Dual 1215 säätöjuttu ja vahvistinvika

Monti

Käyttäjä
Liittynyt
15.5.2007
Viestejä
96
Tupsahti itselle tuollainen Salora hifi stereo 2001 radiovahvistin jossa Dual 1215 soitin, automaatilla kun starttaa niin liikerata jää vajaaksi eikä neula osu uralle, onkohan sille säätö jossain kätköissä?

Myös vahvistinpuolella on ongelma, toinen kanava hurisee ja paukkuu, paikallistin vian (ehkä) liittyvän etupaneelissa oleviin diskantti ja basso liukupotikoihin tai ainakin sille alueelle, siitä kun sormella tökkii niin kaiutin paukahtelee ja rutisee. Mistähän löytäisi pääkaupunkiseudulta kohtuuhintaisen korjausmiehen.

Laite on muuten päältäpäin kuin pakasta vedetty ja uuden neulankin kerkesin hommata.

Voisin myös myydä sen jos joku haluaa harrastaa.
 
Vastatkaahan nyt pk-seudun harrastajat kaverille jotain ;). Kai niitä rtv-huoltoja löytyy vielä Soomenlahden pohjoisrannaltakin?

Potikoiden rusahtelu/paukkuminen voi johtua kahdesta asiasta, joko niiden liukupinnat ovat käyttämättömyyttään hapettuneet tai sitten liiasta käytöstä piloille kuluneet. Hapettumat huoltomies saanee helposti pois kontaktispraylla plus kenties hankaamalla, jos ne potikat ovat avonaista laatua, mutta kulumille ei taida voida mitään. En tiedä miten vanhasta värkistä on kysymys, mahtaako sopivia varaosia olla vielä saatavana?

Tuohon automaattisäätöön en osaa sanoa mitn.
 
Laite on 1970-luvun loppupuoliskolta, ja tunnetaan huoltomiehen riemuna. Alkuperäisiä osia tuskin löytynee.

Dual 1215:n rakennetta en noilta osin tarkemmin tunne, mutta eiköhän tuossa saattaisi olla kyse ihan normaalista käytön puutteesta johtuvasta pikeentymisestä?

Huoltoa kannattaa kysyä Elektro-Nipekasta (nykyisin Kumpulassa, Intiankadulla / Väinö Auerinkatu 1)
 
Kiitos vastauksista. Taidan koittaa ensin itse puhdistaa kun vika voi tosiaan johtua käytön puutteesta, kaikki nappulatkin on ihan kuin niitä ei olisi koskaan käytetty, yleensä kun näitä näkee niin niistä on kulunut tekstit pois niistä eniten käytetyistä.

Olin uskossa että tämä malli olisi 70' luvun alkupuolelta 72-73. mutta voin muistaa väärinkin.

Tässä kuva. http://www.aijaa.com/v.php?i=1350432.jpg
 
Monti sanoi:
Olin uskossa että tämä malli olisi 70' luvun alkupuolelta 72-73. mutta voin muistaa väärinkin.

Kyllä se jostain sieltä voi ollakin. Ainakin tuo Dual oli tuotannossa 1970-72, sikäli kuin alla olevan linkin antama tieto pitää paikkaansa:

http://www.dual-reference.com/tables/1215.htm

Tuota nimenomaista Saloraa ei mainita missään hallussani olevista Hifi-valintaoppaista mutta minulta kyllä puuttuu niistä yksi, keltakantinen joka ilmestyi mahdollisesti joskus 1974-75.

Ja löysinpä sentään jotain. Seuraava linkki mainitsee laitteen valmistuksen alkaneen 1972 mutta väittää levysoittimen olevan Dual 1225, joka oli valmistuksessa 1973-74. Tarkista vielä kumpi Dual sinulla on.

http://www.hovirinta.net/Salora/alasivut/HIFI-laitteet_mallit.htm

Tässä vielä suora linkki kyseisen Salora-sivuston aloitukseen:

http://www.hovirinta.net/Salora/salora_radiot.htm

Juhani
 
Dual 1215

Joo voi asettua 70-luvun puolivälin kummalle puolelle vain. Dualilla ja PE'llä oli useita oem-levareita, joiden eroavaisuudet olivat pieniä. Niitä saatettiin käyttää yhdistelmissä pitkään vielä varsinaisen oem-tuotannon päätyttyäkin.
 
Hupsista, nyt vasta hokasin että tuli tehtyä kirjoitusvirhe. Dual 1225 on oikein.
 
Äänivarren laskeutumiskohtaa voi säätää ruuvista joka on äänivarren alla, siinä keskikohdalla,
antiskating säädön vieressä. Jos nyt oikein muistan, mutta kokeile, riittää ihan pieni kääntö puoleen tai toiseen.
 
Autotallisalora6000:ssa on Dual 1237. On pikeentyneenä jäykistynyt. Huolto auttaa. Näitä masiinoita on eri versioina. Teknisesti liene samanlaisina. Tässä versiossa on käyttöjännite 110V. Moottorin käämit rinnankytkettyinä. Liene helppo muuttaa 230V:lle, kun kytkee käämit sarjaan oikeanapaisesti.
 
Back
Ylös