DIY kaiutinjalustat

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
14 791
Kaupunki
Tampere
Näistä ei tainnut olla topiccia vielä?

Laitelkaa kuvia jos olette tehneet itse hyviä kaiutinjalustoja. Jos jotain hyviä ideoita hyvien jalustojen suhteen on niin kertokaapas. Dvdplazalla on pitkä topic joissa jalustoja, mutta siellä suurin osa jaloista on perus ylälevy + alalevy ja väliin 60 mm putki. Ei semmosta.

Vähän miettinyt, että jos tässä kohta kaiuttimet vaihdan jalustamalleihin niin millaiset jalat oikein tekisi? Jotain erilaista tyyliä pitää olla ja ehkä tarkoituksenmukaisuutta kuten esim. Dynaudion vaimennetut jalustat. Puusta ja metallista tekeminen onnistuu.

Parit vaihtoehdot millaisia olen ajatellut tehdä.

Epos-jalustat (tukeva varmasti)
st12.jpgDynaudio (vaimennukseen jotain solumuovia levyjen väliin)
666.gifSonus Faber (5"x5" piirusta moottorisahalla muodot tolppaan :D)
sfconcertinodomus.jpgSonus Faberin "murkulat" (vähän vaikea tehdä mistään)
guarneri_pair.jpg
 

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
14 791
Kaupunki
Tampere
Eli ei ollut tarvittava topic tänne. Mun puolesta saa poistaa jos ei mitään hyviä ideoita löydy jalustoihin. (Laitetelineet kyllä kunnossa.... :D )
 

eemeli

Hifiharrastaja
Liittynyt
13.12.2006
Viestejä
784
Kaupunki
der bunker
Leca-harkkohan on ihan toimiva kaiutinjalusta!

En tosin ole varma kaipasitko ollenkaan tällaista... :)
 

ealab

Käyttäjä
Liittynyt
3.8.2006
Viestejä
1 074
Yksi toteutus jalustoista osaltani löytyy jakosuodin- rupattelu- osiosta. Siinä putket ovat hiekkatäytteiset. Kiinnitys upotettuna päistään ruuveilla ja epoksilla. Antura on n. 2 x 22,5mm paksua, tiheää, laminaattipintaista lastulevyä. Suihkumaalattuna useaan kertaan. Kiviantura on kyllä parempi.
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Jalustan merkitys alkaa paljastua siinä vaiheessa kun kovempaa soitettaessa käy kokeilemassa jalustaa kädellä. Ainakin noissa omissa metalliputkisissa, joissa ei vielä ole hiekkaa putkissa. Värähtelevät aika kovasti musiikin tahdissa ja joskus resonoivatkin.
 

ealab

Käyttäjä
Liittynyt
3.8.2006
Viestejä
1 074
No, jäi kuva jalustasta kyydistä. Laitan tähän.

[ylläpito on poistanut liitteen]
 

palleropaavo

Käyttäjä
Liittynyt
28.2.2012
Viestejä
195
Kaupunki
Joensuu
Heii itse ajattelin metallimiehenä väkertää kaakattimille telineet itse metallista. Muuten kyllä tiedän(luulisin tietäväni) mitä pitää tehdä mutta tuo korkeus rupes vähän mietittymään? Oisko optimi korvien korkeudella vai sitten kaiutin kohtaisesti se korkeus? Ja tarkoitat että siinä sohvalla kun istutaan missä kuuntelen musiikkia jne niin siitä se korkeus?
 

Jyrki_H

Moderaattori
Hifiharrastaja
Liittynyt
6.8.2006
Viestejä
23 498
Kaupunki
Oulunsalo
Kaiuttimille on yleensä suunniteltu ns. akustinen keskipiste. Se on yleensä joko diskantin korkeudella, tai sitten diskantin ja keskiäänen puolessa välissä. Akustinen keskipiste pitäisi olla korvien korkeudella, eli jalan optimikorkeus riippuu kaiuttimesta.
 

Exhorder

Käyttäjä
Liittynyt
13.12.2010
Viestejä
3 474
Itsehän teetin kaiutinjalustat or 440:lle. Kameraa ei ole tähän hätään eikä jalustatkaan ole täällä mun kämpillä. Myisin kyllä pois ne 50 eurolla. Taatusti jämäkkää tekoa ja asiallisen näköisetkin ovat.
 

palleropaavo

Käyttäjä
Liittynyt
28.2.2012
Viestejä
195
Kaupunki
Joensuu
Tuossa itse väsäsin keffeille jalustat. Ja tuli ihan yllättävän hyvät pitää vielä tassut käydä sorvauttamassa tai itse naapurissa käydä sorvaamassa. Olisikin itsellä sorvi niin voisi vaikka mitä rakentaa. :) Pitää kuvia laittaa kunhan viimeistelen nyt ovat vaan vielä vaiheessa. Maalata tai mitä ikinä teenkin ja hiekat laittaa metalli putkiin. Seuraavat jalustat teen varmaan metallista kokonaan kun ei tuo puun työstäminen ole hirmu tuttua, enkä jostain syystä pidä siitä hirveästi. Metalli muokkaamisessa on tunnelmaa. Mietin jo pitäisikö mittatilaus työnä ruveta valmistamaan jalustoja :)
 

Idi

Hifiharrastaja
Liittynyt
22.9.2011
Viestejä
1 113
http://aijaa.com/000079827872

Omat pikkujalustat, materiaalina 200x15mm latta.
Kokeiluerä, hyvin toimii, aikaa oli puolisen tuntia tehdä.
Seuraavaan malliin hieman parantelua ja viimeistely maalilla.
 

pitkälampi

Käyttäjä
Liittynyt
28.7.2007
Viestejä
1 412
Kaupunki
Kaapunnin liitosalueet.
^^minulta puuttuu myös tuo metallisorvi. Sillä saisi komeita nappuloita etulevyihin ja viimeisin päänraapimisen aihe ovat nuo soundcaretyyppiset tassut. Akselia ja kierteitysvälineet niin tuollaiset surauttaisi hetkessä. Noita lattialle tulevia reiällisiä metalli"kolikoita" ilmestyy mm. Geka-monitoimikoneen roskalaatikkoon useita kiloja päivässä.

Olen tehnyt muutamia pareja jalkoja metallista ja enimmäkseen ne saa myydä romuraudan kilohinnalla eteenpäin. Että sikäli turhaa mutta mikään ei estä yrittämästä.
Oma pihapajani alkaa paljastua lumen alta joten kohta pääsen taas hommiin. Täytyy yrittää dokumentoida, niin olisi minultakin jotain "kovaa" faktaa foorumille.
Rauta on hieno materiaali eikä se valita!
 

pitkälampi

Käyttäjä
Liittynyt
28.7.2007
Viestejä
1 412
Kaupunki
Kaapunnin liitosalueet.
Pyöräyttäppä vielä M6-M8 kierteiset reiät sekä ylä että alalevyn nurkkiin niin saat inspiraation iskiessä piikkejä kokeilla.
Kierretangon ympärille vaikkapa hiomanauhaa (ettei kierre pilaannu), sorviin ja sopivanmittainen piikki putoaa lastukkoon minuutissa.
 
Ylös