Diskantit

Knucklehead

Käyttäjä
Liittynyt
21.9.2010
Viestejä
3
Joo valaiskaas vähän tyhmää. Ostin just LG:n USB-soittimen (LCF600UR). Mulla on entisen omistajan jäljiltä 2 peerlessin kaiutinta ja 2 panasonicin, peerlesseihin kuulu kans 2 diskanttia. Alunperin autossa oli kiinni vaan toi peerlessin sarja, mut nyt haluisin noi panasonicin kaiuttimet kans messiin. Soittimessa on kuitenkin vaan 4 lähtöä niin miten mä saan diskantit kans toimimaan? Edellisessä autossa kuitenkin oli 4 kaiutinta + 4 diskanttia ilman mitään vahvareita. Jos tähän on joku äärettömän helppo vastaus niin olis sekin kiva tietää. : )
 
Onko siinä Peerlessin sarjassa erillisiä jakosuotimia?

Jos on, niin otat soittimelta vaikka Front - lähdöt niihin jakosuotimiin ja niistä lähteekin sitten piuhat erikseen diskanteille ja keskiäänisille. Rear - lähdöstä saat sitten piuhat niille panasonicin kaiuttimille.

Jollei ole, niin... Noh. Pitäis olla. :)

Tuolta saa näköjään ostaa erillisiä suotimia:

http://www.ljudia.fi/lisatarvikkeet-s82136/jakosuotimet-s82139/2-tie-jakosuotimet-c79416/suodin-3500-hz-p79426/

Toisaalta noiden suotimien hinnalla saa jo uuden erillissarjankin, suotimineen, joten kannattaa varmaan kysäistä jostain alan liikkeestä, että löytyykö erillisiä suotimia, jollei sulla siis niitä ole.

Saat tietenkin äänen kuulumaan kaikista kaiuttimista jos kytket vain Peerles ja Panasonic elementit sarjaan ja niistä sitten piuhat soittimelle, mutta tässä ei ole mitään mieltä.

Jollei sulla ole suotimia, etkä halua niitä ostaa, niin parempi jättää vain panasonicit pois pelistä ja soitella vain sillä peerlessin sarjalla.
 
Kyllä jakosuotimet löytyy, mutta koska olen täysin aloittelija hifihommissa vielä, niin en tiennyt mikä tehtävä niillä on. : )
 
Knucklehead sanoi:
Kyllä jakosuotimet löytyy, mutta koska olen täysin aloittelija hifihommissa vielä, niin en tiennyt mikä tehtävä niillä on. : )

Ok. No hyvä että löytyy. Vedät siis ne soittimen Front - kaiutinpiuhat niihin jakosuotimiin ja niistä jakosuotimista sitten Tweeter - napoihin diskantin piuhat ja Woofer - napoihin keskiäänisten piuhat.

Sitten niistä soittimen Rear - kaiutinpiuhat vedät vain suoraan niihin panasoniceihin.

Sitten ei muuta ku poppi soimaan. :)
 
Diskanttielementtejä ei muuten sitten saa mennä kytkemään kiinni mihinkään ilman niitä jakosuotimia. Ne menee todella helposti rikki muuten. Ja mitkä tahansa jakosuotimet ei toimi halutusti minkä tahansa kaiuttimien kanssa. Noilla yleismallisilla jakosuotimilla ei ole mitään tekemistä hifilaitteiden kanssa.

- F
 
Joo no sit viel toinen ongelma. Eli soittimesta lähtee johdot: Ignition, Dimmer, Ground, Antenna ja Battery. Sitte tuolta autosta tulee vanhan soittimen johtoja ja niissä lukee Antenna, Power, Memory, Car Light ja sit on musta johto joka on maa. Nuo maa ja antenni on tiedossa, mutta noista muista en ole täysin varma kun on eri nimitykset.
 
Näin veikkaisin noiden yhdistyvän:

Ignition -> Power = virtalukosta katkeava virta
Battery -> Memory = jatkuva virta, säilyttää kanavat ja asetukset
Dimmer -> Car light = mittarivalaistuksen kirkkaussäätö

Tuo mittarivalonsäätö on kyllä vähän epävarma, kun ei taida kaikissa autoissa / soittimissa toimia samalla logiikalla.
 
Back
Ylös