Edullinen virtalähde kuulokevahvariin

cotton

Käyttäjä
Liittynyt
23.2.2007
Viestejä
196
Kaupunki
Helsinki
Käytössä kuulokkeille putkihypridi vahvistin (DIY) jossa "halpis virtalähde". Ajatuksena hankkia edullinen ja toimiva virtalähde.
Budjetti tällähetkellä tiukoilla ja muutamien satasien lähteeseen ei "*****" kestä.
Ehdotelmia
 
Millaistas virtaa olis tarve saada ulos virtalähteestä?
 
Moi.

Kerro mielellään myös edellisen virta pyynnön lisäksi jännitteet mitä tuosta pitäisi irrota. Kerro siis mitä lähteeltä haluat, niin ompi helpompi kertoa tarkempia tietoja. (Yksi vai kaksi puolinen lähde? virtaa? jännitteet?)

Budjetti ratkaisu voisi käyttää vaikkapa jotain läppärin/jonkin muun virtalähdettä hyväksi. Esim. läppärin (IBM) virtalähteestä irtoaa 16V ja 3,36A. Tuohonhan voi sitten pistää vaikka reguloinnin perään, jos tahtoo tasaisempaa tai jotain muuta jännitettä.

T: Vuorela
 
Taitaa nyt olla läppärin lähde. DIY vahvaria hankkiessa tuli puhetta laadukkaammasta virtalähteestä jotta sain tuon hypridi laitteen pelittää kunnolla. Tuo tee se itse ei oikein multa luonnu joten joudun turvautumaan valmiiseen ratkaisuun.
 
On Millet Hybrid (DIY) vahvistin jonne nyt sisään 24v adapterilla (säädettävissä 5v-24v). Tuo adapteri ei oikein täytä tehtäväänsä vaan tarvittaisiin laadukkaampi jotta vahvistimen sais toimimaan. En tämän enempää osaa sanoa tuosta.
 
Sujuuko lukeminen englanniksi? Jos sujuu, niin kannattaa tutkia mitä Head-Fi:ssä on juttua.

Tuollehan muuten suositellaan juuri noita minun linkkaamiani Tangentin virtalähteitä. :D

Tuolle "suunniteltu" standardi virtalähde on "24VAC, 750-1000ma Walwart
24VAC, 1000ma Walwart for MOSFET". Enemmänkin se varmaan voisi käyttää virtaa, joten minimiksi uutta hankkiessa voisi ottaa tuon 1000mA.
 
Tarkennan tuota edellistä viestiäni sen verran että minulla on tuosta kuvan Mascotista 24V/3A versio.
 
cotton sanoi:
Eikun elektronikkaliikkeiden kimppuun, jotain näyttäis olevan tarjolla.
Oiskohan tästä mihinkään: http://www.mascot.no/pdf/8421.PDF

Kyllähän tuo voisi toimiakin, lineaarinen reguloitu poweri kunnon virranantokyvyllä. En tiedä onko optimaalinen audiokäyttöön, mutta jos edullisesti saat niin miksei.
 
En viitsi uutta ketjua avata, kun aihe on sama. Eli vahvistimena on Corda 2Move. Usb-liitännän kautta ottaa 5V, ja toinen vaihtoehto on laitteessa oleva 9V patteri. Nyt olisi kuitenkin tarvetta virtalähteelle. Jos nyt ymmärsin oikein, niin virtalähteen täytyy tuottaa suurempi, kuin tuo 9V jännite, jotta estetään pariston tyhjeneminen. Usb:n kautta käytettäessä laite blokkaa pariston pois. Eli toi 12V olisi varmaanki hyvä.

" The amp can also be powered from a external regulated powersupply with a current capacity of at least 50mA and a DC voltage between 6 and 12 Volts. Do not use an AC powersupply or an unregulated supply.

Eli millainen virtalähde sopisi tähän käyttöön?
 
Back
Ylös