Electrocompaniet

Atheris

Käyttäjä
Liittynyt
30.11.2009
Viestejä
218
Monista merkeistä on omat ketjunsa, niin täräytetäänpä tällainen myös ilmoille. Kuinka monella on kyseisen valmistajan laitteita ja minkälaisia kokemuksia ihmisillä on ylipäätänsä ?

Itsellä on Electro&Electro yhdistelmä ( ECC-1 & ECI-3 ) ja olen enemmän kuin tyytyväinen lähes joka osa-alueeseen. Natsaa hyvin yhteen ainakin Amphion Xenoneiden kanssa.
 
Hyvä kun perustit tämän ketjun. Minä en kehdannut. :) Minulta löytyy viime vuonna uutena hankittu ECI-3 vahvistin ja olen siihen kyllä oikein tyytyväinen. Se on miellyttävän lämminsoundinen masiina, vähän kuin transistoritoiminen putkivahvistin. Jos nyt jotain huomautettavaa pitää sanoa, niin ulkonäöltään nämä uudet mallit eivät ole minusta niin hienoja kuin vaikkapa vanhemmat ECI-1 tai ECI-2.

Kokemuksia on myös edullisemmasta Prelude-sarjasta eli sen sarjan vahvistin on käynyt kotikuuntelussa, mutta siitä en niin tykännyt. Tosin laite oli aivan sisäänajamaton. Ehkä se siitä syystä ääni tuntui jotenkin kolealta ja elottomalta.

Kotona olen testannut myös parikymmentä vuotta vanhaa AW 100 -päätettä. Se oli oikein mainio laite, soinniltaan ECI-3:n sukulainen, ehkä vieläkin lämminsointisempi ja miellyttävämpi.

EMC 1 UP olisi yksi unelmien CD-soittimista. Tosin olen huomannut JJHifillä eri yhteyksissä, että molemmissa EC:n CD-soittimissa on välillä jotain toimintahäiriöitä. Sellainen ei noin arvokkaisiin laitteisiin oikein sovi.
 
Mulla ollut EMC-1up, dac ennen sitä, aw 100+ec-1, aw 250R+ec-4.7 ja voin sanoa, ettei ääni tuosta setistä paljoa parane. Jos ääni ykkösprioriteetti electron kanssa ei voi hävitä. Sitten, jos taas huippulaatuinen työstö, niin monella valmistajalla on kyllä parempaa tarjolla. Tuo EMC-1+250r+ec-4.7 soitteli kyllä revoja loistavasti, oli syvyyttä, läpinäkyvyyttä, loistava alakerta, muttei ehkä niin nopea ja niin paljon detailija mihin nykyinen Karanin integroitu pystyy.

Eli mielestäni loistavaa ääntä kohtalaiseen hintaan. Kiinnostaisi kyllä ostaa vielä toiseksi integroiduksi ECI-1, siinä olisi sitä jotain.
 
Minkälaisia nuo toimintahäiriöt ovat olleet ? Toivottavasti itse säästyn moisilta, laite kun itsessään suoltaa loistavaa soundia. EMC-1 UP oli kyllä harkinnassa, mutta se ikuinen persaukisuus...
Tällä Amphion & Electro yhdistelmällä ei soundi ole ihan niin pehmeä ja toisaalta ei ole myöskään sitä Amphion soundia, eli hyvin kompensoituu. Raskaammalla musalla toivoisi hieman lisää löylyä/dynamiikkaa. Mutta on kyllä todella yleispätevä peli.

Minkähänlainen on tuo uusi ECI-5 MKII ???
 
Mulla on tällä hetkellä AW100DMB, AW120DMB ja AW250R. Aiemmin oli AW250DMB.
Mitään huonoa en noista ole keksinyt, paitsi 250DMB:n muuntajat pitivät pientä mekaanista meteliä. Ääni on soljuvan seurattava, uudemmissa malleissa korostuneen hienostunut ja herkkä. Vanhemmat ovat vähän rakeisempia ja räyhäkkäämpiä yläpäästään. 250:sistä ei alapaan bottne lopu sitten millään. Hinta/laatu minusta erinomainen, varsinkin käytettynä.

Seuraavaksi tilaan jokapojan Electron, Abrahamsenin DACin. Vähän kiinnostaisi myös EC4.9 etunen kotiteatteriin.
 
-ECP 1 -
Simppeli tyylikäs laite, hyvä niin. Ääneltään tyypillinen Electro.. siis runsaan sävykäs, tavallaan mehukas, ei kovinkaan tyypillinen "puolijohdesoundi". Ei mitään säätöjä mutta toimintaperiaatteltaan poikkeuksellisena eli virtatulolla ikäänkuin sovittaa itsensä käytetylle (MC) rasialle. Tavallinen MM puoli. Vahvistus riittää kaikille tyypillisille rasioille mutta en alle 0,25mV menisi muuten voi kohina nousta pintaan.
Itselläni on tod.näk. vanhempaa tuotantoa käytettynä hankittu yksilö jossa ulostulo MKS konkkien läpi -> jotenkin tuntuu että näillä on osuutta Electrosoundiin, yläpää on ulotteikas, heleä mutta samalla smoothin hallittu ;-) Soittelen DIY PSU proton läpi kun oli alussa hieman komplikaatioita originaalin kanssa ja vähän puukotin laitetta muutenkin.
Vertailukohtaa ei nyt juurikaan ole mutta BC häviää lähes 6-0 (ainakin 5-0), toisaalta Lukaschenk kyllä vie keskialueella ja lievästi gainin ja S/N puolesta. Vertailun tulos voisi kyllä olla toinenkin eri rasialla.
 
ECP1 mutta sen verran tähän tehty virtalähde täysin uusiksi.

No ääni kuvailtiin jo edellisessä että mitäpä sitä mitään lisäämään. Todellakin se mielikuva että mukavan mehevä ja rasittamaton samalla tuo pienen okaan eli laiskahko eli pientä musiikin nopeutta kaipaisi.
 
Itselleni sen verran outo merkki, että en tiedä oikeastaan kun nimeltä. Kukas tuota suomessa edustaa? Soisi käydä tutustumassa hieman paremmin heidän tekeleihin.

Jyri
 
Jyri sanoi:
Itselleni sen verran outo merkki, että en tiedä oikeastaan kun nimeltä. Kukas tuota suomessa edustaa? Soisi käydä tutustumassa hieman paremmin heidän tekeleihin.

Jyri

JJhifi oulussa.
 
Koska lankut tykkää voimasta ja D-luokasta, ajattelin hommata Maggielleni Bel Canton päätteet. DA- muunnin & etunen on vielä mietinnässä, eli joko nekin BC:tä tai sitten molemmat Electroa, käytettynä luonnollisesti. Onko kellään vertailupohjaa kuinka BC kombo suhtautuisi Electron vastaavaan??

Luulisin että BC:n vahvuus on tarkkuus ja analyyttisyys, E:n taasen musikaalisuus ja lämpö. Eli kumpikin lienee omassa sarjassaan hyvä yhdistelmä, ja makuasiat ratkaisevat varmasti paljon. Mutta kokemuksia kaivataan, jos niitä joltakulta löytyy.

Toinen kysymys liittyen etusiin; onko noissa eri (vuosi)malleissa kovin paljon eroa? Kannattaako harkita kaikkia malleja wanhasta ec-4:stä lähtien, vai onko noissa tapahtunut suurta kehitysta esim. EC-4 -> EC-4.5 -> EC-4.7??
 
^ Jostain muistan lukeneeni, että 4.7 olisi ollut selvä hyppäys parempaan suuntaan. Mutta tämä on siis hataraan muistijälkeen pohjaavaa mutua. Omakohtaista kokemusta ei mulla ole.
 
Itsekkin" lankkujen" omistajana kokeilisin e:n etunen ja bc:n päätteet etusella se lämpö ja miellyttävyys mutta päätteet ajaa voiman ja erottelukyvyn.
 
AlliumPorrum sanoi:
Koska lankut tykkää voimasta ja D-luokasta, ajattelin hommata Maggielleni Bel Canton päätteet. DA- muunnin & etunen on vielä mietinnässä, eli joko nekin BC:tä tai sitten molemmat Electroa, käytettynä luonnollisesti. Onko kellään vertailupohjaa kuinka BC kombo suhtautuisi Electron vastaavaan??

Luulisin että BC:n vahvuus on tarkkuus ja analyyttisyys, E:n taasen musikaalisuus ja lämpö. Eli kumpikin lienee omassa sarjassaan hyvä yhdistelmä, ja makuasiat ratkaisevat varmasti paljon. Mutta kokemuksia kaivataan, jos niitä joltakulta löytyy.

Toinen kysymys liittyen etusiin; onko noissa eri (vuosi)malleissa kovin paljon eroa? Kannattaako harkita kaikkia malleja wanhasta ec-4:stä lähtien, vai onko noissa tapahtunut suurta kehitysta esim. EC-4 -> EC-4.5 -> EC-4.7??

Moi,

Ainakaan voima ei loppunut omasta yhdistelmästäni (ec-4.7/aw250R), päinvastoin muutenkin oli hieno setti kaikin puolin. Mulla oli myös ec-1(aw 100 dmb) etunen ja ääni oli kyllä loistava, potikka sitten taas tosi surkea ja kanavatasapainon saaminen kohdalleen varsi työlästä hommaa. Yritin norjasta saada siihen laadultaan paremman, mutta ei onnistunut, vaikka kysyin suoraan valmistajalta. Äänen puolesta mielestäni tuo ec-1 oli vakuuttavampi, vaikka ei tuo 4.7 mikään huono ole. Ec-1 oli musikaalisempi tuo toinen hieman ehkä analyyttisempi eli ei omaan makuuni niin sopiva. Kannattaa kyllä kokeilla itse ja kun koko setti oli ec:tä balansoituna, niin ei se ääni enää mielestäni paljoa tuosta parane.

Vanha eci-1 kiinnostaa kovasti sekä jos päätteitä vielä havittelisin ostaisin ehdottomasti aw-180 monoa pari kappaletta.
 
ECD-1 täällä. Suorastaan pykerryttävän sulavaa ääntä. En aina meinaa pysyä housuissani kun annan ECD-1:n ohjata. EMC-1 olisi superloistava peli, jos siinä olisi digituloja. Jotain pientä häikkää lähtöjen kanssa on ollut, mutta nyt on totellut kiltisti. Edelleenkään en ole 100-varma, että se on juuri dacin vika. Kuten muinoin todettu (kun olin ostamassa), ''hulvattoman hyvä dacci''. :)

Ainut negatiivinen asia tässä on se, että räkkiin ei mahdu nätisti.
 

Liitteet

  • ecd1.jpeg
    ecd1.jpeg
    79,3 KB · Katsottu: 85
Atheris sanoi:
Minkälaisia nuo toimintahäiriöt ovat olleet ?

EMC 1 UP teki sellaista parilla levyllä, että se ei suostunut ottamaan vastaan mitään toimintakomentoja. Laitteesta piti käyttää virrat pois ja sen jälkeen se toimi ihan normaalisti. Sen edullisemman soittimen kanssa oli muistaakseni jotain häikkää kauko-ohjaimen kanssa. Laite ei meinannut ottaa komentoja vastaan tai otti viiveellä. En muita ihan tarkkaan, muistan vaan kun Aurelian edustajan kanssa vähän naureskeltiin soittimen toiminnalle. Kyseessä lli Aurelian esittelypäivä JJHifillä jokunen vuosi sitten. Ei nuo mitään isoja ongelmia ole, mutta mieluummin olisin ilman noitakin vaivoja.
 
Olikos tuossa ECD-1:ssä muuten kaukosäädin jolla voi valita inputit? BC:ssä on, mikä olisi hyvä juttu. Eli josko sittenkin DAC & pääte BC:tä ja väliin EC-4.x....

Vai toisiko saman merkin käyttäminen koko ketjussa kenties jotain synergia etuja?
 
Onko kellään kokemuksia Electrocompaniet AW 2X120-M päätevahvistimesta? onkohan liian tumma ääneltään?Kun yleensä puhutaan, että
Electrocompaniet olis tumma sointisia. Jääköhän äänestä yksityiskohtia pois?
 
Ei EC mikään tumma ole, enemmänkin lämminsoundisen elävä. Erottelu tulee luonnostaan siinä sivussa, ei päälleliimattuna yksityiskohtien kokoelmana. Ihan tiukinta bassoa ja kovinta dynamiikkaa noista integroiduista en ole saanut, mutta muuten hinta-laatusuhteeltaan hyviä pelejä.

Kannattaa joka tapauksessa kuunnella itse, koska käytetyllä kaiuttimella on aina merkitystä.
 
Back
Ylös