Elac-kaiuttimet

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
15 027
Kaupunki
Tampere
Koitin etsiä sopivaa vanhaa topiccia jossa keskustella ja jakaa kokemuksia Elac-kaiuttimista, ei löytynyt sopivaa.

Kertokaa ihmeessä kokemuksia Elac-kaiuttimista. Itse olen kuullut 310.2 JETin ja onhan siinä potentiaalia. Merkillä on todella paljon malleja ja tuo mainitsemani tuskin on ainut hyvä. Silmiini pisti lähinnä 240-series BS 243 joka olisi omassa hintahaarukassa kun sigun nuhapumpuille jotain räväkämpää hakisin. ;)

Mikä merkissä mielestänne omanlaista? Soundi ei ole yhtä metallinen kuitenkaan mitä voisi ulkonäön perusteella veikata! :D

Täältä löytyy kotimaista hinnastoa.
 
Huippu ääninen laatukajari.

Itsellä löytyy 609 malli, mutta kokemusta löytyy myös hylly/jalusta malleista.

Ihan vinkkina (kaikille), niin toi hinnasto on kpl hintoja.

Oletko itse kuuntelut toi uusi 243 malli?

Viimeistely on saksalaiseen tapaan loistava.

Ääni on selvästi sukua 310-malliin, mutta basso on parempi 243 mallissa. (Isompikotelo?)
 
bayerische sanoi:
Huippu ääninen laatukajari.

Itsellä löytyy 609 malli, mutta kokemusta löytyy myös hylly/jalusta malleista.

Ihan vinkkina (kaikille), niin toi hinnasto on kpl hintoja.

Oletko itse kuuntelut toi uusi 243 malli?

Viimeistely on saksalaiseen tapaan loistava.

Ääni on selvästi sukua 310-malliin, mutta basso on parempi 243 mallissa. (Isompikotelo?)

Osa on kpl-hinta, osa parihinta.

En ole kuullut kuin 310.2 JET. 243:ssa pitäisi olla sama JET-diskantti kuin 310.2 JETissä.

Isommassa kotelossa basso on yleensä parempi/syvämpi/helpompi, you name it ;)

Modet voi siirtää siihen "1400€ kaiuttimet" -topicciin jos tarvetta?
 
Itse omistin 330 jet kajauttimet aikoinaan.

Ensinnäkin älyttömän hieno ulkonäkö :p Ääni oli nannaa: nopea, avoin, älyttömän tarkka, ilmava, dynaaminen, etc. Oli krankeli sijoituksen suhteen, mutta kun paikan sai haettua niin hyvillä levyillä soundi palkitsi kunnolla!

Negatiivisena puolena voisi sanoa diskanttitoiston (erittäin hieno, kajarin ehdoton vahvuus) olevan "siinä rajoilla"... Toisin sanoen Elac oli armoton huonoille levytyksille (ei siis reggaediggarin kajari) sekä sihinä-suhu-kihinää esiintyi ajoittain tiukilla levyillä.

Erittäin hienot kapistukset, joista nousi niskavillat pystyyn ihastuksesta monta kertaa.

Tuo bayerischen pathos-vahvistinratkaisu varmaankin toimii kuin junan vessa.
 
Ja ite olen sitä mieltä että Elacin "analyyttinen" ja joskus hieman kylmä Jet diskantti on saanut hieman lämpimämpi sävy viimeaikoina.
 
Mahtoiko olla juuri tuo 310.2, mikä siellä syksyn hifimessuillakin oli yhtenä? Oli kyllä ehdottoman positiivinen ensikosketus Elaceihin siellä! Todella pidin soundista ja harmittamaan jäi ainoastaan se, että taisi olla viimeisiä huoneita jonne sitten lähtötohinnoissa ja pikku kiireessä vasta eksyi.

En oikeastaan muuta osaa sanoa kuin, että todella hieno ääninen pikkukajautin, jossa kuitenkin epäilemättä on potentiaalia myös hterhon mainitsemaan "siinä rajoilla" liikkumiseen ja reippaahkoonkin materiaalin/oheislaitteiston karsivuuteen..?
 
löytyy ihan suomenkielisetkin sivut: http://www.elac.fi/fin/elac/elac.htm

Itellä edessä 3x310.2 JET ja tyytyväinen olen ollut, ääni tosiaan iso kokoisekseen. Ja ainakin tuota saa yksitellenkin vaikka hinnastoissa parihinta onkin. Jos jalustoille laittaa niin kannattaa suosiolla ottaa elacin omat, on tukevat ja kaiuttimet tulee ruuveilla kiinni joten ei ainakaan putoa.

Ei kuulosta pinelle edes omassa olohuoneessa 29m2 ja korkeutta 2,6-3,8m tila avautuu vielä yhtä korkeaan keittiöön 20m2.

Subi ja takakaiuttimet tulossa jossain vaiheessa lisäksi.
 
Kuullemma messuilla eräs oli tokaissut, että soipas tuo Elacin lippulaivamalli (Bayerichen) hienosti. No siinä kai oli se 310.2 JET kuitenkin johtojen päässä. :D

Elac taitaa olla merkkinä aika vähän myynyt Suomessa? Eli kysymästäni BS 243:sta tuskin on kokemuksia? Jämyilläkään ei varmaan ole esillä kaikki mallit. 243:ssa on pari erikoista rakennejuttua, bassokartio on muhkurainen (jäykkyys?, säteilyn rikkominen?) ja JET-diskantin edessä on jokin pieni vaahtomuovisuuntain.

Vielä tuosta diskantin kirpeydestä, että onhan 310.2 JEtissä energiaa yläpäässä. Se tekee ilmeisesti sointiin juuri sitä ilmavuutta ja isoutta osin mitä tuosta mallista kehutaan. Liiallinen kirpeys on hyvä jos se on hyvälaatuista. Johtotuksella, oheislaitteilla ja akustoinnilla sitä voi vähentää, toisinpäin se olisikin jo vaikeaa. :)
 
No ainakin omaan korvaan miellyttävämpi kuin Argon2 jotka oli aiemmin. Ja ei omasta mielestä lainkaan kirpeä. Vähän jää dynamiikassa ja ulottuvuudessa mutta kokokin eri luokkaa.
 
Onkos kukaan muuten kokeillut Elaceja putkivahvistinten kanssa? Toimiiko?

Ja 310.2:ta ei voi ylistää liikaa. Ei se maailman hienoin kaiutin ole - muutenhan mullakin olis sellaset - mutta kokoisekseen ja hintaisekseen melko käsittämätön pakkaus.
 
mkutvonen sanoi:
Onkos kukaan muuten kokeillut Elaceja putkivahvistinten kanssa? Toimiiko?

Ja 310.2:ta ei voi ylistää liikaa. Ei se maailman hienoin kaiutin ole - muutenhan mullakin olis sellaset - mutta kokoisekseen ja hintaisekseen melko käsittämätön pakkaus.

Itsellä löytyy hybridi vahvari, se toimii kivasti elaccien kanssa. Saan lämmin, tarkka, erotteleva diskantti.
 
Itellä on tollaset Elac Elegant 305 II purkit. Ihan samoja aiemmin tässä ketjussa kuvattuja piirteitä löytyy, vaikka näissä ei uudempien mallien nauhadiskanttia olekkaan.

Diskantti on todellakin (hyvässä ja pahassa) siinä rajalla. Ajoittain todella makea, ajoittain tuumaa pää räjähtää ku joku vetelee huuliharpulla :) Ite kuuntelin noita jokusen kuukauden Alspen vanhalla Primaren integroidulla, joka entisestään korosti Elaccien räväkkyyttä. Elac+Primare -setti toimi todella kivasti akustisella ja pienimuotoisemmalla musiikilla, mutta räime, räminä ja huonot saundit olivat sitte todella myrkkyä.

Vaihdoin tuossa männäviikolla vaffiosaston Audio Analoguen romuihin ja nyt kestää heittää jopa hieman kurjempaa levyä kelkkaan. Kaikki yksityiskohdat ei oo ihan niin pinnassa ku Primaren kanssa, mutta ehkä tässä voi jatkossa keskittyä enemmän musiikin kuunteluun detaljibongailun sijaan. Extrabonuksena alapää tukevoitui jonkin verran, joten pörinääkin irtoaa tarvittaessa hieman. Eipä nuo itteä enää ulottuvuudella yllätä, mutta esmes myyntipalstallaki olleen subbarin hakenut kaveri koetti kurkkia soffan taa ja ettiä piilotettua bassolaatikkoa ;)

Myös tuo "katoamistemppu" onnistuu näilläkin purkeilla oikeen kivasti. Tässä parin metrin kuuntelukolmiossa kestää ihan hyvin heilutella päätä, eikä ääni silti pakene kaiuttimiin. Primaren kanssa solisti pomppasi vieläpä metrin eteenpäin (en tajua miten se on mahdollista, niin siinä vaan kävi), joten suht läheltä kuunneltuna tuntui ku olis mikin juuressa istunut.
 
Kellään kokemuksia niistä nyrkillä tapettavista pikku-elaceista jotka olivat palkintona viimevuoden messuillakin. Kokonsa puolesta olisivat enemmän kuin passelit makkarisettiin, eikä seinien läheisyyskään varmaan kauhesti haittaisi?
 
Nehän ovat juuri ne 310.2 JET. Kuultavissa Tampereella Highensstudiolla. Etkö sä Ingraver ollu Manselaisia? Taidan muistaa väärin...

Suht paljon bassoakin tulee nyrkillä tapettavista.
 
Jos nuo Elegant 305 II ja 310.2 JET ovat yhtään sukua toisilleen, niin ainakin takaseinän läheisyys on myrkkyä...
 
Back
Ylös