTZ merkkisistä laitteista. En ole kieltämättä paljoa seuraillut alan kehitystä. Asiallisen näköisiähän nuo olivat, vaikka merkki ensilukemalla ei luottamusta herättänytkään.

Kysellään..
 
keskipäivää,

tuossa hintaluokassahan on valinnanvaraa vaikka mitenkä. Aloitan kehumalla entisiä laitteitani, ja kerta kun cd-soittimesta oli puhe niin Rega Apollo kannattaa muistaa. Tykkäsin, tykkään yhä, enkä usko että siihen pettyy jos toploader-systeemi ja ufomuotoilu eivät aiheuta pelkotiloja. Nyt taitaa muuten olla mrhifillä Apollo uutena 699.- mikä on perin jees hinta siitä värkistä.

Ja jos tuo Regan vahvari mikä on sulle lainaan tulossa on Mira3, niin ei silläkään syvälle mettään ajeta. Kiva ja rasittamaton saundi, vaikkakaan mikään äärisähäkkä rytmikone se ei ole, olettaisin että vaikka joku Exposure (=en ole kuunnellut) hoitaa sen alan paljon paremmin. Itse vaihdoin aikanaan Miran putkivahvistimeen, josta kyllä pidän selvästi enempi, koska olen pehmoisenmössäkkään muhmusaundin ystävä.

Lisäksi se Miran pikkuveli Brio on oikein kyvykäs härveli, että jos näistä pitäisi valita tiukalla budjetilla niin ottaisin kyllä ehdottomasti Brion.

En toki usko että Creek olisi millään lailla heikompi, erilainen varmaankin. Tahi XTZ, joka on kyllä perin kiinnostava merkki.

O
 
Päivää,

Brio se vahvistin on joka on tulossa. Hintaluokista sen verran, että jos nopesti meinaan koittaa laitteita hankkia, niin silloin täytyy tyytyä aika halpaan hintaluokkaan. Ei tässä oikein ole säästettynä..

Regassa oli muuten mieleinen kyllä tuo ulkonäkö, mutta se päältäladattavuus kyllä oudoksuttaa. Muutenhan se on kyllä vakuuttavan oloinen. Tämä Apollo oli käsittääkseni joku yli 1000,- laite. Oliko niitä kahdenlaisia?
 
Sanoisin että jos pidät rytmikkäästä ulosannista niin kokeile jotain merkeiltä Rega, Exposure, Naim tai Creek niin et mene pahasti metsään tuossa hintaluokassa. Käytettyjä kannattaa tarkkailla.
 
^päivää,

isojussin lista on hyvä pitää mielessä kyllä. Nostaisin tosiaan nuista ainakin Expon ja Naimin selvästi Regan edelle tossa rytmipuolessa ainakin mitä vahvistimiin tulee.

Apolloa on vain se yksi versio (tällä foorumillakin nähty spessu-Anniversary poislukien; hieno on se), tuo kuusysiysi on käsittääkseni tarjous.

O
 
Onko noista XTZ:n kaiuttimista kenelläkään kokemusta? Etenkin 99.63 lattiakaiuttimet kiinnostaisivat.
 
Oberiu sanoi:
^päivää,

isojussin lista on hyvä pitää mielessä kyllä. Nostaisin tosiaan nuista ainakin Expon ja Naimin selvästi Regan edelle tossa rytmipuolessa ainakin mitä vahvistimiin tulee.

Apolloa on vain se yksi versio (tällä foorumillakin nähty spessu-Anniversary poislukien; hieno on se), tuo kuusysiysi on käsittääkseni tarjous.

O
Jep. Mun mielestä alle tonnin vahvistimista Expon 2010s on aika killeri ja toimii esmes Apollon kanssa aika hyvin. Tietysti Naimin entry level on todella viihdyttävä myös ja menee käytettynä budjettiin mutta kun tuota Expoa saa johonkin viiteensataan niin on se loistava siihen hintaan kun valitsee sille sopivat kajarit ja cd:n kaveriksi. Soittimista siis Apollo on aika kiva ja Expon 3010S:ää saa tonnin pintaan käytettynä ja allekkin. Tietty CD5i on hyvä myös. Kaikilla noilla kuuntelee mielellään musiikkia jos ulosanti miellyttää.
 
isojussi sanoi:
Kaikilla noilla kuuntelee mielellään musiikkia jos ulosanti miellyttää.

Eikös kaikilla muillakin merkeillä kuuntele mielellään musaa jos ulosanti miellyttää >:D
 
pasij 'nalle' sanoi:
Eikös kaikilla muillakin merkeillä kuuntele mielellään musaa jos ulosanti miellyttää >:D
No juu mutta jotkut merkit soittelee sitä musiikkia ja niitä rytmejä selkeästi mukaansatempaavammin, IMO tietenkin ;).
 
Alustavasti poristu Isä Mitron kanssa tuosta XTZ -soittimesta.. Köyhä tässä tuumii tuota. Jotka vaan on kokeillut, niin lausumaan vain sanansa :)

Tähän hätään en varmaan Rega -paria hankkimaan hamua. Kiitos vaan kommenteista. Kyllähän tuota rytmiä pitää ulos saada tietenkin :p

Kajarit ei vaikeasta päästä, mutta epäherkät.

Edit: Joitakin aikoja sitten pälyilin huuto.netissä mm. NAD:in soitinta. Se ei olisi maksanutkaan paljoa. Meniköhän "onni" ohi? Torilla on siisti Maranz, mutta meneekö se jo taas ns. massaluokkaan ???
 
Varmaan Regan omat kaiuttimet sopisi parhaiten Briolle, ne on helppoja ajaa.
 
Ketjun aloittajan kanssa on hiukka samanlaisia mietintöjä. XTZ on mietinnässä täälläkin, samoiten Nadilta voisi tsekata jonkin mallin. C355 vaikuttaa mielenkiintoiselta. Onkos kellään kokemusta Sudgen Mystrosta, sekin näyttää kivalta, eikä tuo pienempi kokokaan olisi minun laitetasolla pahasta.
 
Vesa H sanoi:
Aloitetaan nyt ainakin CD-soittimesta. Hintaluokkana entry-mid...
Olen pyöritellyt levyjä perustason (halvoilla) japsimerkeillä ...

Kirittäjäksi kisaan ( voittajana maaliin ? ) , Yamaha CD-S700 :

pic-001.jpg


^ virheetöntä mittausta , jämäkkää koneistoa ,
siihen ei kun avoimin korvin koekuuntelua päälle ? :) t. ' RIF '
 
leeren sanoi:
Onko noista XTZ:n kaiuttimista kenelläkään kokemusta? Etenkin 99.63 lattiakaiuttimet kiinnostaisivat.

En ole omakohtaisesti kuullut, mutta niitä jalustamalleja on kehuttu. En tiedä paljonko on kotiinpäin vetoa, mutta ruåtsalaiset taisivat rankata moisen esim B&W 805 edelle. Toisaalta, miksei. Elementit ovat laadukkaat (Fountek nauha + Seas alu), joten säästön paikaksi jää jakosuodin jos niin on tehty. Hintaan nähden veikkaisin aika asiallisiksi. Kotelot ja jakarit tulee varmaan kaukoidästä, mutta sehän tarkoittaa vaan parempaa hinta/laatua.
 
^^iltaa,

onks tossa S700:ssa vielä metallinen levykelkka ja muuta hyvää? Sitä tonnista Yamahaa olen joskus kaihoisasti katsonut, että jos grilliraudasta jättää aika niin ehkä radikaali elämänmuutos japanialaiseen tapaan voisi olla se mun juttu sitte.

Ja noita XTZ:n kaiuttimia vilkaisin (en kuunnellut) kun taannoin kävin isä Mitrolla. Oli ainakin ulkoisesti aika vakuuttava se jalustapönttö jossa oli se nauha.

O
 
Back
Ylös