Elämää suuremmat cover-biisit

Äh... Type O:n Cinnamot ja Balanescun Kraftwerkit mainittiin jo, joten melkein jäin tyhjille kunnes tajusin, että minulla on kokonainen levyllinen laadukasta ja kotimaisesti toteutettuja cover-versioita. Eli kuunnelkaa kaikki Tuomari Nurmion Karaokekuningas -lätty. Aivan loistava levy. Nurmion tulkinta on jotenkin ihmeellistä, vaikka hän ei teknisesti kovin hyvä laulaja olekaan, niin se ei haittaa levyä kuunnellessa tippaakaan.
 
Itse olin paikalla siinä ensimmäisessä jolta Axl häippäsi kesken kaiken kun Slash ja Duff soittivat improvisoidun ( helvetin makean ) intron Welcome to the Jungleen. Noh, biisi kuultiin sitten instrumentaalina ja puoli tuntia sooloja perään...

Samaisella keikalla kuultuna "Live and let die" menee tämän ketjun aiheeseen, kuten myös

Megadeth - Paranoid, aikaisemmin kuultuna keikalla muttei nyt viime kerralla kuitenkaan tullut

Soundgarden - Helter Skelter <- veret seisauttava live veto http://www.youtube.com/watch?v=KaPjWHuoOsY

Chris Cornell - Whole lotta love

Rolling Stones - Like a rolling stone
 
Siitä Gunnareiden 'Knockin On Heaven's Door':sta en niin tiedä, koska 'Live and Let Die' on paljon parempi coveri. Se taitaakin olla Paul McCartney & Wingsin paras ja ainoo kipale.

Muita hyviä:

Sielun Veljet: Huda Huda ja Hyvästi Kotimaa, miksei koko Nurmio-sessio mutta koko cd:llinen kerralla on ehkä vähän liikaa. Alun perinhän osa Siekkareiden Nurmiobiiseistä ilmestyi Mustassa Laatikossa. Huda Hudan versioi myös Nylon Beat aikoinaan mutten tiedä julkaistiinko sitä koskaan. Siekkareiden esitys kuitenkin on ehkä paras suomenkielinen stereoidenhuudatusbiisi.
Hendrix tehtaili covereita aika paksun nipun, joista täällä mainitsematta on mun suosikki eli Johnny B. Goode.
Samoin Johnny Cash teki viimeisillään levyillä aika monta, jotka luonnollisestikin kannattaa kuunnella kaikki. Esim. 'Personal Jesus' on aika huikee.
Nirvanan 'The Man Who Sold the World'...
Clashin 'I Fought the Law'...
Kauko Röyhkä: Täytyy Mennä Viikkiin...
MC5:ltä vai (olikohan se sittenkin Blue Cheeriltä) löytyy aika makee veto Rollareiden Satisfactionista.
Meinasin vielä laittaa tähän Bob Marley & Wailersin 'I Shot the Sheriff':in mutta sehän onkin se alkuperäinen.
Eläkeläisistä melkein pitäisi tehdä kokonaan oma säie. Parhaita mitä nyt tulee mieleen on tietty 'Savua Laatokalla' ja 'Humppakone'. Heitetään Eläkeläisiltä vielä 'Tervetuloa Mehtään', niin saadaan tämäkin juttu sekä aloitettua että lopetettua Gunnareilla.

terv.
-poppari-
 
Johnny Cash: American Recordings I-V
 
Eräs kipeä idea on lähteä popularisoimaan klassista musiikkia. Aikamoista kuraa syntyy moisella konseptilla helposti. Mutta poikkeuksiakin löytyy. Ainakin tällaisia kelvollisia klassisen coverointeja tuli äkkiseltään mieleen:

Love Sculpture: Sabre Dance
Tää taitaa olla kaikkien aikojen hurjin rokkipuolelle tehty klassinen. Dave Edmundsin pumppu vääntää Sapelitanssista aikamoisen intensiivisen kitararevittelyn.

Jethro Tull: Bouree
Syystäkin kuuluisa. Minusta oikein tyylikäs Bach-versiointi.

Brian Setzer Orchestra: Nut Cracker Suite
Herran joululevylle tehty erittäin mainio big band -versio Pähkinänsärkijästä.

Jackie Mittoo: Rock Steady Wedding
Heh, tämäkin on aika vekkuli, Jamaikalaisen urkurin näkemys Mendelssohnin häämarssista vuodelta 1968, löytyy levyltä:

http://www.roots-archives.com/release/2092

Niin ja pohjautuuhan Jefferson Airplanen White rabbitkin löyhästi klassiseen biisiin, Ravelin Boleroon...
 
poppari sanoi:
Huda Hudan versioi myös Nylon Beat aikoinaan mutten tiedä julkaistiinko sitä koskaan.

Tuo löytyy ainakin kahdelta lätyltä, YUP:n Hajota ja hallitse sekä Nurmiotribuutilta Tuomarin todistajat. Esittivät jonkin verran myös yhdessä livenä tuota (siis Naikkarit ja YUP). Aika häijyä menoa.
 
kronos sanoi:
Ainakin tällaisia kelvollisia klassisen coverointeja tuli äkkiseltään mieleen:

Nippa nappa kategoriaan mennee myös Procol Harum'in "A Whiter Shade of Pale".
 
kronos sanoi:
Ainakin tällaisia kelvollisia klassisen coverointeja tuli äkkiseltään mieleen:

Tästä ei ole kuin hajuksi antamallesi viitekehykselle. Vanhana ELO-diggarina ei ole paha heidän versionsa Chuck Berry -hitistä: "Roll Over Beethoven". Ei varmasti parempi, mutta ansainnee paikkansa myös ELOn esittämänä
 
Pubiväittelyissä saa joskus aika tiukan väännön aikaan kun väittää CCR:n 'I Heard It Trough Grapevine':ä coverbiisiksi niinkuin se oikeasti on. Tai no riippuu vähän siitä kenen kanssa väittelee. CCR:kin oli melkoinen coveripumppu.

Jos klassisen popularisointi on kuraa niin sitten nämä klassiset sovitukset rockbiisestä vasta kuraa ovatkin. Siis ne, joissa jotkut ö-mapin filharmoonikot soittavat biitlestä tai abbaa.

editoidaan nyt sen verran että onhan viimemainituista saatu toimivaakin kasaan uudemmalla tavaralla ja livenä sopivassa ympäristössä idea toimii.

terv.
-poppari-
 
Matti Lehtinen sanoi:
H.I.M - Wicked Game

Olin kuulevinani perjantaina Radio Rockissa HIM:ltä uuden studioversion tästä biisistä. Kuulosti kyllä vielä paremmalta kuin ekalla lätyllä julkaistu.
 
Eilen kuulin elämäni ensimmäistä kertaa Johnny Cashin sekä Joe Strummerin coverversion Bob Marleyn Redemption Songista. Se oli aika päräyttävä kokemus.
 
Elämää suurempaa ei ole mikään, mutta näillä albumeilla on sitä jotakin:

*Clifters: Sexi on in
*Patti Smith: Twelve
*Tori Amos: Strange little girls

Coveria ei jätetä..
 
Tuossa toisessa ketjussa vanhoja aikoja ajatellessa muistui mieleen yksi ehdoton coveri. Nimittäin Tumppi Varosen Problemseineen esittämä "Katupoikien laulu". Niin vanha minäkään ole, ettäkö alkuperäisestä olisi ajassaan hajua. Niinpä olkoon coverinsa se elämää suurempi.
 
Melkein pääsi unohtumaan:

The Krewmen - Paint it Black

Tämä psychobillypläjäys pieksee IMO orkkiksen mennen tullen.
 
Back
Ylös