Ensikertalaisen genelec uumoilut

Tuossa itse vastasit kysymykseesi. Pätevän AV-vahvistimen kanssa synergiahyöty Genelecin ekosysteemistä jää lähes olemattomaksi. Tällöin voi hankkia saman tai paremman suorituskyvyn pienemmällä rahalla.
Jossain sekasysteemi monikanavassa ehkä, kaksikanavassa (tai 2.1) tai pelkillä Genen vehkeillä tehdyssä monikanavassa ei takuulla jää. Makuasioita voi vähän olla, mutta vaikea on uskoa, että Genen vehkeitä sujuvammin kalibroi muilla systeemeillä.

muoks. ja jos kustannushyödyistä puhutaan, niin sillä Genen GLM-paketilla 350 euron hintaan kalibroi sitten aika monen kajarin monikanavat samalla tavalla kuin stereosetin (en muista ulkoa niitä GLM:n rajoituksia). Vastaavaan kykenevät, laadukkaat AV-vahvarit taitaa maksaa melkoisesti enemmän ja nolla perään, jos haluais vielä digitaalisena vetää.
 
Viimeksi muokattu:
Tämä on "harrastuksen alkutaipaleella" ketju, joten nämä väännöt saisi viedä toisaalle. Minä kyllä harkitsisin kaksi kertaa, että hankkisinko esim. 7370A:n vai SVS PB-16 Ultran (tosin jos hinta-laatusuhteen sijaan katsotaan raakaa suorituskykyä, niin vertailukohtana pitäisi olla 7380A).

Synergiahyödyt täydellä GLM-systeemillä on kiistattomat ja siksi nuo kaalliihkot subbaritkin puolustavat paikkaansa (etenkin mainitsemaasi ATC:n subbaria vastaan).
 
Tämän hetkinen setti: 3 x 8030 + 2 x 8020 + Chorus HS130 subi. Vahvistimena Denon AVR-X3400H. Ajatuksena subwooferin päivitys. Intterwebbiä selaamalla ei ole tullut täyttä selvyyttä siitä, että kannattaako Geneleceille olla Genelecin subbari vai jonkun muun valmistajan (sama suorituskyky halvemmalla, parempi subi samalla hinnalla jne.) Myöskään subbarin kytkennästä näin noviisina ei ole tullut täyttä selvyyttä kun osa suosittelee ehdottomasti kytkemään etu- ja takakaiuttimet subbarin kautta (Genelecin subbari) ja toiset neuvoo ehdottomasti kytkemään etu- ja takakaiuttimet suoraan vahvistimeen ja sub-outista vaan yksi piuha subbarille (eikö tälläisellä kytkennällä etenkin ole sitten sama minkä valmistajan subbarin hankkii?).
 
^
Koska AV-laite, en välttämättä ostaisi Genelecin subbaria.
Genen subbarin ideahan on, että se hoitaa jaon kiinteästi muistaaksen 85 Hz tekemättä mitään muuta.
Loput pitää hoitaa manuaalisesti muiden säätöjen osalta, mikäli sellaisia löytyy, tai SAM-subbarin osalta GLM-ohjelmalla, jolloin muittenkin kajarien olisi syytä olla SAM-malleja.
Settisi lienee sen verran iällä, etteivät kajarisi ole SAM-malleja, joten mikä tahansa "hyvä" subbari ja AV-virvan automaattisäätö ajanee asiansa kunnialla.
Suoraa suositusta lienee mun mahdoton antaa uudeksi subbariksi, mutta ei tuo Choruskaan vielä liene niitä kaikkein heikoimpia subbareita.

T: Vesku
 
Genelecit on aika uusia eli 8030C ja 8020D mallit. Eikös ne SAM mallit ole 83xx mallimerkinnällä. Subi on kyllä sitten vastaavasti todella vanha...
Eli jos tuolla setillä ei pärjää niin vika on säädöissä/säätäjässä? :)

Lähinnä sen takia tuli mieleen kun ajoin muutama päivä sitten vahvistimen huonekorjauksen ja tuntui että sen jälkeen etenkin musiikkia kuunnellessa toisessa huoneessa olevat 8020 mallitkin soi paremmin. Jotenkin diskantti oli korostunut ja bassot vaimenneet.

Sen jälkeen surffailin vahvistimen valikoissa ja satuin laittamaan jonkun bypass tjms asetuksen etukaiuttimille ja sen jälkeen diskantit vaimeni ja bassot vahvistui niin, että musiikin kuuntelussakin oli jotain järkeä.

Vahvistimen säädöt näyttää olevan:
Crossovers
Front 40 Hz​
Center 40 Hz​
Surround 60 Hz​

Speaker Config
Front small​
Center small​
Surround small​

Audio/Audyssey
MultiEQ XT32 Reference​
DynamicEQ Off​
Dynamic volume Off​
Audyssey Off​

En oikein ymmärrä noita asetuksiakaan, mutta mitä internetistä oon lukenut niin eikö tuo crossover pitäs olla korkeampi? Eihän tuo 8030C edes toista noin alas. Olen siis ihan pihalla noiden vahvistimen säätöjen kanssa.
Meneekö se nyt niin, että jos etukaiuttimet on small niin alataajuudet menee subbarille ja jos se ei ole päällä musiikkia kuunnellessa niin sitten ne ei kuulu?
Osaisiko joku neuvoa miten nuo asetukset pitäisi olla?

-marko-
 
Back
Ylös