DVD soitin resonoi (CD:n) soidessa

  • Keskustelun aloittaja ssr
  • Aloituspäivämäärä

ssr

Hifiharrastaja
Liittynyt
26.2.2007
Viestejä
135
Kaupunki
Kinkomaa
Moi.

Mun DVD soitinta (Marantz DV7001) on alkanut vaivata hassu tauti viime aikoina. Joillakin yksittäisillä CD-levyillä soitin alkaa resonoimaan; tavallaan soitin tärisee, tai "jyrisee", pyörimisen tahdissa. Ilmiö on sen verran voimakas, että hylly päällä oleva kynttelikkö alkaa resonoida mukana. Tätä ei satu kaikilla levyilla, eikä edes aina samoilla levyillä. Tänään olen soitellut koko päivän ja kolme-neljä levyä on resonoinut. Lisäksi olen havainnut, että resonointi yleensä kestää vain muutaman ensimmäisen kappaleen ajan ja levyn loppupuolelle saavuttaessa on lakannut.

Onko muilla ilmennyt samankaltaista? Ideoita? Huolto?

Olen ostanut soittimen käytettynä reilu vuosi sitten, joten en itseasiassa ole varma tarkasta iästä. Taloon tullessa soitin kuitenkin oli täysin priima ja ilmiö on alkanut vaivata aivan viime aikoina.

-Samppa
 

SävynSäätäjä

Hifiharrastaja
Liittynyt
9.3.2008
Viestejä
3 558
Kaupunki
Espoo
Täällä on ilmennyt samanlaista, mutta ainakin tähän mennessä vain kirjaston levyjen kanssa. Nehän on päällystettyjä ja hälyttimellisiä, joten olen ajatellut noiden "extrojen" saavan levyn sen verran epätasapainoon, että alkavat sitten tärisemään kelkassa. Ihan normaaleilla levyillä tuota ei ole ikinä sattunut. Pyörittimenä on täällä Pioneerin dvd-soitin.

En nyt osaa sanoa, mikä tuohon olisi avuksi jos alkaa esiintymään enemmän. Voihan sitä olla kuuntelematta ne pari ekaa biisiä. ;) Tai sitten niin kuin täällä, rippaa levyt koneelle ja nautiskelee sitten häiriöittä SB:n kautta. Tietokoneen asemassa ne samat levyt eivät kyllä ikinä mitään erityistä ääntä tai jyrinää pidä.
 

holpoti

Hifiharrastaja
Liittynyt
20.12.2006
Viestejä
1 951
Kaupunki
Espoo
Kuullostaa tutulta. Esiintyy varmaankin lähinnä printatuilla levyillä?
Väliaikaisratkaisuna voisi toimia levyn kopioiminen. Cd-r aihioissa kun
on vissiin parempi balanssi.

Aiheuttaja on siis levymekanismi, joka pyörittää ensin dvd nopeudella, ennenkuin
tunnistaa levyn cd:ksi. Tämän takia ongelma on vain alussa.

eli jos koet että haluat vian kuntoon paras viedä se huoltoon.
Tai jos levyjä ei ole montaa, polttaa ne ja soittaa kopioita.
 

ssr

Hifiharrastaja
Liittynyt
26.2.2007
Viestejä
135
Kaupunki
Kinkomaa
Ok, kiitoksia tiedoista. Täytyy kysyä paikalliselta edustajalta arvio huollon hinnasta. Se tässä todellakin on outoa, että sama levy ei aina aiheuta ongelmia.

-Samppa

ps. En harrasta poltettuja levyjä... ;)
 
Ylös