Edulliset MC-rasiat

mkutvonen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
4 235
Kaupunki
Orimattila
Taas vaihteeksi rasiakeskustelua esille. Tällä kertaa kiinnostaisi kuulla/lukea ihmisten kokemuksia edullisista, eli n. 300-500 euron MC-rasioista.

Taustaa: Itselläni oli pitkään vain HOMC-rasioita, ensin Sumikon Blue Point No.2 ja sen jälkeen Dynavectorin 10X5. No, noista jälkimmäinen meni soittimen vaihdon yhteydessä, ja ensimmäinen nyt vaan on vähän tylsä-ääninen. Nyt on menty hetki halvemmilla MM-rasioilla, ensin Gradon Silver, sitten Ortofon OM20 ja nyt Goldringin GX1022. Kaikissa noissa oli hyvät puolensa, mutta Grado on omaan käyttööni aivan liian pehmo, Ortofon taas liian kovasävyinen. Goldring on vallan mainio kompromissi, mutta tuollakin on rajoituksensa. Eniten ehkä tarkkuudessa, varsinkin bassotoiston osalta.

Miten tämä tuli esille? Sain tuossa pitkän vetkuttelun jälkeen varren nokkaan killumaan Audio Technican OC10:n VdH:n neulalla (courtesy of Sindeep), ja olihan siinä; tarkkuutta, ulottuvuutta, dynamiikkaa. Jotenkin vain yleinen sointisävy oli jotenkin räikeä ja ruma, toisinaan pahvinen, toisinaan säröinen. Tuo tosin todennäköisimmin johtuu MC-stepupistani, joka on mallia "patenttiratkaisu hätätilanteeseen", eli DC-kytketty oparivahvari, josta nyt ei liian hyvää soundia voikaan odottaa.

Millaista soundia esim. ATOC9 mielestänne tarjoaa? Tietenkin oikein kuormitettuna (20 ohmia). Mitä muita hyviä ja yleispäteviä rasioita tuossa hintaluokassa on, nimenomaan MC-rasioita? Ortofon Rondo? Entäpä Goldringin MC:t verrattuna ATOC:iin?

Ja kaikki tämä juuri, kun ajattelin päässeeni ainakin vuodeksi rasiaruljanssista; mutta ei! Pitihän sitten olla rasia, joka varsinkin bassopäässä erottelee nuotteja aivan toisella tavalla, ja lisäksi pystyy toistamaan musiikkia dynaamisemmin... No, onneksi tuo vahvistinpuoli ei ollut täysin kunnossa MC:lle, joten vielä voi hieman rauhoittua. Jotenkin tuntuu siltä, että tuollainen ATOC9 oikein vahvistettuna voisi olla aika kova luu...

Pyöritinkalustona tällä kertaa toimi siis Michell Tecnodec, vartena Rega RB250 + Technoweight, RIAA:na TNT-Audio Indiscreet, ja MC-stepupina oma viritelmä joka oli rasialle sähköisesti sovitettu (ilmeisesti vain toiminta RIAA:n kanssa ei pelannut...).
 
Back
Ylös