Dynaudion kaiuttimet

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti

Japalapa

Hifiharrastaja
Liittynyt
14.9.2006
Viestejä
3 199
Kaupunki
Tampere
Mulla oli Audience 52SE:t ja toimi hyvin Meixing putkietusen ja Audio Analogue Donizettien kanssa.
Sitten tuli muutto, enkä saanut enää uudessa paikassa soimaan. Hemmetin tarkkaa vissiin betoniseinien kanssa.
Diskanteista tykkäsin paljonkin.
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Contour 1.1:äkin sanotaan muhkeabassoisiksi ja jotkut ovat sanoneet kirkkaiksikin, mutta olen ne kuintekin saanut sijoittelulla tässä huoneessa toimimaan niin että keskiäänikin tulee esille. Diskantti ei mielestäni ole ongelma vaan keskiäänisen toistamat korkeimmat taajuudet ovat joillakin äänitteillä vähän liikaa esillä ja herättävät tässä akustiikassa hieman kaikuja ja hälyääniä. Olen kuitenkin huomannut että näissä on niin paljon hyvää, että ne kannattaa pitää. Sattuuko joku muistamaan 1.1:n jakotaajuutta? Valmistajan sivuilla ei ole enää vanhojen mallien tietoja.

Laitan lopuksi aiheeseen liittyviä linkkejä...

Dynaudio Contour 1.1 -arvostelu:
http://www.tnt-audio.com/casse/contour1-1_e.html

Dynaudio Contour 1.3Mk2 -arvostelu:
http://www.hometheaterhifi.com/volume_9_2/dynaudio-contour-13-speakers-6-2002.html

Vapaamuotoisempaa keskustelua 1.1:n ja 1.3:n eroista:
http://www.hifiwigwam.com/forum7/14876-1.html

Dynaudion vanhat sivut web archiven kautta:
http://web.archive.org/web/20000303153021/www.dynaudio.com/con11.html
 

Janne

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
2 151
Kaupunki
Oulu
Musical Fidelity ja Densen oheiselektroniikka lienee aika hyviä vaihtoehtoja Dynyille, noin yleensä. Kaikkihan riippuu tietysti omasta mausta ja siitä mitä hakee, tiukkaa kontrollia vai mehevää keskialuetta.
 

Knight Rider

Käyttäjä
Liittynyt
27.8.2006
Viestejä
976
Kaupunki
Mikkeli
rajani sanoi:
Kokemuksia Dynaudion kaiuttimista ja niille sopivista oheislaitteista?

Riippuu siitä keneltä kysytään. MrHifillä vertailin kerran Focus 140, 220 ja Contour S 1.4 keskenään. Hyvin samantyyppistä sointiahan nuo tarjoilevat. F140 ja S 1.4 tuovat ehkä enemmän ylempiä bassotaajuuksia esille. 220:set menevät toistossa alemmas ja ovat ehkä kokonaisuutena vertailluista neutraalimmat. S 1.4 on todella energinen kaiutin. Mihinkään pieneen betonikuutioon noita muitakaan tuskin kannattaa ensimmäisenä harkita. Pliniuksella olen kuullut joidenkin soittelevan. Itse tykkään DK:sta. Helpommin ajettaviakin kaiuttimia löytyy kuin mitä Dynaudiot on, joten rimpulavahvistimet voi unohtaa.
 

NetRunner

Hifiharrastaja
Liittynyt
16.3.2008
Viestejä
132
Kaupunki
Espoo
rajani: Vanhan sarjan Contourien tiedot ovat vielä Jenkkilän Dynaudion sivuilla. Siellä on myös kaipaamasi tekniset tiedot; ja kaipaamasi jakotaajuus on 1850Hz.

NADin C272:nkin voisi tarkistaa, josko iskisi dynyillä. Joidenkin mielestä tällä pelillä saattaa dynaudioista lähteä liikaa bassoa. Itse en tuota NADia ole kuullut, toista kylläkin.
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
NetRunner: kiitos. Kokelin Audio Frequency Signal Generator -softalla että oli vähän tutun kuuloinen ääni.
Contourit on hyvät ja rasittamattomat kaiuttimet, mikäli on sopiva kuunteluhuone ja vahvistin että voi soittaa sillä voimakkuudella että ääni avautuu. Hyviin puoliin kuuluu myös se että niiden hyvien tai rauhallisten äänitteiden lisäksi voi tutustua kaikenlaisen "sivistymättömään kirkonpolttomusiikkiin". :D

Dempataan ja vaihdellaan putkia ennenkuin tyrmätään kaiuttimet.
 

Ilppis

Hifiharrastaja
Liittynyt
10.2.2007
Viestejä
1 243
Kaupunki
Kouvola
rajani sanoi:
Hyviin puoliin kuuluu myös se että niiden hyvien tai rauhallisten äänitteiden lisäksi voi tutustua kaikenlaisen "sivistymättömään kirkonpolttomusiikkiin". :D

Jeps, mulla kanssa oli läjä raskaampaa musaa mukana, kun dynyt kävin ostamassa. Nykyisin musamaku muuttunut _todellakin_ rauhallisempaan/kaikkiruokaisempaan suuntaan, mutta mitään syytä vaihtaa kajareita ei ole. No, kalliimpiin dynyihin ehkä...
 

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
14 884
Kaupunki
Tampere
Tulin sitten itsekin liityneeksi Suomen Dynaudioharrastajiin. :p Hain viikolla sigun mukaiset kaiuttimet.

Hyvin neutraalit tuntuisivat olevan. Jossain mielessä erilainen ääni kuin kaverin Focus110:ssa joka on hyvin räväkkä ja kirkassointinen. Nämä Contourit ovat jonkin verran ehkä "latteammat", mutta siis hyvässä mielessä kylläkin. Keskialue on erinomaisen läpinäkyvä, Loiria ja muuta laulumusiikkia kuuntelee nyt ilokseen kun verhoa ei ole edessä. Vahvistimena on nyt ensimmäisenä kokelaana ollut Electrocompaniet ECI-3. 8) Vahvistin kyllä taikoo "silkksen" otteen ääneen. Ei saa rasitusta millään aikaan. Edellisellä omistajalla Contourit eivät soineen omaan makuun näin sivistyneesti. Tosin siellä huone oli vähän parempi ja mulla taas huone pikkaisen tökkii vastaan.

Contour 1.3SE parhaat puolet mielestäni
- yleispätevyys
- keskialueen läpinäkyvyys
 

Kiukas

Kaupallinen toimija
Liittynyt
8.9.2007
Viestejä
4 170
Kaupunki
Tampere
No niin, saatiin jälleen yksi käännytettyä ;) Nyt kelpaa alspen kuunnella musiikkia. Ehdottomasti tuon setin paraspuoli on yleispätevyys. Kaikenlainen musiikki soi tasaisen varmasti ja mikään osa-alue ei hyökkää päälle. Bassopuolella on pieniä ongelmia johtuen huoneesta, mutta siihen on tulossa jossain vaiheessa muutos. Ei muuta kun kovaa ajoo >:D
 

Jyrki_P

Hifiharrastaja
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
8 932
Kaupunki
Lahti
Hyvä juttu alspe :) Dyniksiä kuunnellaan yleensä pitkään ehkä juuri tuosta yleispätevyydestä johtuen. En itse ehdoin tahdoin osta juuri niitä, mutta minkäs teet kun ovat niin omaan makuun sopivat.
 

jmanninen

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
1 436
Kaupunki
Tampere
rajani sanoi:
Kokemuksia Dynaudion kaiuttimista ja niille sopivista oheislaitteista?
Dynaudio Contour 1.1: "vanha", mutta verraton. Hieno ääni; helmi hintaisekseen. Omistan mk2:t - ja tykkään.
Dynaudio Audience 42: rockimpi, mutta eri hyvä ~puolella (ovh) 1.1n hinnasta. Omistan, odottaa kakkossettiä.
Dynaudio Audience 52se: halusin tykätä (hypetys), mutta ei oikein sytyttänyt. Turhan kosiskeleva sointi? Tai jtn.
Unison Research, Densen, NAD ovat kuulomuistissa hyvin Dynyillä soineina vahvistimina. Muitakin olen kokeillut.

Jep, ilmoittaudun myös Suomen Dynaudioharrastajien jäseneksi.

Excite? Exciting. 8)
 

Sindeep

Käyttäjä
Liittynyt
1.6.2007
Viestejä
900
Kaupunki
Helsinki
Taidan jäädä odottomaan noita uusia Excite sarjalaisia. Toivottavasti noista löytyy uudet kaiuttimet :)
Focus 140 ja 110 ei oikein toiminut Rega Mira3:lla niin hyvin kuin toimivat Densenillä.

Tarkoitus olis pitää rega mira3 toistaiseksi ja päivittää vaan kaiuttimet.
Audience 42:iin olen ollu tyytyväinen, yleispätevät monelle musatyylille, mutta jotenkin liian vaisut, musa ei oikein tule ulos.
 

Mobster

Käyttäjä
Liittynyt
27.12.2006
Viestejä
23
Yksi Dynis-harrastaja lisää ketjuun. Noiden äänessä vaan on sitä jotakin.

Omistuksessa on ollut A42, A52 ja A52SE. Uudempaa Countour-sarjaa on tullut kuunnteltua, mutta lompakko on harannut vastaan... Systeemissä oli aikaisemmin A42 & A52 -yhdistelmä Harman/Kardonilla höystettynä. Sittemmin H/K vaihtui Thule Audion vahvistimeen ja vaikka H/K ihan hyvä olikin oli tuo muutos parempaan. Ei sinänsä ihme, jos ovh-hinnassa on kolminkertainen ero...

Ja kun musiikkimakukin on vaihtunut hitusen rauhallisempaan ja tunnelmoivaan suuntaan vaihtuivat pääkaiuttimina olleet A52:t vaihtuivat SE-versioon, jotka ovat nyt sisäänajossa. Noita tuli aikoinaan vertailtua keskenään ja tuloksena oli, että nomaalit 52:t oli 'rokimmat' ja että olisin ottanut SE:t jos olisin kuunnellut enemmän rauhallista. No, nyt se sitten tapahtui ja nuo vaihtuivat SE-versioon. Tarkkaa kuuntelua ei sisäänajovaiheesta johtuen ole Thulen vahvistimella tullut vielä tehtyä, mutta eiköhän tuon kombinaation toimivuus selviä viikonlopun aikana.
 

jaggeri

Käyttäjä
Liittynyt
20.9.2007
Viestejä
1 632
Kaupunki
Lahti Suomen Chicago
Dynis se vaan tuntuu vievän mennessään.
Itsekin pidän näistä kun hullu puurosta, Se on se ROCK ja muuten yleispätevyys, Kaikki soi hienosti. Ainakin omasta mielestäni.
Aiemmin on ollut audience 42:set ja nyt on soinut pari viikkoa Focus 140:set. Olen ollut erittäin tytyväinen. :D
 

jussilan

Käyttäjä
Liittynyt
18.9.2006
Viestejä
126
Hei

Käykääs kattomassa Dynaudion sivuilta uudesta Excite -sarjasta kuvat ja tiedot. Näyttää tulevan Audiencen ja Focuksen väliin.

-Jussi
 
T

teekal

Tässäkin tuleva Focus 110 parin omistaja ilmoittautuu, kunhan ny perhana tulis vihdoin! ..tässä alkaa olla jo hieman tuskastuttavaa odottelua yli kuukausi takana, johtuen tuosta uudesta Excite sarjasta, dynarilla on nääs pahoja toimitusvaikeuksia sen takia..

Jos en olis kiinni noissa focuksissa, olisin luultavasti jo soittanu soudworksille tuosta 1.4s parista, sekin on nimittäin tullu tyypitettyä kotona joskus aikoinaan...

Elikkäs lisää ilmoittautujia Suomen Dynaudio kerhoon ;)
 
Ylös