Ensimmäistä kaiutinsettiä.

Janne-ii

Hifiharrastaja
Liittynyt
25.12.2007
Viestejä
2 531
Kaupunki
Nokia
Nyt olen sitten onnellisesti hukannut kaikki kuulokkeisiin liittyvän, älkää kysykö miksi, mutta nyt pitäisi alkaa rakentamaan kaiutinsettiä ihan alusta alkaen. Eli CD-toistin, kaapeli, vahvistin, kaapeli, kaiuttimet. Budjetti voisi olla uusien hinnoissa vaikka 2000€, mutta sillä pitäisi todella saada sitten helahoito.
Musiikki jota kuuntelen on pääasiassa kevyempää rockia, progea ja jotain poppia myös. Eli klassista, jazzia yms. juttuja en harrasta.
Kaiuttimista ja vahvistimista ei ole mitään aikaisempaa kokemusta, koska tähän asti kaikki kuuntelu tapahtui kuulokkeilla. Eli jos teillä on mielessä hyvä setti. Kootkaa se tänne, niin mahdollisuuksieni mukaan sitten käyn koekuuntelemassa ja testailemassa eri laitteita. Käytetyt toki myös kelpaavat, mutta imo silloin pitäisi olla jo jotain settiä kotona tai varma "sopivuudesta", ennen kuin niitä ostaa, koska kotona ei pääse testaamaan.
 
Kuvaile vielä vähän kuunteluhuonettasi, niin ehdotusten tekeminen helpottuu.
 
Viikonloppuna on mahtava tilaisuus mennä kuuntelemaan eri laitteistoja tuonne Hifi messuille.Esim Niinimäellä on esitteillä se Regan n 2000€ paketti.On mielestäni todella toimiva setti hintaisekseen.
 
Itsellä tuli kanssa Rega ensimmäisenä mieleen. Joko ihan all the way periaatteella tai sitten jollain toisella makuun sopivalla kaiuttimella höystettynä. Tosin se Regan R3 on aika kova luu hintaluokassaan.. :D
 
Kuvaile vielä vähän kuunteluhuonettasi, niin ehdotusten tekeminen helpottuu.
Tällä hetkellä olohuone 8x4x3m (lev.syv.kork) eli aika iso, mutta luultavasi muutto edessä, ja silloin en sitten tiedä minkä kokoinen tulee kuunteluhuone olemaan. Luultavasti kuitenkin pienempi.

Viikonloppuna on mahtava tilaisuus mennä kuuntelemaan eri laitteistoja tuonne Hifi messuille.Esim Niinimäellä on esitteillä se Regan n 2000€ paketti.On mielestäni todella toimiva setti hintaisekseen.
No hitto kun pääsisikin, mutta joka kerta muutaman vuoden ajan on sopivasti iskenyt töitä juuri sille viikonlopulle. Mielenkiintoa kyllä olisi.

Itsellä tuli kanssa Rega ensimmäisenä mieleen. Joko ihan all the way periaatteella tai sitten jollain toisella makuun sopivalla kaiuttimella höystettynä. Tosin se Regan R3 on aika kova luu hintaluokassaan..
Pitänee tutustua asiaan.
 
Tuommoiseen tilaan tietty joku isompikin setti menisi, kannattaa pitää mielessä käytetyt vaihtoehdot esim kotimaisilta apajilta tai saksan ebaysta..
 
Seuraava setti voisi olla hyvä: Creek Evo cd-soitin ja vahvistin ja kaiuttimiksi Aurelia Magentat.

Muita hyviä kaiutinvaihtoehtoja voisi olla Elac BS123, Epos M12.2i ja Usher V-601.

Hieman halvemmalla elektroniikalla voisi harkita cd-soittimiksi Marantz CD6002, Nad C515Bee, Pioneer D6 ja Cambridge Audio 640C.

Halvemmaksi vahvistinvaihtoehdoksi Cambridge Audio 640A ja Rega Brio3. Harman Kardonilla ja Marantzilla on juuri mallinvaihdos menossa, joten vanhaa HK 970 ja Marantz PM7001 vahvistinmalleja voi vielä saada halvalla tai katsella sitten uusia korvaavia malleja.
 
Ensin katoin, että 2k per komponentti ja meinasin sanoa että putkia -> putkia -> putkia -> Audio Physic Spark, mutten sanokaan. Sanon siis, että regaregarega. Eli siis: Apollo -> Mira -> R3. Cambridget on ihan jees, mutta vähän tylsiä ääneltään. Jos multa kysytään, minähän olen aina väärässä.
 
No tietenkin Epos M5i kaiuttimiksi ja siihen Creek Evo vahvistin+ Evo soitin 2 000€
Tai Squeezebox soittimen tilalle, niin jää rahaa muuhunkin
 
Tämä menee täällä törkeäksi mainostamiseksi, mutta tarjoan kuitenkin noita minun Audio Physic Yaroja. Laittelinkin niistä sähköpostia.

Noiden lisäksi jos laittaisi jonkun hyväksihavaitun cd-soittimen ja vahvistimeksi kelpaisi helposti joku pienempitehoinen putkari tai vaikka Kingrex tms. Mitäs mieltä arvon foorumilaiset olisivat tällaisesta setistä?
 
Toi Mira vois kyllä olla aika kova luu kanssa, Cytonilta tulee sellainen todennäköisesti piakkoin käytettynä tarjolle.
 
Moikka Janne-II :)

Meikäläinen ehdottais vanhalle kuulokejäbälle laajakaistavaihtoehtoa..

Pistänkin YV:llä loput..
 
^^päivää,

Matti, kerro mullekin nuista laajakaistavaihtoehdoista...

Itse asiaan sanoisin, että Rega-Rega-Rega on varmasti hintansa arvoinen kombo.


O, vaihtelunhaluinen
 
Minua kyllä hieman arveluttaa tuossa all Rega -kokoonpanossa se, että puolet budjetista menee cd-soittimeen. En kyllä painottaisi settiä ihan noin.

Ja sitäpaitsi jos vähänkään halajaa bassoja, niin R1 ei ole silloin ehkä optimaalisin kaiutinvaihtoehto.
 
Villinä hevosena uusi LINN Classic Music ja sille pariksi Q-Acoustics 1020i:t ;)
Ja jos budjetti venyy niin etupääksi entrylevel-naimia.
 
Back
Ylös