DJ-soittimet CD-soittimena

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Aloitetaanpa uusi keskustelu ns. DJ-pyörittimistä.

Minkä tasoisina pidätte noita DJ-käyttöön tehtyjä CD-soittimia, voiko laitteista löytää samalla rahalla parempaa laatua kuin kuluttajalaitteista? Osasta tietenkin puuttuu kaukosäädin.

Muutamia esimerkkejä:

AMERICAN AUDIO MCD 110...199 €
http://www.thomann.de/fi/american_audio_mcd_110.htm

NUMARK MP 102...239 €
http://www.thomann.de/fi/numark_mp_102.htm

TASCAM CD-160 MK II...298 €
http://www.thomann.de/fi/tascam_cd_160_mk_ii.htm

APART BGM 3000...399 €
http://www.thomann.de/fi/apart_bgm_3000.htm

DENON DN-C635 C-MP3 PLAYER...569 €
http://www.thomann.de/fi/denon_dnc635_cmp3_player.htm

TASCAM CD-RW 900 SL...599 €
http://www.thomann.de/fi/tascam_cdrw_900_sl.htm

DENON DN-C640 C-MP3 PLAYER...799 €
http://www.thomann.de/fi/denon_dnc640_cmp3_player.htm

HHB UDP-89 PROF. DVD/CD PLAYER 19"...849 €
http://www.thomann.de/fi/hhb_udp_89_prof_dvd_cd_player_19.htm

Toinen idea on jos sellaista käyttää vain pyörittimenä DAC:n perässä, jolloin toiminta on nopeampaa kuin dvd-soittimissa. Rumiahan jotkut noista ovat, mutta kokemuksia äänenlaadusta joko cd-soittimena tai pyörittimenä?

Yksi vaihtoehtohan on koteloida laite uudelleen.

Yhdellä kauppiaalla näin rankastin modatun DJ/Räkkisoittimen pelkkänä pyörittimenä, mutta myöhemmin kuulin että siinä ei ole enää samat sisuskalut ja laite maksaa monta tonnia (4-5 kE).
 
rajani sanoi:
Yhdellä kauppiaalla näin rankastin modatun DJ/Räkkisoittimen pelkkänä pyörittimenä, mutta myöhemmin kuulin että siinä ei ole enää samat sisuskalut ja laite maksaa monta tonnia (4-5 kE).

Oliko se, se Sony. Ei dj- soitin välttämättä mikään huono vaihtoehto, olen katsellut siihen suuntaan joskus itsekin. Toki toivottavaa olisi kaukosäätö, ainakin minulle. Kotelot ovat tukevia ja kompakteja jolloin resonassit ei iske niin helposti. Uskon, että Pleikkarikin yksi "ominaisuus" on kompakti muovinen rakenne, kuten vinyylisoittimissa Technics SLBD-22D. Huippua noista ei ulos saada, mutta monta kohtuullista saa rinnalle kantaa jotta löytää lähes yhtä hyvän kokonaisuutta ajatellen.
 
Melko omituisia merkkejä mainittu, Pinohiiren cdj:t ehottomasti yleisimmät ja denoneillaki moni soittelee.. Äänenlaadusta pelkkänä soittimena en pysty varmasti sanomaan, koska mikserihän siinä normaalisti välissä on ja se vaikuttaa saundiin huomattavasti enemmän. Vrt. esim Pioneer djm-600 klubimikseri ja Allen&Heath Xone:92 ero ku yöllä ja päivällä. Kuitenki olettaisin että äänenlaatuun ei kaikissa ole keskitytty täysin, ***** pa:sta se ääni usein kuitenki tulee pihalle. Niin ja digilähtö löytyy harvasta vehkeestä..

edit. niinpä tietysti.. :D ei nähtävästi tarkotettukaan vars. dj-soittimia..
 
Tässä oli nyt listattu ammattikäyttöön tarkoitettuja perinteisen mallisia räkkisoittimia ihan vaihtoehdoksi niille halvimmille rimpuloille dvd-soittimille, jos erillinen dac kuitenkin löytyy taloudesta. Yhdeltä foorumilaiselta sain tämän idean ja siksi päätin kysyä. Hän suositteli Denonin räkki/dj-soitinta.
 
Back
Ylös