DIY kookkaat kasari look 3-tie kaiuttimet

vanquish

Käyttäjä
Liittynyt
21.3.2007
Viestejä
52
Laajakaistaprojekti on valmis, niin nyt on alkanut kiinnostamaan jos tekisi B&W 801/Jamo Studio tyyppiset kaiuttimet kasarityyliin. Ongelma on löytää sopiva bassoelementti kolmetieratkaisuun. Koko voisi olla 15-18" ja viritys refleksinä alas. Eipä siitä kai mitään haittaa ole, jos toiston virittäisi ulottumaan 20 herziin.

Ehdotelkaa jotain ja kuvatkin kiinnostaa jos joku on tehnyt tämän tyyppisiä.
 
15" voisi olla ehkä oikea koko. Joku 80-120l kotelo. Ei PA-elementtejä, koska periaatteessa pitää olla suht hifi kumminkin, vaikka ei täysin vakavalla naamalla tehdäkään. Voi noita Maggieita kuunnella kun tekee mieli hifistellä.
 
no mitens coraali tai reso 15", menneis tohon poksiin, ja ei maksais kamalia?
 
Itse olen miettynyt hieman samanlaista ratkaisua, mutta nimenomaan suurella herkkyydellä eikä maksimaalisella ulottuvuudella.

Esim. 15-tuumainen herkkä bassoelementti suuressa refleksikotelossa eikä viritettynä liian alas. Yläpää voisi olla Troels Graevesen -tyylinen http://www.troelsgravesen.dk/JA8008.htm. Ulkonäöllisesti Avalon Acoustics -tyylinen viistetty "ruumisarkku".

Toki tuolla olisi valmis ratkaisu kahdella taaksepäinsuunnatulla 10-tuumaisella: http://www.troelsgravesen.dk/JA8008_DTQWT.htm
 
Olisko Hi-Fi 85/D liian ilmiselvä mainittavaksi? No, joo... Bassoelementti on vain 10"...
 
...minulla ei mitään tietoa Monacorin tämän päivän hinnosta... ;)
 
Back
Ylös