Electrocompaniet ECi3

ajax

Käyttäjä
Liittynyt
3.11.2008
Viestejä
10
Mitkä kaiuttimet kanattaisi hankkia Electrocompaniet ECi3 kanssa?Olen harkinnut joko Dunaudio Contoure s1.4 tai B&W 805s ,ja riittääkö vahvistmesta tehoa näille?
 
Molemmat... kotikuunteluun ja sitten päätöksiä. Eri kaiuttimet toimii eri huoneissa melko eri tavoin ja riippuuhan se kuuntelijan omasta maustakin ja siitä, millaista materiaalia kuuntelee. Foorumilta voi saada vinkkiä, mutta kuuntelematta ei tuon hintaluokan kaiuttimia kannata hankkia.
 
Mielestäni Electrocompaniet (kokeilin ECI-4 -mallia) oli sellainen hieman pehmeä ja pyöristelevä. Kaiuttimina oli Dynaudio Contour 1.1. Ei rasittanut millään lailla, mutta jos tilasi on iso ja tykkäät soittaa niin että tuntuu, niin tehot voi olla jo aika rajoilla Dynaudioiden kanssa. Kokeilisin sellaisia kaiuttimia, jotka normaalisti vaatisivat hieman pehmeämpää ohjeislaitteistoa.
 
Kyseisen vahvistimen omistan. Ensin oli Dynaudio Audience 52SE kaverina ja ääni oli turhan kohtelias, tumma ja rasittamaton mutta myös innostamaton. Tasalaatuinen toistetun musiikin suhteen. Nykyiset kaiuttimet Acapella Fidelio jotka sopivat huomattavasti paremmin EC:n äänimaailmaan. Uskoisinpa että Acapellalta voisi löytyä myös muita vaihtoehtoja jos hintaluokka vaan on kysyjälle sopiva. Etupäänä myös EC:n laitteistoa kokeiluissani.
 
Tuolla B&W 805 soundi on hyvinkin miellyttävä ja erilaisten äänitteiden suhteen aika tasalaatuinen, mutta mitään rajuinta mukaansatempaavuutta siitä kyllä turha odottaa.

Dali helicon sarjan jalustakaiuttimella soundi oli ainakin omaan mieleeni. Se ainakin kannattaa testata jos lompakko siihen asti voi taipua.

Dynaudiota en tuolla vahvarilla ole kuullut, mutta veikkaan, että voi sekin olla aika hyvä yhdistelmä.
 
ajax sanoi:
Mitkä kaiuttimet kanattaisi hankkia Electrocompaniet ECi3 kanssa?Olen harkinnut joko Dunaudio Contoure s1.4 tai B&W 805s ,ja riittääkö vahvistmesta tehoa näille?

Omassa kokeilussa ECI 3 toimi mainiosti Penaudio-kaiuttimien kanssa. Jahka joskus viimein etenen vahvistinpäivityksessä niin ECI 3 on yksi erittäin varteenotettava vaihtoehto Penojen kaveriksi.
 
Kiitos vastauksista!
Tuo Acapella Fidelio menee kyllä yli budjetin. Mutta Dali Helicon 300 MK2 voisi olla varteen otettava.
Millaiset kaiutinkaapelit kannattaisi hankkia? Hinta + - 250 € ?
 
ajax sanoi:
Millaiset kaiutinkaapelit kannattaisi hankkia? Hinta + - 250 € ?
Minä sanoisin, että hae järeää puhdaskuparista kaapelia kodinkonekaupasta (muutamia euroja metri), mutta eihän se mitään maksa ottaa kaupasta pari kaapeliparia kotiin ja kokeilla huomaako eroa.
 
ajax sanoi:
Dali Helicon 300 MK2 voisi olla varteen otettava.
EC ja Dali on monesti nähty yhdessä messu- ja demoseteissä joten toiminee mukavasti. Itsekin mietin juuri kyseistä mallia ennen kuin päädyin Acapellaan.

Millaiset kaiutinkaapelit kannattaisi hankkia? Hinta + - 250 €
Edullinen ja hyvä kaiutinkaapeli löytyy niinimaen.com valikoimista mallimerkintänä Lightning.
 
Alspen Electrocompaniet ECI-3 on ollut lainassa mulla viikonlopun, joten tässä mietteitäni vahvarista. Profiilistani näkyy muu laitteistoni. Olen soitellut pääasiassa CD-levyjä tuolla dvd-soittimella ja lisäksi vahvari on ollut päällä virittimen, digiboksin ja videoiden kanssa. ECI-3:ssa ei ole RIAA-korjainta, joten en kuunnellut vinyyliä. Musiikki on ollut populaarimusiikkia.

ECI-3 on kohtuullisen kokoinen integroitu, jossa on mukavasti liitäntöjä ja tyyli Electrocompanietille tyypillinen. Laite on jämäkkä, mutta nappuloiden käyttötuntuma ei ole ihan kaikkein hienostunein. Leveys on hiukan "normaalia" suurempi, joten vahvistin ei mahtunut Multiplanin hyllylle. Kuunteluissa ECI-3 lämpeni hiukan päätetrankkujen? kohdilta, ehkä johonkin reilun 40 asteeseen.

Ääneltään ECI-3:a kuvailisin neutraaliksi, yleispäteväksi ja rasittamattomaksi. ECI-3.n ääni on sekä pienemmillä että suuremmilla voimakkuuksilla samanlainen. ECI-3:ssa on potkua hanskaamaan 1,3 m korkeat kolmitiekajarini ja sointi tuntuu pysyvän kontrollissa koko taajuusalueella enkä huomannut soinnissa mitään pehmoilua (esim. Dream Theater - Systematic Chaos levyltä Dark Eternal Nightin alku). Ehkä kaikkein kovimmilla voimakkuuksilla lisäteholle voisi olla tarvetta. Ehkä joskus voisi kokeilla jotain 400-500 wattista integroitua :) . Myös musiikki, jossa on enemmän tavaraa (My Bloody Valentine - Loveless), toistuu selkeästi ja hallitusti ja kokonaisuuden pystyy hahmottamaan. Vaimokin oli sitä mieltä, että Enrique Iglesiasta ECI-3:lla voi hyvin kuunnella :) ja nytkin soi taustalla sopraano Anna Netrebko :)

Verrattuna omaan Sonyyni sointi on loppujen lopuksi kohtuullisen samanlainen. Suurin ero on yläpäässä, Sony on inan verran kirkkaampi ja siksi ehkä hiukan räiskyvämmän oloinen. Toisaalta ECI-3:lla siis voisi sanoa olevan hiukan tasapainoisempi saundi ja ehkä hiukan räyhäkkäämpi, elämänmakuisempi? keskialue. Äänikuva saattaa olla Sonylla hiukan laajempi, mutta tätä en mene vannomaan. Sokkokuuntelua en tehnyt vahvistimien välillä eikä Sony ole ollut nyt kiinni systeemissä sen jälkeen, kun ECI-3 tuli.

Loppujen lopuksi ECI-3 on mielestäni hyvä vahvistin pikaisen tutustumisen perusteella ja se sopisi hyvin omaan settiinikin. Kiitokset alspelle vahvistimen lainasta.
 
Itsellä samanlaisia vaikutelmia kyseisestä vahvistimesta kuin pölsällä. Olen omistanut pari vuotta kyseisen vahvarin ja omasta mielestä se heräsi eloon vasta kun hankin sille saman valmistajan cd-soittimen ja balansoidut välikaapelit.

Tehonpuute ei ainakaan omassa käytössä ole tullut vastaan sillä äänenvoimakkuus ei balansoituna ole mennyt kertaakaan yli klo 10. Joskus kokeilin ajaa vahvistimella B&W 802:a ja kohtuullisesti soi silläkin, ainakin maltillisilla äänenpaineilla.

Suosittelen vahvistinta, erityisti jos sitä ajetaan balansoituna.
 
ECI-3 onkin tosiaan vissiin rakenteeltaan täysin balansoitu laitteen etulevyn mukaan. Mulla ainoa balansoitu lähde on viritin, joten jäi tuo nyt kokeilematta :( Balansoidussa liitännässä on teoriassa kaksinkertainen jännite ja se tarkoittaa kai 6 dB:n lisävahvistusta verrattuna normaaliin RCA-liitäntään ja balansoidussa vahvistuksessa häviää ilmeisesti yhteismuotoinen virhe/kohina.

Jollain hiljaisella levyllä mulla oli voimakkuudensäädin ehkä puolen kahden nurkilla. Onhan se varmaankin niin, että kun äänenvoimakkuudet nousevat korkeiksi, niin voihan siinä muidenkin komponenttien (lähinnä kaiuttimet, akustointi?) ominaisuudet vaikuttaa äänen arviointiin eikä enää pelkästään esim. vahvistin vaikuta äänenlaatuun.
 
Back
Ylös