EL84 nykyversiot

RapsuZ

Käyttäjä
Liittynyt
5.5.2007
Viestejä
1 536
Kiinnostaisi kuulla kommentteja näistä nykyisin tuotannossa olevista paremmista(?) EL84 -putkista.
Eli minkälaista kokemusta hifi-käytössä löytyy näistä:

- JJ EL84
- Electro-Harmonix EL84
- Mullard EL84 (Venäjältä)
- TAD EL84-STR

Vai pitääkö tosiaan tilata tyyris NOS-pari luurivahvaimeen, vähäisestä käytöstä huolimatta. :-\
 
Kasinelosista en voi väittää, että olisi kokemusta, mutta ehkä kuitenkin kannattaa kokeilla ensin nuo uustuotantoversiot, kun eivät edes mitään maksa. Uraltonelta noita löytyy pariakin eri vaihtoehtoa, mutta sen verran merkeistä sanottakoon, että JJ:n putkiin ei juurikaan ole tarvinnut pettyä.
 
Mulla oli joskus ongelmia noiden JJ:n EL84-putkien kanssa. Ostamastani nelikosta yksi tai kaksi ei pitänyt esijännitystä lainkaan tasaisena vaan vaeltelivat jatkuvasti. Soundi oli hyvä, mutta ei noiden kanssa voinut elää. Muistelisin jostain lukeneeni muillakin olleen ongelmia ko. putkien kanssa, mutta voi olla että olen väärässä ja mulla kävi vain huono tuuri.

Tällä hetkellä käytän venäläisiä 6P14P-putkia, suora vastaavuus EL84:n kanssa. Ebayssä näitä myi aikanaan liettualainen Kwtubes-niminen myyjä, mutta hänellä ei näytä olevan noita tällä hetkellä. Jotain ukrainalaisia myyjiä näytti löytyvän, mutta heidän luotettavuudestaan ei ole minulla tietoa. Venäläisten putkien kanssa ei ole ollut ongelmia, muistelisin tosin että JJ:n soundi miellytti aikanaan hieman enemmän, kunhan olisivat vaan toimineet kunnolla...
 
Mistä ostit? Uraltone ainakin lupaa sovittaa putkensa itse, jolloin surkeimpien yksilöiden pitäisi karsiutua joukosta.
 
En enää muista, tuosta on jo jokunen vuosi aikaa. Luultavasti joltain Ebay-myyjältä. Voi tosiaan olla että esim. Uraltonelta ostettaessa laatu on tarkemmin hallinnassa, en tiedä.

Tuolta ---> www.rutubes.com näyttäisi saavan 6P14P-putkia aika halvalla. Nelikkoja alkaen $16.00, premium-versioita sitten muutaman dollarin kalliimmalla. Muistelisin tosin että ostin noita aikanaan vieläkin halvemmalla, tyyliin $25.00 / 8 putkea, tai jotain.
 
Kaapissa on jemmassa käyttämättömäna pari tuollaista venäläistä EL84M -putkea. Tulivat kuulokevahvaimen mukana, vaihdoin ne heti kättelyssä Uraltonen sovittamaan JJ-pariin. Jostain syystä en ole vakuuttunut vanhojen venäläisputkien soinnista, pitäisi joskus jaksaa kokeilla kun ne kumminkin tallessa ovat.

Ilmeisesti kovin mullistavaa parannusta JJ:n putkiin nähden ei muista nykyputkista kannattane etsiä?
 
Back
Ylös