DIY aktiivisuotimia edullisesti

  • Keskustelun aloittaja DIA
  • Aloituspäivämäärä

DIA

Käyttäjä
Liittynyt
26.7.2006
Viestejä
1 260
Tiedoksi (kun näitä aina silloin tällöin kysellään), että nyt saisi aktiivisia jakosuotimia edullisesti. Sain juuri oman settini ja hyvältä näyttää. Virtalähteeseen saa komponentit mukaan. Jakosuotimen komponentit tulee ostaa itse.
Kyseessä on DIYAudio.com kimppatilaus, mutta settejä on jäljellä reilusti.
http://mysite.verizon.net/vze3xvxs/audio/id20.html

Hakua helpottamaan: aktiivinen jakosuodin :)
 

pete

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
218
Mulla on tulossa postissa pari piirilevyä juuri tuolta.. Paljon on kehuttu tuota boardia ja Bob vaikuttaa todella reilulta hepulta. Voin pistää kuvia kunhan paketti saapuu.

T:pete
 

pete

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
218
tänään tuli boardit. Hyvännäköisiähän noi on...
T:pete
 

marcues777

Käyttäjä
Liittynyt
20.7.2010
Viestejä
23
Onko näitä vielä jostain saatavilla? Linkki on vanhentunut.
 

Analog

Käyttäjä
Liittynyt
1.9.2006
Viestejä
2 607
Kaupunki
Pirkanmaa
Muistetaanpa että pelkkä jakaminen kaistoihin ei riitä. Elementtien vasteet pitää myös suoristaa. Käytännössä parempi suunnitella koko helahoito itse ja tehdä printit myös.
24db/okt LR suotimille löytyy vanhasta Hifi-lehdestä printit ym. Myös Tee itse Hifi-laitteita kirjassa on samainen ohje. Alkuperäisen ohjeen NE5532 sijaan jos käyttää natikan LM4562 piirejä niin ei varmasti tarvi pelätä säröjä. Natikat sopivat suoraan alkuperäiseen printtiin. Ohje on sikäli näppärä että siinä suodin on tehty state variable tyyppisesti jolloin kaikki tarkkuuskonkat on saman kokoisia heti lähtökohtaisesti.
Kannattaa käyttää 1% tai 2% polypropyleenitarkkuuskonkkia.
 

mhelin

Käyttäjä
Liittynyt
28.8.2006
Viestejä
314
Muistetaanpa että pelkkä jakaminen kaistoihin ei riitä. Elementtien vasteet pitää myös suoristaa.

Onko sillä väliä missä järjestyksessä ekvalisointi ja jako tehdään? Jos nimittäin pelkkä EQ olisi kaiutinkohtainen ja ennen jakosuodinta, niin riittäisi kun jakosuotimesta vaan valitsisi sopivat kaistat (jakotaajuudet ja -jyrkkyydet). Tosin omissa tekeleissä monesti tuo jako on epäsymmetrinen eikä noista valmiista helposti löydy sopivaa - tosin jos perussuodin on 2. asteen Butterworth niin niistä saa 4. asteen LR:ää helposti. DSP:lläkin pelkkä EQ stereona olisi halvempi tehdä (ja/tai samalla rahalla saisi parempilaatuiset muuntimet) kuin jokaiselle kanavalle erikseen toteutettuna.
 
Ylös