E88cc/6922 putkivaihtoehtoja...

Markku

Käyttäjä
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
1 849
Milläs "putkimiehet" on mahdollisesti korvanneet e88cc/6922 vakioputket ja millaisin tuloksin äänellisesti ? Itsellä ajatus uusia etuseni neljä Sovtekin 88:sia ...
 
Mitäs on soundillisesti hakusessa? JJ:n E88CC on hintaisekseen aika hyvä rööri, äänellisesti jokseenkin samanlainen Teslan NOS gold pinnin kanssa jälkimmäisen ollessa hieman kirkkaampi. Hyviä molemmat.
 
Itse kokeilin joku vuosi sitten MF X-Can2 kuulokevahvistimessa Sovtekkien lisäksi mm. tuota JJ:tä ja Mullardin vastaavaa (E88CC). Minulla Mullardit jäivät settiin. Kokeilin Mullardeja myös Pathos Logos integroidun etuasteessa vakio Sovtekkien tilalla ja myös tässä Mullardit loistivat Sovtekkeihin verrattuna. Mullardien ääni oli minusta testaamani joukon luonnollisin ja miellyttävin. Bassoissa oli potkua ja ylemmät taajuudet omaan korvaani parhaiten balanssissa. Tuolloin valitsin putkia testiin mm. täältä löytyvän mini-testin perusteella http://www.rock-grotto.co.uk/valvetest.htm (X-Can twiikki sivusto)

Suosittelen ottamaan useampia putkia kuunteluun jos mahdollista ja vertailla itse mikä mielyttää omaa korvaa eniten ja sopii parhaiten omaan settiin.
 
Kiitos näkemyksistä !
Pari vuotta sitten omistin putki-integroidun ja niissä nuo JJ-t osottautui varsin hyviksi makumaailmaani. Mullarditkin omistin, ja alapää varsinkin tuntui tukevoituvan, mutta ylä/yläkeskialue tuntui jotenkin suhruiselta/epämääräiseltä. Lieneekö merkitystä myös silloisella oheiskalustollanikin. Jan Philipseillä ääni taas tuntui jotenkin trankkumaiselta (?), ja jotenkin tuo lämpö/läsnäolo puuttui keskialueelta. Silloin päädyin parhaana kompromissina JJ:n putkiin, etuasteessa siis.
Haen siis noiden kaikkien alueiden tasapainoa, eli ulottuvuutta bassoalueella, keskialueen läsnäoloa ja "henkeä" ja myös yläpään helähtävyyttä ja sävykkyyttä. En tarkoita että yläpään pitäisi mennä kirkkaaksi... (Lieneekö mahdoton yhdistelmä ?)
Joskus muistan lukeneeni Siemensin ja Telefunkenin "rööreistä" ja niitä kilvan ulkomailla on ylistetty. Mut kyllä myös hintavatkin ovat joten kiinnostaa myös jotka tuollaiset omistavat onko hankinta ollut hinnan väärti ???. Silloinen putkityyppi oli etusasteessa muistaakseni e82 ja nyk. siis e88 etuvahvistimessani. Pääte on A-luokkainen trankkuvahvistin.
 
Milläs Mr.Putkimies on korvannut JJ:t.?
Vai onks sustaki tullu flättäri ?
T:mahdollinen putkimies
 
Heh... ei oo tullu flättäri (mikä se sitte onkaan)... Tilasin sokkona sitten nuo maailmalla kehutut Telefunkenin Nossit, ja ei ne kehut täysin tyhjästä olleet... Tasapaino sopivasti "mehukkaan"keskialueen ja ääripäiden sopivan ulottuvuuden suhteen tuntu varsin mainiolta. Mut noilla JJ:n putkillakin mainiosti korvaa ne vakio sovtekit, varsinkin kun hinta on maltillinen verrattuna noihin Telefunkkeneihin... mut ne pienet erot !?
 
Tarvinnee joku kerta kurvata periferiaan
kuuntelemaan miltä kuullostaa.
Kun oon päässy putkien & paneelien makuun.
Joskos ittellekki joskus moiset hankkis.
t: takuuselvä
 
Nostetaas tätä.

Mitäs olet ollut noista JJ:stä mieltä? Itellä on nyt perus sovtekit ja just haen kanssa tota keskialueen läsnäoloa. (Sovtekeillä kun basso on tukeva ja keskialue "hukassa")

Tulisi SFCD-1 CD-soittimeen

Terv. Oxy
 
Mulla toimii tossa etusessa ihan kivasti Siemens CCa,varaputkena Golden Dragon E88CC.
 
No jos jostain pitää Sovtekin jälkeen lähteä liikkeelle, niin JJ:n E88CC saattaa olla melkoinen valaistumisen paikka. Tai sitten ei. Itse en sietänyt omassa kuulokevahvarissani Sovtekia enää lainkaan JJ:n jälkeen. Sovtek kuulosti lähinnä yläpäästään säröiseltä tuon jälkeen. JJ on melko tasapainoinen putki, ei varmastikaan kaikista parhain, mutta haukkuu hintansa moninkertaisesti. Hyvä putki on myös Teslan NOS goldpinni, mutten ole ihan niin vakuuttunut sen hintalaatusuhteesta.
 
Pitäisi varmaan nuo JJ:t kokeilla jossakin vaiheessa. Nyt on tosin Mullardit tulossa, saa nähdä mitä ne sanovat Teslojen jälkeen. Teslat ovat kyllä hyvä, aiemmin mainitut Siemensit taas ovat niin räväkät ja rock kuin olla voi, putkimaisuus on niistä kaukana. Sovtekit ja Philipsit olivat omaan makuuni aika samasta puusta, edulliset mutta eivät loistaneet eivätkä hämmästyttäneet millään osa-alueella.
 
SävynSäätäjä sanoi:
Pitäisi varmaan nuo JJ:t kokeilla jossakin vaiheessa. Nyt on tosin Mullardit tulossa, saa nähdä mitä ne sanovat Teslojen jälkeen. Teslat ovat kyllä hyvä, aiemmin mainitut Siemensit taas ovat niin räväkät ja rock kuin olla voi, putkimaisuus on niistä kaukana. Sovtekit ja Philipsit olivat omaan makuuni aika samasta puusta, edulliset mutta eivät loistaneet eivätkä hämmästyttäneet millään osa-alueella.

Olikos noi Teslat NOS:ssia? Mulle tulossa Teslat
 
NOS ja kultapinniset ovat kyllä. Eilen tuli Mullardit ja on kyllä ensi tunneista aika vakuuttavat, basso on kurissa ja kaikki harvinaisen hyvin tasapainossa keskenään. Hieman jos sisäänajon myötä tulisi ilmavuutta lisää, niin siinä ovat ja pysyvät. Tosin nuo maksoivatkin saman verran kuin Teslat, Siemensit ja Philipsit yhteensä.
 
Back
Ylös