DIY-tapahtuma 2009

TapsaS

Käyttäjä
Liittynyt
5.8.2006
Viestejä
2 159
Tervehdyksiä kaikille!

Olen lupautunut puuhamieheksi, jotta saisimme jälleen ensi keväänä harrastajien DIY-tapahtuman aikaiseksi. Nuo aiemmat ovat olleet hyvinkin mieleenpainuneita ja kiinnostavia tilaisuuksia.

Toivon, että kiinnostusta tapahtuman järjestämiseen löytyisi mahdollisimman monelta. Olenkin keräämässä yhteen henkilöitä, jotka ovat valmiita näkemään pientä vaivaa tilaisuuden eteen ja voisivat jo tänä syksynä sitoutua ainakin sen verran, että homma saataisiin käyntiin. Erityisesti toivon, että henkilöt, jotka ovat olleet mukana järjestämässä edellisiä tapahtumia jaksaisivat vielä lähteä mukaan. Kaikki kokemus on arvokasta. Yhtä lailla toivon mahdollisimman monen "uuden kasvon" tulevan mukaan.

Ensimmäiseksi haluan kuitenkin kartoittaa sitä, kuinka moni olisi halukas esittelemään tapahtumassa omia tuotoksiaan. Tämähän on kuitenkin kaiken perusedellytys. Nyt kun hallituksella on hiukan varojakin käytössään voisi ajatella esim. seuran sponsoroimia yhteiskuljetuksia tapahtumapaikalle. Pakettikyydit esim. Savon ja Pohjanmaan suunnilta keräisivät edullisesti jo suuren joukon laitteita pitkin Suomea esim. jonnekin Etelä-Suomeen. Pidetään kuitenkin tuo tapahtumapaikka vielä avoinna. Seuran lisäksi voisi löytyä sponsoritukea kaupallisemmiltakin tahoilta. Näyttelytilojen myynti, mainokset ohjelmalehtisessä jne. En yhtään epäile, etteikö taloudellinen puoli järjesty, jos vain saamme hyvän ja runsaan porukan mukaan.

Kiinnostavuuden lisäämiseksi voisimme järjestää tilaisuudessa pienimuotoisia kilpailuja raateineen sekä yleisöäänestyksiä eri sarjoissa kunniamainintoineen yms. Myös kiinnostavia esitelmiä äänentoiston ja DIY:n tiimoilta syntyisi helpostikin. Olen seuraillut teidän mielenkiintoisia puuhailujanne tällä saralla eri palstoilla ja todennut, että asiantuntemusta, osaamista ja kokemusta löytyy hämmästyttävän paljon. Korkeatasoisesta tapahtumasta saisimme tehtyä upeat esittelyt kuvineen ja artikkeleineen seuran sivuille. Ties mitä tällainenkin poikisi itse kullekin. Niin hienoja ideoita tuntuu monella olevan. Uskon myös lehdistön kiinnostuvan tapahtumasta.

Jotta homma lähtisi käyntiin haluaisin alkuun yksityisviestinä tiedon kahdestä oleellisesta seikasta:

1. Kerro olevasi halukas esittelemään jotain laitteitasi tai projektejasi, jotka voisi katsoa kuuluvan jollain lailla DIY-toiminnan piiriin. Kaikki kelpaavat piuhoista akustoinnin kautta kaiuttimiin, vahvistimiin yms. Eikä tarvitse olla itse tehdyt, jos muuten ovat DIY-luonteiset ja tarpeeksi tietoa laitteesta löytyy. Ja jos sinulla ei ole vielä sopivaa härpätintä, niin saha ja kolvi kouraan, aikaa on vielä runsaasti.

2. Kerro, että haluat kantaa kortesi kekoon tilaisuuden järjestämiseksi. Tulet idoimaan, hankkimaan tiloja tai sponsoreita. Haluat olla muulla tavoin avuksi homman eteenpäin viemiseksi. Tästä saat ainakin hyvän mielen ja onnistumisen tunteen sekä uusia kavereita.

3. Jos haluat kommentoida, voit tehdä sen tämän ketjun puitteissa tai lähettää myös yksityisviestinä.

Ilmoittaudu rohkeasti mukaan. Ketään ei todellakaan laiteta tilille, jos vetäytyykin syystä tai toisesta matkan varrella pois. Tärkeintä on saada homma vahvaan alkuun. Ja ikäänkuin esimerkin vuoksi voisin heittää että itse voisin tuoda näytille kokonaisen setin, jos kiinnostaa; uudet PHY-laajakaistoin ja superdiskantein varustetut jäykistetyt kevytbaffelit, DAC akkuvirtalähteellä, italialaiset DIY-harrastajan tilauksesta tekemät OTL-päätevahvistin ja minimalistinen putkietunen, laserhitsatut 100% hopeavälikaapelit yms. Ja nämä vielä soivatkin. :)

Järjestetään kaikkien aikojen DIY-cembalot !!!

Ottakaa yhteyksiä mahdollisimman pian. Toivoisin yhteydenotot 9.12. mennessä, jolloin homma saataisiin käyntiin vielä tämän vuoden puolella.

t. TapsaS
 
Jos ei tuosta edellisestä viestistä kunnolla selvinnyt niin järjestämispaikkakunta ja tarkka ajankohtakin on vielä täysin auki. Tarkoitus olisi huomioida se alue, josta tulee eniten laitteita tapahtumaan, ja pyrkiä järjestämään tilaisuus siellä tai lähistöllä. Ihmisiä on helpompi siirrellä kuin joskus raskaitakin mööpeleitä. Pistäkää alustavia ilmoittautumisia kehiin, niin näemme, minne lähdemme tilaisuutta järjestämään. Muutama jo toki tullutkin, mutta lisää kaivataan.

Laitan sitten väliaikatietoja ja homman edistymistä näkyville, kun on hiukan enemmän kerrottavaa.

Mitä mieltä olette? Pitäisikö pistää informaatiota myös Hifimaailman foorumille vai halutaanko tilaisuus pitää "oman väen" kesken. Itse laittaisin infoa myös sinne puolelle. Näin voisimme saada uusia jäseniäkin toimintaamme. Ainakin yksi osa-alue toiminnastamme tulisi paremmin tutuksi suurelle yleisölle.

t. TapsaS
 
Miksikäs ei Hifimaailman lukijat kelpaisi.. :p

Mun putiikki ilmoittautuu kykyjensä mukaan sponsoriksi. Ja onhan mulla noita ei-kaupallisia DIY-tuotoksiakin, jos vaikka saisi kipinän tehdä niitä valmiiksi asti.

-Kimmo-
 
Onkos näitä järjestetty jo montakin kertaa? Olisin kyllä ehdottoman kiinnostunut tulemaan paikalle näkemään muiden tekeleitä ja keskustelemaan muiden harrastajien kanssa, jos vaan paikka on minulle mitenkään järkevän matkan päässä. En tiedä onko tällä hetkellä omassa kaiutinvalikoimassa mitään mitä haluaisin tuoda esitteille, mutta myöhemmin saattaa hyvin sellaisia tullakkin jos tapahtumaa pidetään jatkossa yllä.
 
Hifimaailman toimittaja Jaakko Eräpuukin kiinnostui tapahtumasta ja ilmoitti, että jos saamme suunnitelmien mukaisen tilaisuuden aikaiseksi, niin hän mielellään kirjoittaisi artikkelin kuvien kanssa. Hienoa.

Tässä taas lisämahdollisuus tuoda innovaatioitaan ja aikaansaannoksiaan julkisuuteen.

Kimmolle kiitos aikaisesta heräämisestä. Vielä on keskustelematta sponsorien rooli tapahtumassa mutta kohta varmaan tullaan siihenkin.

kuulemisiin, TapsaS
 
Jos/kun Hifimaailman puolelta yritetään väkeä saada mukaan, niin olisiko järkeä siinä että järjestettäisiin esitelmiä jostain perusasioista? Näin äkkiseltään tulee mieleen ainakin tuo turvallisuusnäkökulma, eli putkilaitteiden kasaamiseen liittyvät turvallisuustekijät, sähköasioihin liittyvät säädökset ja eri aikakausina voimassa olleiden säädösten mukaan rakennetut sähkövedot ja miten nämä pitäisi ehkä ottaa huomioon, virtalähteiden perusteet, jne.
 
AriS sanoi:
Onkos näitä järjestetty jo montakin kertaa? Olisin kyllä ehdottoman kiinnostunut tulemaan paikalle näkemään muiden tekeleitä ja keskustelemaan muiden harrastajien kanssa, jos vaan paikka on minulle mitenkään järkevän matkan päässä. En tiedä onko tällä hetkellä omassa kaiutinvalikoimassa mitään mitä haluaisin tuoda esitteille, mutta myöhemmin saattaa hyvin sellaisia tullakkin jos tapahtumaa pidetään jatkossa yllä.

Tässä Lyhyt yhteenveto aiemmista tapahtumista:

On järjestetty kolme isompaa tapahtumaa. Ensimmäisen puuhamiehenä olin minä ja silloin (2004) tapahtuma järjestettiin Espoon kaupungilta vuokratussa tilassa Leppävaarassa. Idea tuli netissä olevista kertomuksista USA:ssa järjestetyistä vastaavista tapahtumista. Espoossa oli kyseessä kaiutinsuunnittelukilpailu, jossa oli kaksi kisasarjaa ja neljästä tuomarista koostuva raati. Osallistujia oli noin tusinan verran projekteja ja kirjo oli hyvin laaja. Hintarajoitetun sarjan voittaja oli ruostumattomasta teräksestä hitsattu koaksiaalielementtikaiutin ja vapaan sarjan voitti itäsuomalaisen harrastajan hyvin erikoinen kolmitie jossa suuntaavuuden hallintaan on kiinnitetty erityishuomiota. Muitakin erikoisia ja muutenkin mielenkiintoisia projekteja oli paljon. "Pikkusarjan" tuomariarvioit suoritettiin etukäteen mutta silti tuli vähän käytännön ongelmia tuomarien aikatauluttamisesta. Tilat olivat vanhassa puutalossa, jossa huoneet olivat aika eri kokoiset. Sisustus oli vähän turhan niukka ja hyviä huoneita liian vähän. Hifitalo oli tuolloin sponsoroimassa tapahtumaa.

Toinen tapahtuma 2005 järjestettiin Tampereelle. Olin silloinkin mukana valmisteluista mutta suurin osa järjestelyistä tehtiin Tamperelaisin voimin. Silloin oli käytössä isommat tilat. Edellisestä vuodesta oli otettu opiksi ja järjestelyt ja aikataulut toimivat hyvin. Paikalla demottiin mm. erilaisia laajakaistoja. Tampereella tuomaristo antoi myös kaiuttimille pisteitä kuten edellisen vuoden tapahtumassa. Oli hieno tapahtuma ja kaikki tuntuivat viihtyvän. Tamperella isoin ongelma tilojen kanssa oli huoneiden välinen läpikuuluminen ilmastointikanavien kautta. Tampereella oli myös kaupallisia sponsoreita, mm paikallinen hifiliike toi lähes kaikki laitteet, joilla kaiuttimia kuunneltiin.

Vuonna 2006 tapahtuma järjestettiin Helsingin Konalassa. Tilat olivat erään harrastajan työpaikan tyhjillän oleva yläkerta. Tällä kertaa tilaa ja eri huoneita oli erittäin paljon. Akustiikkakin oli OK alaslasketun katon ansiosta vaikka kalusteita ei huoneissa ollut sinne kannettujen tuolien lisäksi. Mitään vakavaa läpikuulumisongelmaa ei ollut, oikein hyvät tilat siis. Tässä tapahtumassa oli kilpailuelementtiä vähennetty ja paikalla oli diy-kaiuttimien lisäksi myös useita itse tehtyjä vahvistimia yms. Putkien hehku oli merkittävässä roolissa. Pääasiallisena puuhamiehenä oli tilat järjestänyt harrastaja. Tilat saatiin käyttöön ilmaiseksi. Kisatuomaristoa ei ollut ja koska huoneita oli niin paljon laitteita ei tarvinnut kovin paljon siirrellä.

Kaikki kolme tapahtumaa oli loppujen lopuksi hyvin onnistuneita vaikka parantamisen varaa aina jääkin. Kävijöitä oli noin sata/tapahtuma. Erittän mukava että tämä asia on nostettu taas esille!
 
Näistä aiemmista tapahtumista käytiin paljon keskustelua ennen ja jälkeen sekä kirjoitettiin artikkeleita kuvien kera. Nämä kaikki taisivat kuitenkin kadota kun foorumisofta uudistettiin?
 
thomas_s sanoi:
Näistä aiemmista tapahtumista käytiin paljon keskustelua ennen ja jälkeen sekä kirjoitettiin artikkeleita kuvien kera. Nämä kaikki taisivat kuitenkin kadota kun foorumisofta uudistettiin?

Vuoden 2006 tapahtumasta kirjoitin ja kuvasin lehtiartikkelin muistaakseni Kari Nevalaisen luotsaamaan Korvanlehteen. Löytyisikö sen arkistoista jotain? Ainakin DIA on kaivanut korvanlehden arkistoista vahoja artikkeleita.

t. TapsaS
 
Tulipa mieleen, että tapahtuman pitopaikka voisi olla TKK Audiolab... joku foorumilaisista varmaan tuntee audiolabin väkeä niin kysykääpä mahdollisuutta...

Siellä lienee hyvin akustoituja tiloja jne... Ja kermana kakun päälle ry:n jäsenille mahdollisuus mittauttaa laitteensa niin kiinnostusta löytyy varmasti!
 
Kelpaisikohan nuo minun omat pöntöt esiteltäviksi? Niistä voisi myös jakaa jakosuotimen salat, jos joku haluaisi samanlaisia väkertää. On myös tarkoitus aloittaa uutta kaiutinprojektia tässä jossain välissä. Jotain sellaista, mistä olen sumplinut jopa prototyyppiä kaupalliseen versioon... Eli myös kiinnostusta esittelyyn ja kultakorvien mielipiteisiin kyllä olisi.

Keräännytään tänne Hämeenlinnaan. Vuokrataan Hämeen Linna tai Vanajanlinna :D
 
Olen ollut noissa aikaisemmissa tapahtumissa mukana. Parissa ensimmäisessä "kilpailemassa", viimeisimmässä lähinnä järjestelypuolella. Mikäli 2009 tapahtuma järjestetään, tältä suunnalta joutaisi jotakin tekelettä näytille. Pari projektia on työn alla, vahvistinta ja kaiutinta voisi olla tarjolla.

Mikäli jollakulla on kuvia aikaisemmista tapahtumista, niin niitä voisi ehkä laittaa näytille. Ovatkohan kaikki aikaisemmat raportit ja kuvat kadonneet bittien taivaaseen?

-Mika
 
Ilmottaudun Tapsan Apumieheksi !!!! Tavaraa olisi näytille ,kaksi settiä : lisäksi 3 ylimääräistä SE vahvaria (2kpl 300b ja yksi KT88 SE vahvari) keneltä Audio Nirvana Fostex etc ... Fanilta puuttuu vahvistusta niin tarjolla olis ! Pirkka ?


Pappa
 
Ehtoota !

Kiitoksia kaikille niille, jotka ovat ilmoittaneet tähän mennessä haluavansa osallistua järjestelyihin tai esittelemään DIY-laitteitaan. Vielä kaivataan lisäporukkaa kumpaankin ryhmään, mutta selvästi näyttäisi, että hyvät happeningit saadaan aikaan.

Nyt vain kaikki joita asia kiinnostaa, ottakaa yhteyttä ja kertokaa ajatuksistanne. Olisi kiva olla mahdollisimman ajoissa selvillä osanottajamääristä, laitekokoonpanoista jne, vaikka varsinainen ilmoittautuminen onkin vasta ensi vuoden puolella ja varsinaiset tsembalot loppukeväästä.

Ja toivomuksia, hyviä ideoita yms. ehdotuksia otetaan mielellään vastaan.

t. TapsaS
 
pappa sanoi:
Ilmottaudun Tapsan Apumieheksi !!!! Tavaraa olisi näytille ,kaksi settiä : lisäksi 3 ylimääräistä SE vahvaria (2kpl 300b ja yksi KT88 SE vahvari) keneltä Audio Nirvana Fostex etc ... Fanilta puuttuu vahvistusta niin tarjolla olis ! Pirkka ?


Pappa

Siis mulla ei enää ole audionirvanoita mutta jos raahaan nuo hempit näytille niin voisin tarvita hyvää 300b putkosta.
 
Vähän aikataulusta riippuen mullakin olisi kyllä kamaa tyrkylle. Jos aikaa vielä hetki riittää niin ehkä DAC, mutta ainakin Pännärin etunen ja päätteet (KT88). Puuhamieheksikin lähtisin, jos aika vain riittäisi...
 
Siis mulla ei enää ole audionirvanoita mutta jos raahaan nuo hempit näytille niin voisin tarvita hyvää 300b putkosta.


Tä???? Mitä oot menny tekemään

Pappa
 
No perhana. Minä kysyn samaa kuin Pappa! Menikö maku Nirvanoista? Vai tuliko Hemp:t vastaan edullisesti... :D

Täältä Lahdesta voisi kanssa joutaa tapahtumaan enemmän tai vähemmän tavaraa kuulosteltavaksi. Ja voisi kai sitä jotakin irtoelementtiä, jne tuoda myös käpisteltäviksi...kaikenlaista on taas varastoon ilmaantunut. Saisi vain verkkosivujen uuden version valmiiksi ja verkkoon... :(

Löytyisi myös pari Hemp -tuotteiden ympärille väsättyä laitosta, joita voidaan sitten vaikka Pirkan kanssa vertailla... :D

-Mika/ Lumo-Audio
 
Jos aikataulut sattuvat sopimaan, voin tuoda tupla-Goodmans-baffelin koeajoon. Passiivisena, "nuppiversiona", ihan kuljetusteknisistä syistä.

Papalle tiedoksi: Tuo tulee alle watin tehoilla komeasti toimeen, 45:lla näitä ajamassa tehdään PA:t illan kaljoitteluosuuteen:D (Kai sellainen järjestetään?)

Edit: niin ja tietty DenonDL103+OrtofonRF229+ThorensTD124-kombo, että saadaan söyrrssekin kuntoon.
Demokäyttöön saanen hommattua Lavryn tai Apogeen DA-16X:n.
 
Back
Ylös