DNM Reson kaapelit

  • Keskustelun aloittaja Deleted member 7736
  • Aloituspäivämäärä
D

Deleted member 7736

Moro

Missä lähin ostopaikka Dnm Reson väli/kaiutin kaapeleille?
 
Itselle kelpaisi tieto kyseisen merkin kaapeleista. Ulkomaisella foorumilla mulle suositeltiin settiini DNM:n johtoja. Mielenkiintoinen juttu tuo 0,75mm2 kaiutinkaapeli.
 
Näkyy olevan pataluhaksi haukutut RCA- liittimet, RCA- liittiminä tässä tarkoituksessa. Kaiutinkaapeleissa. Kelpaisiko nyt. Liitteen mukainenko kelpaisi, kun siinä on vain keskitapit käytössä. Se paras kontakti.

[ylläpito on poistanut liitteen]
 
ealab sanoi:
Näkyy olevan pataluhaksi haukutut RCA- liittimet, RCA- liittiminä tässä tarkoituksessa. Kaiutinkaapeleissa. Kelpaisiko nyt. Liitteen mukainenko kelpaisi, kun siinä on vain keskitapit käytössä. Se paras kontakti.

Ööö, mä en oikein pysy kärryillä sun kirjoituksissa (sama verkkosuodin topicissa). Kirjoittaisitko selvemmin, kiitos.

Itseä rupesi mietityttämään tuo ohuen johdon etu. Olen kuullut aiemminkin, että kaiutinkaapelin ei tarvitse olla paksu 8 ohmin kaiuttimilla ja lyhyillä matkoilla. Olen myös lukenut virrananhtautumisesta, oliko se niin, että pakussa kaapelissa ahtoa syntyy? Mulla on nyt kaksoisjohdotetut Supra Classic 2,5mm2. Mietinpä vaan että olisiko diskantin johdin täysin ylimitoitettu sen vaatimukseen nähden? Jos johtimessa on liikaa "massaa" ja ääni ei ole siten kuin olisi ohuella kaapelilla?
 
Oliskohan tässä syy miksi mulle suositeltiin DNM Reson kaapeleita? Kuvissa siis mun Eposit joista toinen on petsauksen alla kun on erivärinen kuin toinen.
 
Epos käyttää kaikissa kajareissaan ilmeisesti DNM reson kaapelia.
Eli Creek ja Epos yhdistelmä pitäisi toimia hyvin DNm,llä.
Harmi kun kukaan ei tuo maahan ........
 
Pitäiskö tirkkoil tilata jostain nettikaupasta sitä lakua kimpassa ja laittaa itse jotku liittimet? Se kaiutinjohto on n. 9-10€/m mutta terminoituna hiton kallista, tyyliin 100€/pari.
 
Alspe! Taannoin keskusteltiin RCA- liittimien soveltumisesta kaiutinkäyttöön. Esitin silloin mm. saman kuvan selityksineen ja tekotapoineen. Ei todettu ollenkaan hyväksi ratkaisuksi. RCA- liittimet kun ei kestä virtoja?. Ja nyt näissä uusien johtojen liittimissä on käytössä myös runkokontakti, se ongelmallinen. Koska pistokkeiden runkokontakteista on myös ollut juttua. Löysyydestä, kiristymättömyydestä, jne. Mutta nyt RCA ei näytä olevan ongelma!
 
Mä en oikein vaan ymmärrä mitä rca-liitin nyt tekee kaiutinjohtokeskustelussa? Tuota Resonia saa metritavarana ja siihen voi kiinnittää ihan millaisen banaanin haluaa.
 
Niin vielä jos joku selvittää, onko tuota samaa kaiutinResonia tarkoitus käyttää myös välijohdoissa rca-liittimillä?
 
Pitää varmaan tilata koemielessä tuota johtoa.

hificables.co.uk toimittaa Visalla maksaen Suomeen n. 10 € toimituskuluilla.

EDIT: Saa sitten vihjata jos tuollainen johto on ihan humpuukia kaiutin- TAI välijohdoksi.

tässä What Hifin arvio DNM Reson Bullet plug välijohdosta : Product of the year 2002. Most open-sounding we've heard under 150 eur.

Mistä sopivat ja hyvät liittimet tällaisiin? Kevyet muoviset, mutta tukevat liittimet haussa.
 
Täällä otetaan ensimmäisiä testejä DNM Reson solid core kaiutinkaapeleista. Kytkin toisen kaiuttimen sigun bi-wire lakulla ja toisen Resonilla basson liittimiin (alkuperäinen hyppyrauta napojen välissä). Hieman on erilainen soundi, tiedä sitten johtuuko stereoäänitteestä, sijoituksesta, kaiuttimien erilaisuudesta vai mistä. Resonilla soi hiljempaa, rauhallisemmin. Minua kauan riivannut Eposien ylikirkkaus on ehkä hieman vaimentunut. Palailen...
 
Sain eilen solid core interconnectia postissa. Kolvaamaan mars! Ei ole samaa kaapelia kuin kaiutinpiuha, paljon pienempää on IC.
 
Saitkos myös minulta postia? Laitoin paketin postiin tiistaina, joten pitäisi tulla viimeistään perjantaina.
 
Waiski sanoi:
Saitkos myös minulta postia? Laitoin paketin postiin tiistaina, joten pitäisi tulla viimeistään perjantaina.
Sain. Laitan PF:n huomenna postiin, on jo paketissa mut unohtui... ???
 
alspe sanoi:
Sain eilen solid core interconnectia postissa. Kolvaamaan mars! Ei ole samaa kaapelia kuin kaiutinpiuha, paljon pienempää on IC.

Kerrohan Alspe kokemuksia kun saat kiinni.
 
Parit kuvat NARUISTA tuolla. Kuvat valehtelee hieman isommaksi noita, mutta kiinalainen lapsi olis ollu kiva apuna kolvatessa. >:D :D Todella pientä kamaa. DNM:n ideahan on massan /raudan minimointi signaalitiellä ja sitä se on. Valmiit kaapelit painaa varmaan 2 g. :p
 
DNM:ien uudet omistajat vois mun puolesta kirjoittaa kommentteja tähän. Välikaapelien ostaja ei kai kirjoittele, mutta kaiutinkaapeleista pitäis saada kommenttia (***ani) :) ?
 
Kerkesin ne kaiutinnarut ostaa alspelta, kun välikaapeli olikin mennyt jo. Oli muuten hyvin pakattu ja mahtui tulemaan luukusta, eli alspen kanssa teen kauppaa jatkossakin hyvillä mielin. Ulkoisesti hieman ohuen oloiset johdot, mutta eivät olleet kyllä kovin kalliitkaan. Häiriösuojauksesta ei varmaan voi edes puhua.

Ensivaikutelma äänestä oli juurikin rauhallisempi sointi, joten jouduin voluumia ruuvaamaan hieman enemmän kuin aikaisemmin. Aiemmin äänet tulivat helpommin "päälle", kun taas näillä kaapeleilla tuli pientä rauhoittumista. Nyt muutamaa viikkoa myöhemmin se voluumintarve on vähentynyt, johtuuko se sitten sisäänajautumisesta tai tottumisesta noiden sointiin. Aiemmat kaiutinkaapelit olivat ihan halpaa, paksua kelatavaraa, ilman liittimiä ja varmaan jo jonkin verran hapettuneetkin.

Varsin miellyttäväsoundiset kaapelit, eli varsinkaan kirkkautta ei tullut lisää ja vahvistimen volumepotikan käyttökelpoinen alue laajeni n. 10-20 pykälällä. Lisäksi koska sama laitteisto on myös TV:n äänien käytössä, niin mainoskatkojen ärsyttävät pimputukset eivät enää häiritse niin paljoa eivätkä aiheuta välitöntä pakkoa säätää äänenvoimakkuutta hiljaisemmalle.
 
Back
Ylös