DirAC

Tomsku

Käyttäjä
Liittynyt
8.9.2008
Viestejä
3 030
Kaupunki
Turku
Siirtäkää jos meni väärälle foorumialueelle, mut musta tää oli sopivin..

http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/16341.cfm

"Meneltelmän on tarkoitus tuoda paras mahdollinen ääni kuuntelijalle riippumatta siitä minkälaisella äänentoistolla sitä kuunnellaan. Kauittimet voidaan asetella minne vain ja niiden lukumäärää voidaan vaihdella. Äänentoistolaitteisto mittaisi esimerkiksi kaukosäätimen kautta, missä kaiuttimet ovat, ja säätäisivät itsensä niin, että aikaan saataisiin mahdollisimman optimaalinen äänenlaatu."


Niin siis millä tavalla paras mahdollinen ääni? *hmmm* Jaa että syntyy hihiä 80-luvun ghettokasettimankan läpi tällä koodaustavalla? :D Ja mono onkin kohta sama kuin 24.3?
 

sihvis

Hallituksen jäsen
Hifiharrastaja
Liittynyt
16.8.2006
Viestejä
9 629
Kaupunki
Kouvola
Eikös tuo ole nyt hieman kuin sinulla olisi kotiteatterivahvistimien mukana tuleva kalibrointiohjelma jatkuvasti päällä ja vahvistin(?) sitten kaukosäätimen sijainnin mukaan levyllä olevan informaation avulla muuttaisi sointia aina levyn mukaan, eli loisi jotain tilaefektejä, viiveitä, kaikuja ja vaihekikkoja. Kyllähän sillä saa jotain viiveitä muokattua äänikuvan keskittämiseksi jne. mutta en oikein usko, että jos vain heitän kaiuttimet huoneeseen, niin niistä se paras suoritus saadaan pihalle. Sanoisin, että paras mitä sillä sijoituksella saadaan aikaiseksi.
Ja jos tuo kalibrointi tapahtuu esim. kaukosäätimen mukaan, niin missä sitä kaukosäädintä on pidettävä parasta suoritusta varten, pään päällä? :D

Mielenkiintoinen idea, mutta tuntuu että lupaukset on hieman karanneet hanskasta.
 
Ylös