Ensimmäinen kunnon 2ch setti n. 4000-5000e

JR1911

Käyttäjä
Liittynyt
29.8.2010
Viestejä
384
Kaupunki
Kokkola
Tässä muuton yhteydessä möin hyvin palvelleen 5.1 setin pois ja tarkoituksena olisi korvata se 2.0 setillä. Kuunteluhuoneena olisi kerrostalokaksion olohuone, n. 20m2. Setti tulisi musiikinkuuntelun lisäksi leffojen katseluun ja pelaamiseen. Ainakaan näin aluksi en todennäköisesti subbaria hanki. Hankintalistalla olisi siis kaikki tarvittava, eli:

- CD-soitin
- vahvistin (mahdollisesti myös kuulokevahvistin)
- kaiuttimet (mielellään jalustamalliset mutta eivät lattiakaiuttimetkaan täysin poissuljettu vaihtoehto ole)
- jalustat
- kaapelit
- kuulokkeet

Budjettina olisi siis se 4000-5000e. Käytettyjä en mielelläni osta joten ainoastaan uudet laitteet tulisivat kysymykseen.

Tällä hetkellä eniten soittimista ja vahvistimista kiinnostaisivat Naimin CD5i ja Nait5i. Kaiuttimista olen harkinnut Duevelin Planetseja, Dynaudion Focus 110 tai 140 ja Tannoyn Revolution Signature DC6. Kuulokkeista tällä hetkellä vahvin ehdokas on Gradon SR-325is. Oikeastaan ainoa tällä hetkellä poissuljettu vaihtoehto on Genelec, niin kuivalta ja elottomalta ne kuulostivat kun niitä ensimmäisen kerran sain tilaisuuden kuunnella.

Tarkoituksena olisi tehdä koekuuntelumatka Tampereen/Helsingin suuntaan parin viikon päästä, joten ehdotuksia ja kommentteja tulevasta laitteistosta otetaan mielellään vastaan.
 
Dynaudioista sen verran, että tarvitsevät mielellään tehokkaan vahvistimen joka antaa virtaa. Lisäksi jos huoneesi kaikki seinät ovat esim. betonia, voi Dynaudioiden kanssa tulla ongelmia korostuneesta bassosta.
 
Kuunteluhuoneen päätyseinät ovat betonia, yksi sivuseinä myös betonia jossa iso ikkuna ja parvekeovi ja toinen sivuseinä mitä lie lastulevyä jossa ovi eteiseen.

Tarvitsisivatko nuo Dynaudiot tehokkaamman vahvistimen kuin tuo Nait5i?
 
JR1911 sanoi:
Tarvitsisivatko nuo Dynaudiot tehokkaamman vahvistimen kuin tuo Nait5i?

Vähän makuasia, sanoisin. Yleensähän lisätehon tarve tulee eteen soitettaessa todella lujaa tai erittäin vaimeassa akustiikassa.
Itse kokeilin tuota Naim-settiä Focus 110 kanssa ja teho riitti vallan hyvin. Myös settinä oikein toimiva. Focus 140:ssä saattaa olla liian voimakas bassopää huoneeseesi. Tilani on muuten hyvin samanlainen kuin sinulla, paitsi hieman isompi, noin 30 m2. Duevelit kannattaa ehdottomasti kokeilla. Planetsia en ole kuullut, mutta sarjassa seuraava, "Venus" on vallan mainio toistin-mutta voi olla hankala sijoiteltava, jos tilaa ei ole paljon.
 
Kotimainen OR18Qi voisi olla myös varteenotettava vaihtoehto jalustakaiuttimeksi. Myös Elacilta voisi löytyä mielenkiintoisia kaiutinvaihtoehtoja. Vieläköhän Usher X-708:a saa jostain? Jos esim. akustiikkasi on hankala bassojen osalta tai kaiuttimet pitää sijoittaa lähelle seinää, voi Forvoice 9.9 olla hyvä vaihtoehto. Tannoykin voi olla ihan hyvä vaihtoehto, tosin se voi olla bassoiltaan hieman muhku.

Omalehmä ojassa –osasto käskee myös mainita elektroniikan puolelta Creek Evo 2 cd-soittimen ja Creek Evolution 5350 –vahvistimen. Creekit tarjoilevat vähän skarpimpaa ja rytmistä toistoa. Myös Yamahan A-S1000 ja CD-S1000 kannattaa tsekata. Musical Fidelityltä on vasta tulleet uutuusmallit M3i -vahvari ja M3CD –soitin. Exposurellakin voi olla jotain tarjottavaa elektroniikka puolelta. Pehmeämmän soundin ystävälle voi sopivat laitteet löytyä Roksanilta.

Piuhoiksi vaikka jotain suhteellisen huokeaa (testivoittaja :D) Analysis Plussaa. Voihan sitä tietenkin kokeilla myös Chordia, Qediä, Supraa tai Van den Huliakin.
 
Kaijuttimena suosittelen Magneplaner MG 1.7 tai MG 1.6:ta vahvarina Yamahan A-S 1000 :ta ja cd soittimena yamahan s 700 cd:tä. kuulokkeet Gradon 325 kuulokevahvistin Musical Fidelity X -can V8 näillä on ite tultu toimeen ja hinta pysyy alle 6000 tonnin jos kaikki ostaa uutena. magneplaner 1.6 kaijuttimia saa käytettyinä 1500 -1800 euroon kaijuttimien käyttöikä yli 20 vuotta kuulokkeet ja kuuloke vahvistin kannattaa hankkia käytettynä jos löytää jostakin.Uudet Magnelaner MG 1.7 panelikaijuttimet maksaa 2995 euroa. ja varmasti on hyvät kaijuttimet. magnelaner mallit ovat paneli kaijuttimia. vahvistin suositus 100 w minimi 250 w maximi 4 ohmin kaijuttimet. yamahan vahvarissa imbetanssin säätö käy hyvin noille kaijuttimille . vahvari tehot mitattu lähtöteho 8/4ohmi kanava 97/160w . mitattu lähtöteho 8/4 hetkellinen 116/220w. vahvari testattu mikrobitti HIFI erikoisnumero lehdessä 1/2009. vahvaria saa nykyään listahintaa halvemmalla netin kautta.kaijutin johdoksi käy hyvin Supran 3,4 s suojattua johtoa. välijohto vaikka käytetty Van hul the D- 102 III. tai Supraa.Itellä on kaijuttimena magneplaner MG 1.6 :set. vanhempi malli.2 vuotta vanhat ostin käytettynä maksoin 1800 euroa.Ovh kait : 2700 - 2900e. löytyy netistä tarjouksesta ehkä vielä kun tuli uusi malli magneplaner MG 1.7 .pojalla samanlaiset magneplaner 1.6 :set käyttää niitä kotiteatterissa ja leikkarilla pelatessa ( leikkari 3) kaijuttimet käyvät myös kuulema hyvin noihin juttuihin hyvin kotiteatteri kaijuttimiksi pääkaijuttimiksi. en ole vielä ite kuullut. Tilani on juuri kuin sinulla kaijuttimien kanssa ei mitään kuuntelu ongelmia.Kuuntelu matka taka seinästä 120cm.sivuille puoli metriä tilaa.
 
sori pikku virhe kaijuttimet takaseinästä 120 cm sivuille 50cm ,en tajunnut korjata virhettä tekstissä moka mikä moka vähän hitosti hävettää. tai en kerennyt korjata kun tajusin mokan. no porukka saa viikon naurut.
taitaa valmominen tehdä temput tarkkaavaisuuteen.
terv: kolsja
 
Regan apollo cd ja rega brio vahvistin eteen. ja living voice auditorium 2 kaiuttimeksi. mahtuvat budjettiisi ja ovat hyvät soundiltaan. Löytyvät myös hifimaailman 5000 euron kauppias kattauksesta joitain numeroita taaksepäin. Muista kuunnella setti minkä aiot valita kotonasi varmistuaksesi valintasi oikeellisuudesta.
 
jartsa sanoi:
Regan apollo cd ja rega brio vahvistin eteen. ja living voice auditorium 2 kaiuttimeksi. mahtuvat budjettiisi ja ovat hyvät soundiltaan. Löytyvät myös hifimaailman 5000 euron kauppias kattauksesta joitain numeroita taaksepäin. Muista kuunnella setti minkä aiot valita kotonasi varmistuaksesi valintasi oikeellisuudesta.

Komppaan Jartsaa.
Toinen vaihtoehto Pienet Harbethit joko Cyruksen tai jo mainitulla Naimin etupäällä.

Tässä omat feivoritit tuossa hintaluokassa.
 
op sanoi:
Dynaudioista sen verran, että tarvitsevät mielellään tehokkaan vahvistimen joka antaa virtaa. Lisäksi jos huoneesi kaikki seinät ovat esim. betonia, voi Dynaudioiden kanssa tulla ongelmia korostuneesta bassosta.

Semmoinen 80 cm Dynaudion takareunasta seinään alkaa jo toimimaan ja lisäksi se tehokas vahvistin lisäksi. Etulevystä mitattuna kaiuttimen pituuden verran enemmän.
 
Primareltakin löytyy ihan käypää elektroniikkaa noiden muiden vaihtoehtojen lisäksi.
 
Tässä on tullut paljon hyviä vinkkejä, kiitos niistä. Tuo op:n mainitsema Primare on myös ollut harkinnassa, esim. Kruunuradiossa olisi tarjouksessa Primare CD21 + I21 setti 1990e. Jartsa ehdotti Regaa ja sekin on ollut mietinnässä, mutta haluaisin laitteiden miellyttävän myös silmää ja sitä Rega ei valitettavasti omalla kohdallani tee :).

Kaiuttimien sijoituksesta sen verran, että se ei tuottane ongelmia koska pystyn sisustuksen ja huonejärjestyksen halutessani tekemään kaiuttimien ehdoilla.

Minkälaisia kokemuksia foorumilaisilla on Totemin kaiuttimista? Totemin Rainmaker on myös yksi harkinnassa ollut kaiutin.
 
JR1911 sanoi:
Tässä on tullut paljon hyviä vinkkejä, kiitos niistä. Tuo op:n mainitsema Primare on myös ollut harkinnassa, esim. Kruunuradiossa olisi tarjouksessa Primare CD21 + I21 setti 1990e.

Moi, en tiedä onko näistä jorinoistani mitään hyötyä, mutta tuonpa nyt vielä vähäistä kokemustani tähän ketjuun:
Tuo setti on varmasti hyvää laatutyötä (handmade in Sweden) ja asiallisen kuulokevahvistimien ja luurien kanssa antaa iloa vielä pitkään. Joskus Audiostarissa (joka nyt on siis yhdistynyt Kruunuradioon) tekivät mojovan tarjouksen kyseisestä setistä audioquestin ja Supran johdotuksella ja Gradient Evidence mk 2-kaiutinparilla. Olis vaan pitänyt ottaa se :mad:, sittemmin haalin tavaraa vähän sieltä sun täältä ja sillä tiellä ollaan vieläkin. Jotkut asiat nykyisissä Laitteissani toimii, useimmat ei. Todennäköisesti Primare-Gradient-setti olisi säästänyt näennäisen kalliista hinnastaan huolimatta jos ei nyt euroja, niin ainakin aikaa :D(Forumilla vietetty aika 23 päivää, 3 tuntia ja 34 minuuttia :D. Ja soundaisi varmasti paremmin kuin nykyiset Rotelit ja Elacit.
Niin, ja tossa sulle vielä hyvä kaiutinsuositus, Evidence on nykyään tyyppimerkintää "mk 3" ja pitäisi soveltua erityisen hyvin tavallisiin suomalaisiin koteihin. Hifimaailmahan käytti ko. kaiutinta vertailukaiuttimenaan, mikä kertonee ainakin jotain yleispätevyydestä.
Totemin kaiuttimista ei ole kokemusta, mutta jonkin verran niitä tuntuu harrastajilla olevan esim. "Arro" on ollut aikas suosittu.
Kannattaa kokeilla tuo Primare vaikka molemmilla, Totemin tai Gradientin kaiuttimilla- mielestäni tärkeää on löytää henkilökohtaisesti miellyttävä, huoneeseen sopiva setti, ei sinänsä uskoa jonkun yksittäisen merkin erinomaisuuteen. Onnea etsintään ;)!
 
sean sanoi:
Onnea etsintään ;)!

Kiitoksia :). Eiköhän se oikea setti omaan käyttöön vielä löydy. Tässä tosiaan parin viikon sisällä olisi tarkoitus käydä Tampereen ja Helsingin hifiliikkeitä läpi ja kokeilla eri kokoonpanoja ja pyytää tarjouksia. Tavoitteena on, että sen reissun jälkeen kaupat valitsemastani setistä tekisin.

Kuulokevahvistimista vielä sen verran kysyisin, että jos tuohon Naimin settiin päädyn niin sitten kuulokevahvistimeksikin todennäköisesti tulisi Naimin Headline. Mutta olisiko Gradon oma vahvistin parempi valinta jos kuullokkeetkin ovat Gradon? Ja onko Headlinen äänessä todellakin parannusta kuultavissa jos virtalähteeksi ottaisi NAPSC:n iSupplyn sijasta?
 
Yksi vaihtoehtohan olis Harbeth-Plinius kombo. Voi kyl mennä yli budjetin.
Proacin kaiuttimet on myös aina lämmittäneet mieltäni, varsinkin se responce sarjan ykkönen.
 
Naim - Harbeth setti tuli itsellekin ekana mieleen.

Toinen, hiukan erilainen vaihtoehto joka tuli mieleen: Marantz PM-15S2 ja SA-15S2 (tai vaihtoehtoisesti saman valmistajan PM Ki Pearl Lite ja SA Ki Pearl Lite) vahvari / sacd kombo. Kaiuttimiksi Dynaudiot.

T. Teme
 
Oletko kuunnellut Gradon 325is:ää? Ovat meinaan saundiltaan todella kirkkaat (metallisen kuuloiset). Itse olen kyseiset luurit omistanut ja laittanut jonkin ajan päästä kiertoon. Saattavat toimia putkivahvarilla, mutta itsehän tuo kannattaa kokea. Sen sijaan alempi 225i-malli taitaa olla vähän rauhallisempi yläpäästä ja muutenkin yleispätevämpi.
 
Täältä ääni Tannoy revolution signature dc6:lle. Ei kumise bassot ja toimii hyvin pienessä huoneessa. Toinen vaihtoehto olisi Harbeth.
 
Alkoi nuo Gradientin Evidence Mk III:set kovasti kiinnostamaan. Toisto ulottuu kiitettävän alas joten välttyisin todennäköisesti subbarin hankinnalta tulevaisuudessa ja pitäisipä niiden sopia hyvin betonibunkkeriinkin. Hinnaltaanhan ne tosin ovat hieman budjetin yli, mutta säästyisinpä jalustojen hankinnalta ja kuulokkeista ja kuulokevahvistimesta voisi hieman myös tarvittaessa tinkiä.
 
Back
Ylös