DVI/HDMI-kaapelin jatkaminen

Sella

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
405
Ajattelin vain raportoida, koska uskoisin, että homma on käynyt useille mielessä, varsinkin DVI-liittimen ison koon vuoksi.

Tein siis seuraavasti:
- ostin verkkokaupasta halvimman 10 m DVI-D kaapelin ja testasin että 1080p kuva toimii sillä häiriöttä
- katkaisin kaapelin ja vedin sen vetojousella 20 mm sähköputkessa videotykiltä HTPC:lle
- kuorin kaapelia n. 100 mm. Ensimmäisessä suojauskerroksessa on sukka ja folio. Näiden alla on 4 kpl suojattuja pareja ja n. määrä suojaamattomia johtimia.
- purin pari kerrallaan suojatut parit ja juotin värin väriin. Kutistesukat juotosten päälle ja uusi suojaus alumiiniteipillä. Alumiiniteipin päälle vielä sähköerkkaa, kosta vaippa vaikutti eristetyltä.
- sitten juotin suojaamattomat johtimet ja juotosten päälle kutistesukkaan.
- sitten alumiiniteippillä uusi suojaus koko kuoritulle osalle. Tämän jälkeen juotin sukan vielä about yhteen liitosalueen yli.
- vielä kerros alumiiniteippiä koko paskan päälle ja musta kutistesukka.

Hyvin pelittää, ei tullut häiriötä kuvaan nopeissakaan kohtauksissa. Aikaa meni ehkä kaikkine järjestelyineen about 2 h.

Tämän kirjoituksen tarkoitus oli vain rohkaista, että homman pystyy tekemään suhteellisen helposti, eikä tarvi vedellä välttämättä niitä viemäriputkia rakenteisiin. Myös olemassa olevia putkituksia voi käyttää, esim kattolampulta tykille tms. Tosin jos 20 mm putkessa on jo mmj, niin ei sinne enää tämä mahdu :)
 

jasu

Moderaattori
Hifiharrastaja
Liittynyt
26.10.2006
Viestejä
7 063
Kaupunki
Oulu
muistelisin, että samaan putkeen ei saa vetää töpselisähköä ja hituvirtaa. Toki en tiedä muuttaako mmj asiaa.
 

Sella

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
405
Näinhän se on, koska Suomessa vahvavirta (verkkojännite yms.) ja heikkovirta (TV, radio, puhelin, lan yms.) ihmisillä on eri koulutus. Eli kun rasian avaa ei saisi tulla esille muuta kuin heikkovirtaa. Kai joku teoreettinen mahdollisuus on sillekin, että kaapeli kuumenee niin paljon, että sulattaa eristeet kummastakin johdosta ja tällöin heikkovirta kaapeli sähköistyy. MMJ:n kanssa tosin tällaista ongelmaa ei ole, koska sen saa vetää ilman putkeakin.
 
Ylös