DIY-laitetelineet

joginee

Käyttäjä
Liittynyt
22.8.2006
Viestejä
133
Aattelin tällästä aihetta kun juuri itse tällä hetkellä väsään laitetelinettä.Eli millaisilla tarjottimilla pidätte kattauksianne näytillä.Ei muuta kun kuvia näytille,omasta väsäyksestä tulossa kuvia lähi aikoina..... >:D
 
Myös täältä suunnasta tulee kuvaa, jahka saan rahoituksen kuntoon aloitusta varten.
Ja tietty tuo vanha TV-taso pitäisi saada pois tieltä. Myynnissä tuolla muuta-osastolla.

Mahdollisesti tulossa kiilloitettua rosteria ja lämpimän puun sävyä. Saapi nähdä.
 
Oma helpon DIY:n tapa eli Ikean Lack pino näytti reilu vuosi sitten tuolta..

4014249013_1c9885feab_z.jpg
 
Tällänen laitetaso täällä,tosin viimeistelyä vailla.....kuvien laatu hieman kehno.
 

Liitteet

  • Laitetaso (2).JPG
    Laitetaso (2).JPG
    148,1 KB · Katsottu: 834
ja tässä
 

Liitteet

  • laitetasoo.JPG
    laitetasoo.JPG
    148,9 KB · Katsottu: 456
  • laitetasoo.JPG
    laitetasoo.JPG
    148,9 KB · Katsottu: 311
Tässä tosi vanha kuva laitetelineestä, jonka tein joskus koulussa. Eiköhän tuo ole edelleen käytössä, kunnostin vähän ja myin halvalla jollekin tältä foorumilta :)

ja ps, jos joku tarvii tv-tasoa, niin kurkatkoon sigun linkin ;)
 

Liitteet

  • 51979322.jpg
    51979322.jpg
    45,8 KB · Katsottu: 465
Kohtalaisen vanha ketju, mutta koska otsikko on osuva niin hyödynnän tätä.

Tarkoitus olis väsätä itse laiteteline (ehkä jopa kolme (3) kappaletta), mutta ideat on vähissä tai niitä on liikaakin. Päälimmäisenä mielessä olisi apinoida jotain kaupallista tuotetta, mutta mitä? Mikä olisi fiksuin laiteteline mitä lähteä kotikonstein väsäämään? Hitsauslaitteet löytyy, puutavaraa löytyy ja työstökoneet (mutta ne mökillä, joten massiivipuista en kehtois lähtee tekemään). Eli ehkä mieluiten metallirunkoinen, mahdollisesti puisilla tasoilla. Pintakäsittelykin hoituu omin voimin, joten sitäkään ei tarvitse murehtia.

Kakkossetin telineellä vois harjotella, sillä kun ei ole suurempia rajoitteita mitoituksen suhteen (leveys, korkeus), ainoa rajoittava tekijä toki laitteiden mitat. Kakkossetissä laitteita tällä hetkellä 4 normikokoista + levari + pro-ject dac + Heed canamp. Eli vähintään viisi tasoa sais olla, Dac ja canamp voi lojua periaatteessa missä hyvänsä ja nehän saa sovitettua tellinkiin kun tekee siitä sen verran leveän, että mahtuu laitteiden vierelle.

Joissakin kaupallisissa telineissä tasot ovat piikkien varassa, joissakin kiinteästi, joissakin irrallaan hyllynkannakkeiden päällä, liekö joissakin sit kiristetty muttereilla jalkoihin tms. Mikä olisi ns. yleispätevin rakenne? Mikään konstruktio ei ole poissuljettu, paitsi Lack-viritykset jätän omaan arvoonsa, vaikka varmasti asiansa ajavat, mutta hieman vierastan kyseistä materiaalia.

Laitteiden laatu/taso ei ole toistaiseksi sillä tasolla, että odottaisin kuulevani muutosta äänessä toisenlaisille tasoille sijoittamisella. Perimmäinen ajatus on nyt saada laitteet paremmin sijoitetuiksi, että pääsee helpommin piuhoihin käsiksi ja saisi molemmissa seteissä levarin nostettua paremmalle käsittelykorkeudelle. Olohuoneeseen saattaa joutua tekemään pari telinettä, kun on kotiteatterivehkeetkin olemassa. Matalampi taso eteen keskelle missä ht-laitteet ja nurkkaan/seinän viereen sivulle sitten stereolaitteisto. Jos kaikki laittaa eteen keskelle, joutuu levarin jättämään taas alemmaksi ettei ole valkokankaan edessä mitään laitetornia. Samalla saan matalan tason päälle vaikka keskikaiuttimen. Mutta jos/kun nyt kerran lähtee tekemään taso(ja) niin tekis nyt sit kerralla semmoiset, joihin vois sit tulevaisuudessa sijoittaa vähän parempilaatuisiakin laitteita ilman pelkoa siitä, että taso mainittavasti heikentäisi niiden ominaisuuksia.

Olen noita ketjuja selaillut ja silmäillyt missä laitetelineitä on käsitelty, mutta en ole saanut poimittua ilmeisesti sieltä sitä olennaista pointtia, mitä niihin on ehkä piilotettu.

Ostanko kierretankoa, muttereita ja hankin tasot ja virittelen niistä telineen vai ostanko huonekaluputkea ja hitsailen niistä kehikon johon sitten puiset tasot?
 
Liimapuu mäntyä petsattuna ja kulmaraudoilla kiinni. Halpaa ja toimii riittävästi.
 

Liitteet

  • P1010124.jpg
    P1010124.jpg
    88,6 KB · Katsottu: 250
Norstone Esse ei ole arvokas ostettunakaan ja itse tehtynä voi mennä hyvin lähelle samoja summia. Ajattelin sitä siis lähinnä ht-käyttöön. Hieman leveämpänä ja matalampana kuin kaupallinen versio. Sitä miettinyt, notta tuskin siitä kovin rimpula tulis, vaikka jättäis alimmaisesta tasosta poikkipalkin pois ja pyöräyttäis niin päin, että jalantyngät sojottaisivat huoneeseen päin, jolloin pääsisi imuroimaan alustan paremmin. Koska kolmea tasoa en varmaankaan tarvitse ht-laitteille, mahtuvat hyvin kahdellekin. Onkyon vahvari kun lämpiää pirukseen, niin se on kuitenkin pakko sijoittaa ylimmälle tasolle keskikaiuttimen viereen. PS3 sais olla sit vaikka toisella puolella, helpompi käyttää (syöttää levyä) kun on hieman ylempänä. Digiboksi ja antimode sit vaikka alemmaksi ja saa sit vaikka lehtiäkin sinne jemmaan.

Siis tämä: http://www.norstone-design.com/en/model/50_Esse.html

Sit jos innostuu hitsailemaan, vois ykkössetille tuusata samaa sarjaa tällaisen: http://www.norstone-design.com/en/model/171_Esse-Hifi.html

Kakkossettiin vois kokeilla sitten kierretanko/puulevy/mutteri/prikka -viritystä.

Jokaiseen telineeseen vois toki sitten tehdä valmiudet piikeille alapuolelle, eli hitsaa jatkomutterit nurkkiin ja av-tasoon vaikka keskellekin. Samoin tasoille voi tehdä valmiuksia jos jonkinlaisille eristys-/kiinnitysviritelmille. Mitä ne sitten olisivat, onkin eri juttu taasen, täytyy jatkaa eri telineiden tutkailua. "Laitetelineen merkitys ääneen" -ketjun tuossa jo selasinkin, mutta viisastuin siitä tasan sen verran, että eroja voi olla kuultavissa. Tietty kun tekee reteovehkeille kaks erilaista niin voihan niitä sit vekslata päikseen ja olla kuulevinaan eroja. Tai jotain.

Kysymys: Tarvitsisiko laitetelineen alla olla piikki, vai riittäisikö kenties kupumutteri? Kosketuspinta-ala on toki hieman isompi kuin piikissä, mutta ei se mikään huopatassu kuitenkaan olisi sekään. Saisi samalla säädön. Ja halvempiakin olisivat... Tyylikkyydestä toki voi olla montaa mieltä, mutta krominen kupumutteri on mun makuun aina komea :D Tiedän, kokeilemalla selviää, mutta jos joku olisi jo asiaa kokeillut/ajatellut...
 
Juu, tuon ilmotuksen huomasin kyllä. Todennäköisesti huonekaluputket tulis maksamaan liki saman verran kuin tuokin. Jotenkin se nyt vaan viehättäis turata ite, varsinkin kun sain MIG:nkin vihdoin ja viimein toimimaan ongelmitta :D Ja samallahan siinä sit väsää vaikka samasta tavarasta stereotelineenkin. Ja saa omien mittojen mukaisen. Ja erittäin suurella todennäköisyydellä kieron kiikkutuolin. Tai siis -tason. :)

On vaan nyt vähän jakomielitautinen olo, kun lueskelin noita vanhoja ketjuja, niin osa oli sitä mieltä että tukeva ja painava ois hyvä, toinen puoli taas sitä mieltä että tukeva ja kevyt ois myös hyvä. Keveyttä sais toki jos tekis alumiinista kehikon, enon luona vois TIG:llä parsia kasaan senkin, mutta taitas mennä hifistelyks... Ehe ehe. Ja kun asiat ei näissä hommissa aina mene niin kuin maalaisjärki sanoo (itse kuvittelen, että massiivinen ja järkkymätön teline ois optimaalinen omille vehkeille, varskin tuolle Technicsin LP-pyörittimelle) niin ei tiiä miten päin tässä oikein lähtis tilannetta purkamaan. Yrityksen ja erehdyksen kautta tietty. Norstonen painoahan saa tietty pois poraamalla kevennysreikiä runkoon, mutta ei sillä vielä kuuhun mennä. Jos ihan oikeasti haluaa keventää rakennelmaa.

Tasot tulisivat todennäköisesti olemaan mäntylevyä, ajatuksena olis kokeilla autolakkaa pintaan. Tulee kuulemma nättiä pintaa, näin sano paikallinen automaalari ja uskonhan minä sen. Samalla sais vähän kovemman pinnan, mänty kun tunnetusti on kokolailla pehmeä materiaali. Koivu olis kovempaa, mutta ei taida kehdata tuhlata sitä näihin hommiin vielä. Kovempiakin puumateriaaleja toki on.

Jos kävis huomenna kahtomassa paikallisen materiaalitarjonnan ja hintatason, sillähän se selviää. Äkkiähän tuollaista valmista Esseäkin rälläköi ja hitsailee (oletan, että on ihan mustaa rautaa) mutta siihen verrattuna ei ole taas paljon isompi homma tehdä metritavarasta.
 
Laitetaas omastakin virityksestä sit kuvaa, sauramalta pöllityllä idealla toteutettu. Joskus oli sauraman lelulaatikoista hifimaailmas, laitoin sauramalle sähköpostia mistä hommasit värkit ja siitä se sit lähti. M30 kierretankoa biltemasta ja mutterit, Ikeasta sattu löytyyn keittiötyötasojen mallikappaleita 2kpl ja hintaa 3e kappale.
DSC00798.jpg
DSC00804.jpg
 
Laitetaas omastakin virityksestä sit kuvaa, sauramalta pöllityllä idealla toteutettu. Joskus oli sauraman lelulaatikoista hifimaailmas, laitoin sauramalle sähköpostia mistä hommasit värkit ja siitä se sit lähti. M30 kierretankoa biltemasta ja mutterit, Ikeasta sattu löytyyn keittiötyötasojen mallikappaleita 2kpl ja hintaa 3e kappale.
katso liitettä 23886
katso liitettä 23887
Heh,oletkos ihan varma että toi kierretanko kestää . . . onkos 22mm ?
 
Höh en huomannut tota :D no aikas paksua on.
Minäkin ekaks aattelin, että kyllä M20 on riittävän jämäkkää, mutta kun tuon kuvan näki ni kyllähän M30 taitaa viedä voiton meikäläisen tulevassa rojektissa. Vielä kun ottas lelumiinisena ni tulis kevyt, vastakohdaksi mahdolliselle Norstone-kopiolle.
 
Tottakai köykämiiniä jos vaan löytyy sopivat palat. M30 tankoa tai sit niitä cumminsin veivejä nurkkiin? ;)
 
Malttamattomana piti tänään sit (työajalla) käydä kruisailemassa letukalla pitkin kyliä, Würth ja Berner möi alumiinikierretangon osalta eioota, K-Raudan "löydä myyjä, voita etelänmatka" kampanja elää ja voi hyvin edelleen, joten kävin rautavaraston katsomassa ja totesin, että ainakin Norstoneen riittää materiaalia jos/kun sille tielle lähdetään.

Tuli sitten mieleen, että niinkin pieni kylä kuin tämä Pieksämäki on, niin kyllähän täällä metalliverstaita on. Täytyy laittaa kyselyä, paljonko maksaa jos sorvaa 4 metriä M30 kierretankoa alumiinista. Tai siis metrin pätkiä toki. Vai ehkä nailonista? Muovista?

Sitäkin mietin, että jos oikein lähetään vääntämään diy-henkeen, niin ostan alumiinitankoa, vaikka sen 30 mm ja veivaan ite M27 kierteen. Toki tarvii sit alumiinimutteritkin, nekin vois jyrsityttää/sorvauttaa billet-tyyliin jossain metallipajassa. Jyrsitytänkö alumiinista laitetasotkin? Vitsi vitsi... Pakko vähän puutakin laittaa, tulee muuten liian kolho.

Kuulostaa siltä, että alkaa maksamaan tämä rojekti... Sanokaa vaan, että halvemmalla saat uuden, tai ei tarttekaan, tiedän sen jo itsekin :D
 
Back
Ylös