DIN -> RCA ongelma

Liszt

Käyttäjä
Liittynyt
3.1.2007
Viestejä
91
Ehkä tyhmä kysymys... toivotaan viisasta vastausta :D

Ajattelin kotikonstein muuttaa vanhan levysoittimen DIN-liittimen RCA-liittimeen. Katkaisin siis johdot. RCA sisälsi tuttuun tapaan 2 johtoa, sisempi ja ulompi. DIN-liittimeen menee kaksi johtoa, joissa molemmissa on samoin sisempi ja ulompi johto. Sitten kysymys: liitetäänkö DIN-liitännä johdot samoin kuin RCA:n? Eli onko toisessa johdossa oikea kanava, ja toisessa vasen, vai meneekö ne jotenkin ristiin, että toinen johto sisältää kummankin kanavan plussan tms? Ensimmäinen vaihtoehto tuntuu luontevalta, mutta en alkanut kiinnittämään johtoja ennenkuin asiaan löytyy vastaus. Eli mitenkäs homma menee?
 
Muistaakseni ihan kahdella johdolla homma hoituu, kun joskus taannoin kytkin kannettavan CD-soittimen kuulokelähdön -> DIN-tuloon.

Taisinpa vielä ihan yritys-erehdys menetelmällä hakea oikean kombinaation, mutta en suosittele :D

http://en.wikipedia.org/wiki/DIN_connector

tuosta katsoen näyttäisi että tässä kyseisessä tapauksessa että kytket pinnit 3 ja 5 kunkin kanavan plussaan (kaksi oikeanpuoleisinta) ja maajohto molemmista mennee kai tuohon keskimmäiseen pinniin 2.

Tämä oli vain oma tulkinta, kertokoon ken varmasti tietää.
 
itsekin löysin wikipediasta ja muualta selityksiä liittimien nastojen järjestyksistä. En kuitenkaan sitä kysynyt, vaan sitä miten liittimestä eteenpäin, eli johdon sisällä homma menee? Eli miten liittimien navat on yhteydessä johtoon?
 
Molempien suojattujen johtojen vaipat kytketään samaan pisteeseen, DIN- pistokkeen runkoon. Kuumat päät taas liittimiin 1/R ja 3/L. Lisäksi 1:stä vielä 5:een. Näin muistaakseni. Tämä riippuu vahvistimen/ etuasteen tuloliitännöistä. Nuo voi kokeilla laitamalla tulovalinta levarille ja voimakkuus pienelle. Ao. tuloliittimistä ohuella johdinpäällä sormissa kokeillaan syntyvät hurinat. Hurisevat ( voimakasta)ovat tuloliittimiä.
 
Back
Ylös