Eläinten musiikkia

suckho

Käyttäjä
Liittynyt
4.4.2007
Viestejä
2 670
Kaupunki
Vantaa
https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?68240&p=1014997&viewfull=1#post1014997

Tästä tuli mieleen.. Meidän edesmennyt saksanseisoja Mikki (1994-2008) ulvoi pennusta lähtien suden lailla kohti taivasta aina kun kuuli NOFX:n kappaleen Scavenger Type. En tiedä miksi, tykkäsikö kappaleesta vai vihasiko sitä, ihmetytti vain miksi näin teki.. Joskus vielä vuosia myöhemmin veljen kanssa testattiin vieläkö muistaa biisin.. Oltiin silloin asuttu muualla useampia vuosia ja vuosiin rakki ei ollut biisiä varmastikaan kuullut.. No kyllähän se muisti, heti kun biisi lähti soimaan alkoi sama ulvominen.. Toinen samanrotuinen ei lainkaan kiinnostunut tästä, eikä Mikkikään muista biiseistä.. Liekkö jotain omituisia taajuuksia tai muuten ärsyttävä rämpytys..

Tuleeko mieleen biisejä mitkä toimivat eläimille ja aiheuttavat ehkä jotain selkeitä reaktioita aina kun niitä kuulevat..?
 
Koirista en tiedä mutta minun aivoissani uskomattoman pörinän
aikaansaa Einijuhani Rautavaaran hieno teos nimeltä Cantus Arcticus .
Siinä on nimensä mukaisesti pohjoisen äänimaailmaa, kurkia,
joutsenia ja muita eläinmaailman otuksia.

Perhovapaa kesällä heiluttavaa kättä alkaa vuodenajasta riippumatta
kummallisesti nykiä kun tämä teos on cd:n sisuksissa.

Pertti
 
Meillä oli aikoinaan jättiluppakorvakani Vertti, joka oli ilmiselvästi hevimiehiä. Black Sabbath nimittäin sai koko elukan transsin kaltaiseen tilaan. Kun black sabbath (ja siis nimen omaan se niitten eka albumi) alkoi soimaan, niin jänöjussi loikki ämyreiden viereen makaamaan, eikä pupua silloin kiinnostanut mikään. Kun musiikki vaihtui toiseen herra loikki tyytyväisenä omille teilleen.
 
Tulipa vielä toinenkin mieleen kun ko. kappale lähti juuri soimaan.. Meillä oli tuossa 2 gerbiiliä, toinen kuoli jo aiemmin ja toinen vasta tällä viikolla.. Ne otti aina hirveät sätkyt kun Pink Floydin Timen alussa kellot soi. Pomppasivat häkin kattoon ja sitten koloon piiloon.
 
Pink Floyd näyttää vilahtaneen täällä useampaan otteeseen ja meidän koiran huomion saa aina Wall:n Another Brick in The Wall:n (Part II) lapsikuoro, sitä pitää aina höristellä pää kallellaan sweetspotissa ja pitääpä kuoroa joskus etsiä kaiuttimien takaakin.
 
Porukoiden pyreneittenpaimenkoira alkaa aina "laulaa" kuullessaan kännykän soivan, yksi biiseistä oli ainakin Mari Rantasilan Vain Rakkaus, muita en muista :)
 
Meidän Monirotu-Retu alkaa ulvoa ja laulaa Dave's True Storyn Spasm -kipaletta. Taitaa joku videokin siitä lymyillä luurin kätköissä.. :D
 
Back
Ylös