En kokenut äänellisiä eroja...

moukkunen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
1 262
Kaupunki
Kärkölä
Missä hifi-laitteissa tai tarvikkeissa et havainnut lainkaan äänellisiä muutoksia?
 
nyt tulee hupaisa kommentti ihmiseltä jolla on rahaa kiinni aiheessa. nimittäin kuulemani erot virtakaapeleissa ja telineessä ovat pieniä. hintaan verrattuna. eli en enää lähde niitä päivittelemään. jollei sitten suodatusta hanki. kuulen eroja mutta pieniä sellaisia.
 
1) Töpseleiden asentoja olen pari kertaa koettanut vaihtaa mutta kun en mitään eroja kuullut, koin itseni narriksi. Töpseleiden kääntöpelleily on kohdaltani loppunut. Ne saavat olla ihan siinä random-asennossa missä ovatkin. Tai jossain muussa, ihan sama.
2) Laiteteline. Juu, ei ole muuttanut soundia vuosien kuluessa, heh...
3) Levysoittimen kansi. Auki, kiinni tai kansi kokonaan pois, ihan sama, mitään eroja en kuule. Käytän kantta ja pidän sitä kuunnellessa kiinni mutta muista kuin soundillisista syistä.
 
Pakko vastata,ostin juuri supran virtajohdon,pari. kuuntelin alussa ääntä ja olin huomaavani äänessä tukkoisuutta ,Ääni kuului huonommin. kun en käyttänyt mainittuja virta johtoja. Nytten kun olen kuunnellut CD soitinta en huomaa vanhaan mitään eroa. Mainostaessani mainittuja johtoja sivuilla,Olenkohan tainnutkin puhua potaskaa.siksi oli pakko kirjoittaa. Sitä en tiedä miten häiriö suojatut mainitut johdot ovat,pitäisivät olla hyvin häiriösuojatut. eikös se ole pää asia. RCA johdoissa arvostaisin eniten juuri häiriösuojausta ja HYVIÄ liittimiä. jos olen väärässä RCA johto asiassa,Niin joku oikaiskoon mielipiteeni.Ja yleensäkin.Siis tässä perun vähän puheitani,Se on kait vähintä mitä voin tehdä.Koska minusta tieto on valtaa,Mutta ei väärä tieto.
 
Käännetäänpä kysymys toisin päin. Äänitteiden ja äänisten keskinäiset erot ovat ilmeisiä. Äänitteet valitaan tietysti maun mukaan. Äänisiä valitessa pitäisi osata huomioida myös oletettu huoneakustiikka. Audiovahvistintenkin välillä on selviä äänellisiä eroja. Audiovahvistinta valittaessa voi olla tarve huomioida edellä valittu ääninen. Jos haluaa lisätä muuttujia hifi-puutarhaansa, kannattanee äänilähteeksi valita vinyylilevysoitin.

Edit: Muidenkaan tekijöiden aiheuttamia äänellisiä eroja en lähde tässä kiistämään. Sen sijaan lähden pikkujouluihin.
 
Juupeli sanoi:
^lucky bastard, ainakin jos kuulo on edelleen hyvä.

Muutama kuukausi sitten armeijasta päästessäni tehtiin lopputarkastus, jossa todettiin normaali kuulo. Eli nyt jotain ainakin kuulen :)
 
Kajareiden piikkien vaihtelulla. Hopeatinan ja normi lyijytinan käyttöä kaapeleiden rakentamisessa.
Eripituisten kajarikaapeleiden käyttö. Erilaisten laitetasojen välillä.
Lähes kaikessa muussa eroja olen havainnut.
 
Huile de Serpent sanoi:
Käännetäänpä kysymys toisin päin. Äänitteiden ja äänisten keskinäiset erot ovat ilmeisiä. Äänitteet valitaan tietysti maun mukaan. Äänisiä valitessa pitäisi osata huomioida myös oletettu huoneakustiikka. Myös audiovahvistinten välillä on selviä äänellisiä eroja. Ainakin joissain tapauksissa audiovahvistinta valittaessa pitäisi osata huomioida edellä valittu ääninen. Jos haluaa lisätä muuttujia hifi-puutarhaansa, kannattanee äänilähteeksi valita vinyylilevysoitin. - poistin jutun terv: kolsja-4
 
spour sanoi:
En kuule missään mitään eroja :)


et kuule missään mitään eroja? no, se on hienoa se! taidat olla sellainen, täällä moneen
kertaan mainittu puukorva.
 
Ostin paremmat jatkoroikat, ei parannusta ääneen. En odottanutkaan tosin. Halvalla sain vähän järeämmät, niin mikäs siinä.
Laiteteline ei myöskään tuonut äänellistä parannusta paitsi, että enää kajareiden välissä ei ollut jättimäistä TV-tasoa.
The Funk Firmin Achromat ei myöskään pahemmin parantanut ääntä, mutta käyttömukavuus kasvoi huopamattoon verrattuna moninkertaiseksi. Ehkä pitäisi vertailla tarkemmin jos sillä olisikin jokin äänellinen vaikutus.
Soittimen kansi auki / kiinni ei myöskään tuota haivattavaa eroa äänessä täällä.
 
Olisko joskus joku vakiovirtajohto kuulostanut samalta kuin toinen, muuta ei tule mieleen vaikka kuinka yritän. Kaksi samaa cd:tä kuulostaa samalle?
 
Laadukkaalla encoderilla pakattu 320kbps MP3 ja häviötön tallenne.
 
Gretch sanoi:
Laadukkaalla encoderilla pakattu 320kbps MP3 ja häviötön tallenne.

Täytyypä muuten kompata, kumpikin kuulosti yhtä huonolle omissa vehkeissä (ei ole daccia välissä). Joskus sitten kun sen dacin saan niin voi ehkä noista molmosistakin nautiskella.
 
kronos sanoi:
3) Levysoittimen kansi. Auki, kiinni tai kansi kokonaan pois, ihan sama, mitään eroja en kuule. Käytän kantta ja pidän sitä kuunnellessa kiinni mutta muista kuin soundillisista syistä.

Onkohan vika soittimessa vai kannessa? :D Itse kyllä väittäisin kuulevani eron Roksanilla.
 
alspe sanoi:
Onkohan vika soittimessa vai kannessa? :D Itse kyllä väittäisin kuulevani eron Roksanilla.

No eikös se ole niin, että me ollaan kaikki puukorvia ainakin joissain asioissa? :p
 
alspe sanoi:
Onkohan vika soittimessa vai kannessa? :D Itse kyllä väittäisin kuulevani eron Roksanilla.

Ei aavistustakaan missä vika. Ehkä vain korvissa. Mutta ihan uteliaisuudesta: miten omallasi kuulet eron? Onko kansi auki parempi soundi vai huonompi? Millä lailla? Entä ilman kantta? Onko soundi ilman kantta samanlainen vai erilainen kuin kansi auki? Nämä siis ei vinoilukysymyksiä koska sullahan on erilainen levari ja erilaiset korvat. Voihan olla että itsekin kuulisin sun systeemeillä eroja, mistäs minä tiedän.
 
Jos skraitta on lähellä ämyreitä tai soitetaan kovaa voi pölykansi toimia "värinäantennina" ja sehän ei ole hyvä jos soitin tutisee
 
Aaah juu mutta katsos kun meikä asuu kerrostalossa niin ei tuommoisesta superjytinävolasta mahdollisesti nousevia onkelmia tule esiin...
 
Back
Ylös